fbpx
Szőke Zoltán (Berényi Miklós) és Németh Kristóf (Kertész Géza) a Barátok közt búcsúbuliján.

Megtudtuk, megismétli-e az RTL a Barátok közt című sorozatot és a szombati utolsó részt

Ennek a válasznak a rajongók aligha fognak örülni, bár van benne egy szó, ami azért a későbbiekre még adhat okot az optimizmusra körükben.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, szombaton volt utoljára az RTL Klub képernyőjén a Barátok közt című tévésorozat, ami 23 éven át nyújtott esti tévés programot a rajongóinak – a produkció stábja stábbulival búcsúztatta el Budapesten az 1998 óta képernyőn lévő tévészériát, amiről a Media1 képes-videós-írásos beszámolót adott.

A DIGI Kft. ügyfelei közül többen is a Media1-hez fordultak, mert a kábelszolgáltatónál szombaton az ország jelentős területén jelentkező műszaki hiba miatt nem tudták megnézni a történet befejező részét. Ennek ellenére a finálé epizód, ahogyan azt a Media1 megírta, a Nielsen Közönségmérés mérőműszeres nézettségmérése szerint így is a legnézettebb tévéműsor volt Magyarországon a szombat esti sugárzás ideje alatt.

Lapunk még a hétvégén kérdést küldött az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának arról, hogy az egyik legnagyobb kábelszolgáltatónál történtek miatt tervezik-e, hogy megismétlik az utolsó részt, valamint kíváncsiak voltunk arra is, hogy a médiavállalat a hétvégi eseményektől függetlenül nem tervezi-e, hogy akár az egész tévésorozatot elkezdi megismételni például valamelyik kisebb tévécsatornáján – hasonlóan például ahhoz, hogy a TV2 Csoport Jocky TV nevű csatornája évek óta ismétli a Dallas című sorozatot, amit korábban az RTL Klub, a Story4 és az állami M1 csatorna is ismételt, ahogyan a Szomszédok című teleregényt is néhányszor megismételték annak befejezése után az M3-on.

Ám a Barátok közt rajongóinak bánatára azt a választ kapta a Media1, hogy

„Egyelőre nem tervezzük a teljes Barátok közt széria ismétlését.”

A rajongók számára persze az RTL által használt „egyelőre” szó esetleg adhat okot az optimizmusra, hogy ez esetleg később bekövetkezhet, tehát mintha nem vetnék el a dolgot teljesen, de mostanában úgy tűnik, ez nincs napirenden. Logikus lenne egyébként a teljes, 23 évnyi felvételek ismétlése, hiszen egy már előállított kész sorozat sugárzása akár jelentős, a csatorna átlaga szempontjából magasabb nézettséget is szállíthatna valamelyik kisebb RTL-es tévécsatorna számára a rajongók nosztalgiájára építve, miközben a tartalom előállítása már nem kerülne pénzbe.

Ami egyébként a szombatot illeti, a csatorna a többek által elszalasztott szombati epizódot sem fogja megismételni. Azt írják, azért, mivel a Barátok közt utolsó epizódja az RTL Most digitális platformon visszanézhető.

Még több hír érhető el a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Borító: Szőke Zoltán (Berényi Miklós) és Németh Kristóf (Kertész Géza) a Barátok közt búcsúbuliján 2021. július 17-én a Barátok közt kertjében. Fotó: UFA Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások