fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója

Pert nyert a TV2 Tények című műsora ellen Varga Zoltán, a 24.hu-t kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa

A TV2 hírműsorában és a weblapján is több valótlanságot is közöltek Vargáról. A Tények portálja az elvesztett bírósági pert követően mostanra beismerte, hogy hazugságokat közölt a médiavállalkozóról.

„A cikkben valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán wellnessközpontot épít a János-hegyen, valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán természetvédelmi területen sportcentrum építésébe kezdett, és valótlanul állítottuk azt is, hogy az ingatlan korábbi tulajdonosa, a PRO CAPITAL nevű cégben Varga Zoltán személyesen közreműködött” – ez a helyreigazítási szöveg jelent meg a minap a TV2 Tények weboldalán, a tenyek.hu internetes oldalon.

Mint a Varga Zoltán vezette Central Médiacsoport sajtókapcsolati munkatársa a Media1-nek elmondta, a helyreigazítás azt követően jelent meg, hogy Varga sajtópert nyert elsőfokon a TV2, illetve a Tények című televíziós műsor ellen. A bíróság kimondta, hogy a TV2 hírműsora valótlanságot közölt a médiavállalkozóról. A bírósági ítélet rendelkező részét is megküldte a Central Médiacsoport a Media1-nek, mely így hangzik:

„Bíróság kötelezi alperest 8 napon belül tegye közzé a TV2 televíziós csatorna 18 órakor kezdődő Tények című műsorban, az eredeti közléssel azonos módon, a műsorvezető által kommentár nélkül történő beolvasással/bemondással az alábbiakat:

„Helyreigazítás a Tények 2022. november 16-i adásában a „Luxusépítkezésbe kezdhetett a médiamogul” című hírblokkban elhangzott valótlan közléseink miatt: A műsorban valótlanul híreszteltük, hogy Varga Zoltán médiamogul természetvédelmi területen kezdett sportközpontot építeni, valótlanul híreszteltük, hogy a budai villája mellett wellnessközpontot és sportközpontot épít, és valótlanul híreszteltük azt is, hogy a budai villáját offshore cégek mögé rejtette.”

Varga Zoltánról egyébként a Fidesz-közeli KESMA-hoz tartozó több lap, köztük a Metropol című napilap és az Origo is hasonló valótlanságokat közölt azt állítva, hogy wellnessközpontot és sportközpontot építtet természetvédelmi területen, és azt, hogy budai villáját offshore cégek mögé rejtette.

A Varga Zoltán érdekeltségébe tartozó Central Médiacsoporthoz olyan médiumok tartoznak a 24.hu hírportál mellett mint például a Nők Lapja, a Story, a Best, a Marie Claire, az NLC, a Startlap.

A TV2 Tényekkel kapcsolatos ügyek is szóba kerülnek abban az interjúban, amit a Media1 készített Pavel Stanchevvel, a TV2 vezérigazgatójával. A beszélgetést Pavel Stanchevvel ide kattintva érheti el.

Exkluzív interjú a TV2 Csoport vezérigazgatójával, Pavel Stanchevvel (Media1 Podcast, 2022.12.26.)

„Megkerestek bennünket azzal, hogy ezek nem jó cikkek, le kell venni őket” – állítja a 24.hu bűncselekménnyel vádolt tulajdonosa

Hat év után is csak trükkösen közölte a TV2 a helyreigazításokat Juhász Péterről

Buggyantott tojás elfogyasztásával és távmunkával vádolnak Fidesz-közeli médiumok egy fővárosi cégvezetőt

Ismét beszóltak az RTL Híradó műsorvezetői a TV2-nek

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa. Fotó: Central

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások