fbpx

sajtóhelyreigazítási per

Orbán Viktor a Magyar Nemzetet olvassa.

2022-ben is sokkal több sajtópert bukott a kormánypárti média, mint a kormánytól függetlenek

A Fővárosi Törvényszéken elvesztett helyreigazítási perek számából képzett szégyenlista első három helyezettje sorrendben az Origo, a PestiSrácok és a Magyar Nemzet lett. Lapunk, a Media1.hu ellen több mint 4 éves működése során a több mint 9 ezer írással kapcsolatban még egyetlen sajtóper sem indult, míg az ellenünk indítani próbált egyetlen személyiségi jogi pert már azelőtt törölte a bíróság, hogy elindult volna a per.

Márki-Zayné Vincze Felícia

Jogerősen pert vesztett a Ripost kiadója Márki-Zay Péter feleségével szemben

A Ripost többször is valótlanságokat állított a hódmezővásárhelyi polgármester házastársának szülésznői praxisa kapcsán és annak ellenére is megismételt valótlanságokat, hogy a bíróság már megállapította az állítások jogsértő mivoltát. A kormánypárti Mediaworks médiaholding megpróbált kibújni a sérelemdíj fizetése alól, de hiába.

A mi kis falunk 5. évadának egyik jelenete

Helyreigazítást kér az Origótól A mi kis falunk gyártócége

A kormányközeli KESMA-hoz tartozó portál az RTL egyik legnépszerűbb tévésorozatával kapcsolatban több valótlan állítást is tett egy cikkében a széria gyártócége, a Content Factory Kft. szerint, mely emiatt sajtóhelyreigazítási kérelemmel fordult az Origóhoz és bírósági pert helyezett kilátásba vele szemben arra az esetre, ha nem igazítja helyre a leírtakat.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester.

A Kúria szerint is megtévesztette a TV2 a nézőket Márki-Zay Péter kapcsán a választási kampány idején

Megerősítette a Kúria a perben első-és másodfokon hozott ítéletet, mely szerint helyreigazítást kell közölnie a TV2-nek a Tények című hírműsorában elhangzott valótlan állítások miatt, melyekkel megtévesztették a nézőket, Márki-Zay Pétert pedig olyan színben tüntették fel, mintha az egészségügy leépítésére készülne.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője.

Ismét sajtópert bukott a PestiSrácok

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője jelentette be a közösségi médiás oldalán, hogy jogerősen pert nyert a fideszes lap ellen.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások