fbpx
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester.

A Kúria szerint is megtévesztette a TV2 a nézőket Márki-Zay Péter kapcsán a választási kampány idején

Megerősítette a Kúria a perben első-és másodfokon hozott ítéletet, mely szerint helyreigazítást kell közölnie a TV2-nek a Tények című hírműsorában elhangzott valótlan állítások miatt, melyekkel megtévesztették a nézőket, Márki-Zay Pétert pedig olyan színben tüntették fel, mintha az egészségügy leépítésére készülne.

„Az alperes által működtetett TV2 televíziós csatorna a 2022. január 12-én Tények című műsorában, a »Szülészeteket zárna be vidéken Márki-Zay« című hírblokkjában – többek között – azt közölte a felperesről, hogy »leépítené az egészségügyi ellátórendszert (…), azt mondta, hogy támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg. Ez azt jelenti, hogy tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat.« A hírblokkban elhangzott továbbá az is, hogy a felperes szerint »nincs szükség arra, hogy mindenhol legyen orvosi ellátás (…) vannak olyan területek, mint a járóbeteg-ellátás, ahol lehet centralizálni, de a fekvőbeteg-ellátásban igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár a falvakban élők közelében.«

idézi az ítéletet a hódmezővásárhelyi helyi portál, a Hódpress.

Márki-Zay Péter akkori miniszterelnök-jelölt ezzel szemben ilyet nem állított, és azonnal sajtó-helyreigazítási pert indított. Az első- és másodfokon megnyert per után most a Kúria is úgy látta, hogy a kormányhoz közeli kereskedelmi televízió hírműsora valótlanságokat állított arról, mi hangzott el a helyszínen. Korábban a Közmédia és a Mediaworks-csoport is pert veszített a hódmezővásárhelyi polgármester ellen hasonló tartalmú tudósítások miatt.

„Az alperes felülvizsgálati érvelésével szemben a sajtószabadság gyakorlása önmagában nem terjed ki a valótlanságok közzétételére, sőt az újságírók egyik fő felelőssége éppen a közölt hírek, információk hitelességének ellenőrzése”

– állapította meg a Kúria.

Közel 20 ezer szórólapon kell elmondania a fideszes lapnak, hogy hazudott Márki-Zay helyetteséről

Ezt válaszolták az ellenzéki pártok arra, miért nem fogadják el az állami média meghívását, amikor az MTVA most már beengedné őket

Helyreigazítást közölt a PestiSrácok Péterfi Juditról

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások