Az X Faktor győztese, Ruszó Tibi 2019. december 14-én, a fináléban

Mégsem lesz X-Faktor 2020-ban az RTL Klub képernyőjén?

Bár az RTL Magyarország már tavaly ősszel bejelentette, hogy idén 10. évadával folytatódik az X-Faktor című tehetségkutató, majd nem sokkal később megkezdődött a szereplőtoborzás is, most kiszivárgott, hogy a koronavírus-világjárvány miatt várhatóan elmarad idén a tévéshow. Valószínűleg ezzel összefüggésben állította le nemrég két saját tévésorozatának sugárzását a csatorna.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nem lesz idén friss X-Faktor az RTL Klub képernyőjén – írja a SorozatWiki bennfentes információkra alapozva. Az oldal ezzel kapcsolatos információját az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságán nem erősítették meg, de nem is cáfolták: mindössze azt írták, a megfelelő időben tájékoztatnak a műsoraikkal kapcsolatban. Ám igencsak hihető és logikus, hiszen a korlátozóintézkedések miatt jelenleg nem kerülhet sor beltéri rendezvényekre, és ez egyhamar aligha fog változni az ismert egészségügyi helyzet miatt, a szereplőválogatás pedig ilyenkor tavasszal szokott elkezdődni.

Az X-Faktor 2019 idei első élő showja
Az X-Faktor 2019 tavalyi első élő showja

Épp most jubilált volna az X-Faktor

Az X-Faktor 2020-ban már a 10., jubileumi évaddal lenne képernyőn, amit Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes tavaly novemberben a budapesti Big Picture tévés szakkonferencián még úgy harangozott be, hogy

„az X-Faktor továbbra is a legmagasabb csillag a tévézés egén, úgyhogy logikus lépés, hogy lesz belőle 10. évad is.”

Arra azonban akkoriban még senki, így ő sem gondolt, hogy érkezik a koronavírus-világjárvány, és olyan korlátozó intézkedésekre lesz szükség, amelyek jelenleg is érvényesek Magyarországon, és amelyek már mostanra is jelentős gazdasági károkat okoztak mások mellett az egész RTL Group számára is.

Az X-Faktor 2019 elképesztő nézettséget szállított

Az, hogy a világjárvány következtében idén le kell mondani a show-t, meglehetősen nagy csapásnak tűnik az RTL Magyarország szempontjából, hiszen tavaly a 9. évad gyakorlatilag letarolt mindent: 2019-ben a 10 legnézettebb Magyarországon sugárzott tévéműsorból 10 az RTL Klub zenei tehetségkutatójának valamelyik adása volt a Nielsen Közönségmérés adatai szerint.

Vagyis az RTL Klub most az aranytojást tojó tyúkról, a jól bevált „nézettségmágnesről” kénytelen lemondani. Ráadásul a tehetségkutató sok fiatalt is a tévéképernyő elé tudott ültetni tavaly.

X-Faktor nagyválogató második nap 2019. június 15-én
A tavalyi X-Faktor nagyválogatójának második napja 2019. június 15-én. Fotó: RTL Klub Sajtószoba

Ha valóban elmarad az X-Faktor 2020, az rosszul érinti a show több száz fős alkotói gárdáját is. Az alkotók közül többen külső cégeken keresztül vettek volna részt a produkció munkájában, így a gyártócég és a neki dolgozó alvállalkozók is fontos megbízástól esnek el ezzel.

Persze nyilván azok sem fognak örülni, akik már jelentkeztek a toborzáskor a showba, nem is beszélve azokról a nézőkről, akik már nagyon várták volna a tehetségkutató új évadát. A COVID-19 világjárvány miatt azonban egyszerűen nem nagyon tud mit tenni az RTL Magyarország.

Valószínűleg az X-Faktor lefújása miatt állították le az Apatigris és a Tanár folytatását

Az X-Faktor lemondása miatt ráadásul jelentős műsoridő is felszabadul, amit a csatornának pótolnia kell, hiszen a show hónapokon át képernyőn lett volna ősztől. Elképzelhetőnek tűnik, hogy a csatorna emiatt a lépés miatt is döntött úgy nemrégiben, hogy az első rész után leállítja az Apatigris című új saját gyártású sorozatát, valamint A Tanár legújabb évadát, és ezek folytatását majd várhatóan az ősszel, hétvégén tűzi az RTL Klub képernyőre.

Az Apatigris április 12-től lesz képernyőn az RTL Klubon
Az Apatigris április 12-től van képernyőn az RTL Klubon

Ez már csak azért is fontos, mert a most jelentősen befékezett reklámszakma talán az őszre már elkezdhet magához térni, és akkor különösen fontos lesz, hogy legyenek magas nézettségű saját műsorok a képernyőn.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

 Borító: Az X Faktor 2019-es győztese, Ruszó Tibi 2019. december 14-én, a fináléban

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!