fbpx
Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője az RTL Sztori című műsorban

Ismét beszóltak az RTL Híradó műsorvezetői a TV2-nek

Újból nyilvános és kemény kritikát fogalmaztak meg Erős Antóniáék a TV2 Tények műsorvezetőiről.

„Ha azt tapasztaljuk más, híradónak nevezett műsorban vagy híradósnak nevezett műsorvezetőknél, hogy véleményt mondanak, kiállnak egy-egy politikai párt vagy vezető mellett, annak a helytelenségét jelezni kell. Ha egy híradós elkezdi a saját véleményét közvetíteni, abban a pillanatban megszűnik híradósnak lenni”

– ezt mondta Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője az RTL Magyarország 25 éves születésnapja alkalmából készült, az RTL Most internetes platformon is közzétett, RTL Sztori című kétrészes sorozatban a TV2 Tények című műsorvezetőire utalva. Emlékezetes: a Tények műsorvezetői a médiatörvény ezzel kapcsolatos tilalma ellenére nyíltan kampányoltak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mellett idén márciusban az országgyűlési választások előtt néhány nappal, amire akkor az RTL Híradóban Szellő István úgy reagált, ő még véletlenül sem árulná el, kire szavaz, hiszen újságíró, nem pedig propagandista.

Az RTL Sztoriban az RTL Híradó elmúlt 25 évét felidéző emlékezetes pillanatok között be is játszották, amikor Szellő István a versenytárs műsor munkatársait (a csatorna említése nélkül) propagandistának nevezte az élő adásban. Szellő most jobban is kifejthette, hogy miért találta a műsorvezetéssel összeegyezethetetlennek azt, hogy a Tények műsorvezetői egy párt vezetője mellett kampányoltak.

„Nem lehet kimondani bizonyos dolgokat. Aztán hogy te mit gondolsz, otthon miről beszélsz… az a te magánügyed. Ez nem tartozik a nézőkre” – mondta Szellő István.

Arról, hogy a TV2-nél milyen módszerekkel vették rá a csatorna egyes arcait, hogy elkészüljön az Orbán Viktort támogató videó, itt érhető el a Media1 korábbi oknyomozása, amiből sok érdekesség mellett az is kiderül, hogy egyes munkatársak hogyan szabotálták el, hogy szerepelniük kelljen a videóban.

Pachmann Péter kihagyta az Orbánt támogató TV2-s videó felvételét, Vitányi Judit a könnyeivel küszködött az informátorok szerint

Az RTL Sztori című videós sorozatban egyébként Erős Antónián és Szellő Istvánon kívül Barabás Évi, Sebestyén Balázs, Istenes Bence, Lilu, Friderikusz Sándor, Batiz András, Ördög Nóra, Stohl András, Jáksó László, Erdélyi Mónika, Kovács „Kokó” István, Fodor Zsóka, Csuja Imre, Gálvölgyi János és Németh Kristóf segítségével idézték fel a kereskedelmi televíziózás elmúlt 25 évét RTL-es szemszögből.

Élő adásban szóltak be az RTL Klub híradósai a TV2 „propagandistáinak”

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is, de kérheti tartalmainkat már Telegramon is.

Borító: Erős Antónia, az RTL Híradó műsorvezetője az RTL Sztori című műsorban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások