fbpx
A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1

A TV2 a Balaton-felvidék fokozottan védett részein kezdi el forgatni új reality-jét, a TOTEM című „monumentális” műsort

Az eredetileg Magyarország Kalandora munkacímmel engedélyezett, végül TOTEM címmel képernyőre kerülő kalandreality előreláthatólag ősszel lesz képernyőn, de a kormányhivatal által kiadott engedély alapján már most építik a forgatási helyszínt a Natura 2000-es védettségű természetvédelmi területen.

Egy, a Media1 által megtalált kormányhivatali dokumentum szerint Natura 2000-es védettségű természeti területeken kezdi el forgatni legújabb reality műsorát a TV2 Média Csoport.

A helyszínek között van a Gyenesdiási bánya, a Darvastó bauxit bánya, a Vindornyaszőlős ⁄ Nagygörbő sziklafolyosó és a Ság-hegy.

A kormányhivatal rábólintott

A televíziós társaság előzetesen engedélyt kért és kapott a hatóságtól a helyszínek tévéforgatásokhoz való felhasználásához, többek között „kincskeresés”, táborozás és egyéb közösségi élmények céljából.

A Media1 információi szerint a Pest Megyei Kormányhivatal nemrég adta ki a forgatási engedélyt, de szigorú feltételekhez kötötte. A lapunk által megtalált dokumentumban a kormányhivatal kikötötte, hogy a stáb tevékenysége nem veszélyeztetheti vagy károsíthatja meg az érintett országos jelentőségű természetvédelmi területeket, a növény és állatvilágot valamint az ott található védett természeti értékeket. A stáb csak a már meglévő erdészeti és turistautakon közlekedhet – még gyalogosan is – és nem vihetnek magukkal semmilyen hangosító berendezést. Tüzet is csak a kijelölt helyeken gyújthatnak.

Egyes területek esetében még azt is kikötötték, hogy a TV2 stábja nem változtatja meg a kövek, sziklák helyzetét.

Indul a TOTEM forgatása, itt vannak az időpontok

Az engedélyből az is kiderült, hogy a tévéstáb mikor tartózkodhat a helyszínen. Az engedély alapján a TV2 napokon belül elkezdi az engedély szövege szerint „Magyarország Kalandora”  címet viselő műsor forgatását. Ugyanakkor Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatójának korábbi szavai alapján nem nehéz összerakni, hogy valójában TOTEM címmel indul majd a műsor. Fischer Gábor korábban a SorozatWiki nevű oldalnak ugyanis említést tett, hogy TOTEM címmel indul majd a 2021-es őszi televíziós szezon egyik legnagyobb újdonsága, mely szavai szerint egy igazi „monumentális kalandreality” lesz.

A hatósági engedély szövege alapján az is nyilvánvaló, hogy valamiféle kincskereső műsor lesz. Vélhetően ezért is jelöltek meg egymáshoz közeli forgatási helyszíneket a Balaton-felvidéken. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál már le is védték a műsor ábrás jegyét. Mutatjuk ezt is.

A TV2 Totem című műsorának levédett logója
A TV2 Totem című műsorának levédett logója

Az engedély szerint az utolsó bontási nap 2021. május 23. lesz, a reality forgatását eddigre be kell fejezni a védett területen. A helyszíni építés kezdési időpontjának március 29-et jelöltek meg, a jelek szerint tehát Gyenesdiáson hamarosan tehát munkába állnak a kamerák és a tervezett reality szereplői megkezdik a kincsek felkutatását, amit majd a néző az ősszel láthatnak.

A TV2 TOTEM című műsorának forgatási engedélyei a Balaton-felvidékre
A TV2 TOTEM című műsorának forgatási engedélyei a Balaton-felvidékre

Pe Ktfo 1889 2021 Kozlemeny by Szalay Dániel on Scribd

Frissítés 2021.04.14. 13:22

Reagált a cikkünkkel összefüggésben a Media1 érdeklődésére TV2 sajtóosztálya. Azt ígérik, megvédik majd a stáb a természetet, arról is írtak, hogyan. Erről különálló írásunkban részletesen is beszámolunk.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel RSS csatornánkra, hírlevelünkre és Facebook-oldalunkra, hogy ne maradjon le a Media1 friss tartalmairól!

Borítókép: A TV2 épülete. Fotó: Ladányi András, Media1

További tartalmak érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások