fbpx
Az ATV rendkívüli logója a koronavírus járvány miatt

Az ATV vezérigazgatója bejelentésekkel érkezett a Media Digital Hungary Cabrio konferenciára

Új műsort kap Jakupcsek Gabriella, és napokon belül teljesen megújul az ATV hírportálja. Németh S. Szilárd vezérigazgató szólt a Spirit FM jövőjéről és a Budapest FM 92,9 MHz frekvencia körüli feszültségekről is, valamint elmondta azt is, miért szervezték át a műsorvezetői gárdát az ATV-n, és azt, hogy miért nem Rónai Egon, hanem Gundel Takács Gábor vezeti majd a Géniusz című vetélkedőt. Szavaiból kiderült az is, hogy elmaradt a felmondási hullám a cégcsoportnál.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a TV2 telefonon bekapcsolt elnöke, Vaszily Miklós után következett a Media-Digital Hungary Cabrio című konferencia szerdai etapjában.

Németh S. Szilárd a beszélgetés elején arról beszélt az őt kérdező Radnai Péter, a konferencia egyik műsorvezetőjének kérdésére, hogy hosszú ideig működni fog még a televízió. Az elmúlt időszakban is azt érezték, hogy a járvány alatt sokan figyelték az ATV műsorait, mert sokan a „királyi tévében” sugárzott Operatív Törzs tájékoztatók után azonnal átkapcsoltak az ATV-re, ahol kielemezték az elhangzottakat.

Online erősít az ATV

A vezérigazgató megemlítette azt is, hogy az elmúlt időszakban a legdinamikusabban az ATV online bevételei növekedtek, ezért is döntöttek úgy, hogy megerősítik az internetes lábukat. Jövő héten adják át a megújuló ATV.hu portált, ahol modern, új funkciókkal várják majd a látogatókat, és a szerkesztők munkavégzése is hatékonyabbá válik az új szerkesztői felületnek köszönhetően.

Az ATV vezérigazgatója azt is mondta, hogy a videóletöltések jelentősen növekedtek az elmúlt időszakban, ezt is szeretnék tartani, illetve na ná, hogy nem lenne ellenükre a további növekedés sem.

Átcsoportosítások a műsorvezetői gárdában

Az ATV műsoraiban több személyi változás is történt. Ezzel kapcsolatban Németh S. Szilárd azt mondta a konferencián, azért volt erre szükség, mert egyes arcok túl sok műsorban tűntek fel, valamint felismerték, hogy a nézőik egy-egy műsort egy-egy műsorvető személye miatt néznek, így jó, ha mindig állandó műsorvezető van, mert így a néző tudja, mire számíthat. Ezért úgy döntöttek, hogy az Egyenes Beszéd legyen még inkább Rónai Egonhoz köthető, de legyen műsor, ami Simon Andráshoz köthető, ez most a Csatt, és Krug Emiliához is kötődjön műsor, ez pedig a Civil a pályán.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Fotó: ATV

Annál is inkább szükség volt ezekre a változásokra, mert közeledik az őszi időszak, előválasztással, majd jövő tavasszal az országgyűlési választásokkal, így számítani lehet rá, hogy szikrázik majd a közélet, ami miatt a műsorvezetőkre is nagyobb feladat hárul majd. Németh S. Szilárd azt mondta, arra számít, hogy a közélet felforrósodásával a műsorok nézettsége is megnő majd, erre való felkészülés is volt ez a változás. Hozzátette: úgy érzi, a kampány mintha már most is zajlana.

Kiderült, miért nem Rónai Egon vezeti majd a Géniuszt

Arra, hogy miért nem Rónai Egon vezeti majd a Géniusz című vetélkedőt, mint tette azt korábban a hasonló nevű műsor (az 500 – Az ország géniusza) esetében (Gundel Takács Gáborral szerződtek a feladatra), Németh S. Szilárd azt válaszolta, hogy úgy érezték, a műsorvezetői frissítés jót tesz majd a műsornak: Rónai Egon fókuszáljon most a közéleti, politikai műsorokra, az ugyanis nem lenne szerencsés, ha egyszerre vezetne közéleti és szórakoztató típusú műsort is, hiszen a közéleti műsorok alapos felkészülést igényelnek, és nem akarják túlterhelni a műsorvezetőt. Így jobban tud fókuszálni a feladataira, és a szerepek sem mosódnak össze.

500 - Az ország géniusza Rónai Egonnal az ATV-n korábban
500 – Az ország géniusza Rónai Egonnal az ATV-n korábban

 

Gundel Takács Gábor, az ATV Géniusz című műsorának műsorvezetője
Gundel Takács Gábor, az ATV Géniusz című műsorának műsorvezetője

Szünetelő Jakupcsek Plusz, jön a Jakupcsek Night

Németh S. Szilárd azt mondta, a COVID-járvány alatt ugyan nem tudtak érdemi műsorfejlesztéseket tenni, de örömteli, hogy most már ezt is meg tudják tenni. Hamarosan, még a nyáron elkezdik a felvételeket Gundel Takács Gáborral a Géniusz kapcsán, és már dolgoznak Jakupcsek Gabriella Jakupcsek Night című új műsorán is. Leáll viszont a Jakupcsek eddigi műsora, a Jakupcsek Plusz.

Jakupcsek Plusz
Szünetre megy a Jakupcsek Plusz, de lesz Jakupcsek Night

Az új műsorról, a Jakupcsek Nightról annyi derült még ki, hogy ez egy könnyedebb műsor lesz. A további részleteket később jelenti be az ATV.

Örülnek az Öt című műsor vitáinak

Az ATV vezetője azt monda, örül, hogy az Öt című műsort megcsinálták, az ugyanis annak felismerése, hogy nem elég ma már egy-egy témáról egyetértő embereket mutatni, jót tesz a vita, a feszültség.

Az ATV ugyanis „nem csak a törzs csatornája”, hanem egy „pártsemleges tévéadó” – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy egy új generációt, a fiatalabb nézőket is el tudják érni a vitaműsorral, hiszen sokan nézik ezeket az adásokat a neten is, és sok influenszer is reagál a műsorban elhangzottakra.

A Spirit FM és az FM 92,9 MHz ügye is szóba került

Németh S. Szilárd azt mondta, nem volt felmondási hullám az ATV-nél, ami annak is köszönhető, hogy a cégcsoportnál sokféle ember dolgozik együtt, sok, sokszor politikailag is eltérően gondolkodó, vagy akár eltérő nemi identitású emberek is, akik tudják, hogyan tudnak a viták ellenére is jól együtt dolgozni.

Ezzel tértek át a Spirit FM által ideiglenesen, október végéig megszerzett Budapest FM 92,9 MHz (a februárig a Klubrádió által használt, majd üresen maradt FM frekvencia) és az e körüli feszültségek kérdésére.

Németh S. Szilárd azt mondta erről, hogy a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en a Spirit FM nagyon kevés embert tudott elérni, hiszen az csak a belvárost, néhány kerületet fedett le, ezért ki akartak törni ebből. Hónapok óta üresen állt a 92,9 MHz-es rádiós frekvenciára, amikor a médiatörvény által lehetővé tett módon, ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságot kértek.

A Budapest FM 92,9 MHz kapcsán a Klubrádió honlapján megjelent bojkottfelhívással kapcsolatban Németh azt mondta, minden frekvenciapályázat konfliktusokkal jár. A Spirit FM is bizonytalanságban működik, mivel egyelőre nem tudni, hogy az ideiglenes jogosultság lejárata után lesz-e egyáltalán bármilyen frekvenciája: könnyen lehet, hogy nem.

Németh S. Szilárd azt mondta, megpróbálnak szerezni valamilyen végleges frekvenciát pályázati úton, próbálnak beadni pályázatokat, de a Médiatanácson múlik, hogy ez sikerül-e. (Korábban a pályázatból azért zárták ki a rádiót, mert a pályázatában a műsorrácsban lévő Zene szó alapján a Médiatanács azt gondolta, le kell írni, hogy mit jelent az, hogy zene, mert a szó értelmezhető úgy is, hogy ez a műsornak a neve – megj.: a szerk.)

Ha a Spirit FM teljesen frekvencia nélkül maradna, a Spirit FM ezt méltósággal venné tudomásul, és legfeljebb podcastokat gyártana – derült ki Németh S. Szilárd a médiakonferencián elhangzó szavaiból.

Németh S. Szilárd egyébként azt mondta, szakmailag nagyon elégedett a rádióval, jók a tartalmai, majd megdicsérte a rádió két vezetőjét, Korvin Tibort és Vogyerák Anikót, akik csapatukkal kiváló munkát végeznek.

Németh S. Szilárd azt mondta, reméli, hogy sikerül egy stabil, végleges frekvenciát szerezni, mert kár lenne, ha ez az értékes tartalom, amit a rádió napról napra előállít, eltűnne. Azt mondta, reméli idővel azok is meggyőződnek arról, hogy ez egy jó rádió, jó tartalmakkal, aki most esetleg még ezt máshogy látják a frekvencia körüli feszültségek miatt.

A Media1.hu oldalán még több hír, cikk érhető el. Iratkozzon fel hírlevelünkre, és napi egyszer megkapja a legfrissebb tartalmainkat! Követhet bennünket RSS segítségével, és ott vagyunk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások