fbpx
Tv távirányító

Mit láthatunk idén ősszel a tévében és mire készülnek a tévétársaságok a későbbiekre?

Folytatások, nagy visszatérők és újdonságok.

A Media1 Podcast augusztus 23-i műsorában Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki alapítója, a Televíziós Újságírók Díja Gála főszervezője volt Szalay Dániel vendége. A műsor azzal foglalkozott, hogy milyen fontosabb műsorokkal indítják az idei őszt a tévécsatornák, illetve milyen más jövőbeni tartalmakon dolgoznak a stábok a háttérben.  A beszélgetés végén a Televíziós Újságírók Díjáról és a közelgő gáláról is szó esett.

Szalay Dániel (Media1) balra és Kenderessy Szabolcs (SorozatWiki) jobbra
Szalay Dániel (Media1) balra és Kenderessy Szabolcs (SorozatWiki) jobbra

Néhány őszi műsor már a nyár utolsó napjaiban elindult

Az RTL Klub már néhány hete elindította a Keresztanyu második évadát, és néhány nappal a Media1 Podcast felvétele után tegnap, augusztus 30-án elindult a Survivor is celeb és civil játékosokkal. A TV2-n is elstartolt a tavasszal a Bakonyban forgatott nagyszabású kaland-reality, a Totem, és több hónapnyi szünet után a harmadik évaddal visszatért a Mintaapák is, valamint bemutatkozott az Oltári történetek című esküvős sorozat, amiből egyelőre öt részt vetített le a TV2, de a csatorna ígérete szerint folytatás is érkezik majd az ősz folyamán.

Újra lesznek nagy showműsorok

Hamarosan érkeznek a nagyszabású showműsorok is: kezdetben biztosan szombaton és vasárnap is látható lesz a szeptember 4-től látható Sztárban sztár leszek! a TV2-n, míg szintén aznap az RTL Klub műsorán elindul A mi kis falunk hatodik évada, másnap pedig érkezik az Álarcos énekes harmadik szezonja.

Hamarosan…

Még idén képernyőre kerül a Séfek séfe harmadik évada, és biztosan érkezik még a Nagy Ő visszatérő, negyedik évada, amelyben az olimpikon kajakozó, Tóth Dávid keresi majd a szerelmet a TV2-n. Utóbbival kapcsolatban kérdés, hogy ennyi év után hogyan fogadják majd a nézők a visszatérő műsort.

A Viasat3 és az RTL is megpróbálkozott korábban a Farm című műsorral, ám a fogadtatása igen vegyes volt mindkét csatornán, míg a TV2 Farm VIP címmel élesztette fel, és ennek érkezik hamarosan a második szezonja, ami a csatorna az egyik erős fegyvere lehet. Biztosan visszatér a képernyőre a második évaddal a Dancing with the Stars, és várható a Ninja Warrior Hungary érkezése is. Pontos időpontot ezekhez még nem adtak meg a csatornák.

Dancing with the Stars
Dancing with the Stars

Az RTL Klub a tavaly a világjárvány miatt elhalasztott X-Faktor jubileumi évadával, egy új mentorral és új műsorvezetővel készül, és biztosan lesz Konyhafőnök VIP, valamint a Nyerő Páros is visszatér a képernyőre.

És a kisebb csatornák?

Kenderessy Szabolcs arra, hogy a kisebb csatornákon mi várható, arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyebek mellett a Viasat3-at is üzemeltető Sony tévécsatornáin ezúttal nem számít új, saját gyártású tartalomra. A háttérben szerinte az lehet, hogy a Sony Pictures Television (SPT) régiós csatornáit a görög Antenna Groupnak eladni készülő médiavállalat az eladás miatt már nem kíván invesztálni saját gyártású tartalmak készítésébe, amíg az ügylet le nem zárul. Ugyanakkor a tranzakció lezárulta utáni években valószínűleg számíthatunk majd saját műsorok, sorozatok bemutatására a csatornacsaládtól, mivel az Antenna Group élen jár a saját gyártású tartalmak készítésében.

Vendégünk szerint az MTVA szintén nem készül saját gyártású sorozatokkal, vetélkedőkkel és showműsorokkal erre az évadra, bár kezdetben sikereket értek el saját gyártású szériáikkal, és a közmédián lenne is helye olyan sorozatoknak vagy műsoroknak is, amelyek témájukból, műfajukból adódóan vélhetően nem számíthatnak nagy nézettségre, de mégis jó lenne ilyeneket képernyőre tűzni.

A podcast beszélgetésből az is kiderült, vajon hány évadnyi erő lehet még A mi kis falunkban, leáldozott-e a vetélkedő és game show műfajának, hová tűntek a tévéből a talk show-k, és az is, hogy vajon hogyan hat a majd az RTL Klub nézettségi adataira, hogy most lesz az első ősz Barátok közt nélkül.

A kisebb csatornák közül szóba került az ATV is, ahol mint arról a Media1 már beszámolt beszámolt, Jakupcsek Gabriella megújult műsora Jakupcsek Night címmel várja majd a nézőket, míg Gundel Takács Gáborral indul a Géniusz, amelynek forgatási szünetében adott nemrég interjút a kvízműsor műsorvezetője a Media1-nek.

Valamikor, a jövőben

Azt már most tudjuk, hogy a Szerencsekerék című vetélkedőből újabb részeket rendelt a TV2.  Kérdés, hogy most ősszel kerülnek-e képernyőre az újabb részek, de vendégünk szerint elképzelhető, hogy csak jövőre várható a folytatás.

Lesznek új sorozatok is: Lengyel Tamás főszereplésével már forgatják a Fehér főnök című heti szériát, és még a nyáron kiderült, hogy a csatorna megvette a Kuhnya, azaz Konyha című sorozat jogait, amelynek elkészítik a magyar változatát. A TV2-re egy spanyol formátum magyar adaptációja érkezik, mely hazájában nagy sikert aratott, az eredeti címének fordítása pedig Pepe bárja (Pepe’s Beach Bar).

Pepe's Beach Bar / Pepe's Bar
Pepe’s Beach Bar

A Keresztanyu és a Drága örökösök alkotója, Hámori Barbara által jegyzett Hotel Margaret is készül már – igaz, nemrég nem várt nehézség merült fel, mivel a sorozat egyes jeleneteit újra kellett forgatni, mert ebben a szériában szerepelt az a Molnár Gusztáv is, akivel kapcsolatban az a döntés született, hogy miután gyermekbántalmazással vádolta meg a volt felesége, annak ellenére, hogy a vádakat Molnár tagadja, inkább újra forgatják a jeleneket.

Jön a Televíziós Újságírók Díja Gála

A Media1 Podcastban szó esett arról is, hogy hamarosan átadják a zsűri által legjobbnak talált tévés produkcióknak, műsorvezetőknek, színészeknek a Televíziós Újságírók Díját. A díj 2014 óta létezik, és idén már 12 kategóriában díjazzák a 2020-as év legjobb televíziós teljesítményeit. A díjátadó gálára szeptember 8-án kerül sor, ugyanis a szervezők a tavalyihoz hasonlóan a világjárvány miatt a tavaszi átadót kénytelenek voltak őszre halasztani. A jelöltekről ebben a hírünkben már írtunk részletesen.

Televíziós Újságírók Díja 2020
A Televíziós Újságírók Díja gála tavaly. Fotó: Szalay Dániel/Media1

A beszélgetésben szó esett arról is, hogy tervezik-e a szervezők esetleg további kategóriák elindítását (például youtuberek számára, közönségdíj).

A Media1 Podcast az alábbi lejátszó segítségével visszahallgatható, vagy akár le is tölthető.

A Media1 heti háttérműsora elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, és több más platformon, köztük a Media1.hu-n és a Vipcast powered by Media1 oldalon. Rádióban is hallható minden héten a műsor: a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; a Budapesten FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en, az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban.

Iratkozzon fel ingyenesen a Media1 hírlevelére, hogy naponta e-mailben megkapja hírportálunk legújabb tartalmait! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is, illetve iratkozzon fel RSS feedünkre is!

Borítókép: Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások