fbpx
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója és Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője 2022 decemberében a Media1 podcast- és rádióműsorának felvételén

Exkluzív interjú a TV2 Csoport vezérigazgatójával, Pavel Stanchevvel (Media1 Podcast, 2022.12.26.)

Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport három és fél éve kinevezett vezérigazgatója exkluzív nagyinterjút adott karácsony előtt a Media1 portál podcast- és rádióműsorának. Nem maradtak ki a televízió szempontjából kínosabb ügyek sem. Már elérhető a beszélgetés.

A Pavel Stanchevvel készült beszélgetés elején szóba került, hogy a kereskedelmi televíziózás, így a TV2 és az RTL néhány hónapja immáron a 25. születésnapját ünnepelte – hogyan változott meg a TV2 és az iparág ez alatt a két és fél évtized alatt? Megvitattuk azt is vendégünkkel, hogy miért akadt meg idén a TV2 külföldi terjeszkedése és hogy mire lehet számítani ez ügyben a folytatást illetően.

Miért kellett várni a főműsoridős nézettségi sikerekre ilyen sokáig és mennyire lesz mindez tartós?

Szó esett az exkluzív interjúban arról is, hogy idén ősszel jelentős nézettségi sikereket ért el a TV2 Csoport, mely immáron főműsoridőben és még a 18-49-es korcsoportban is átvette a vezetést az elmúlt hónapokban.

Ennek kapcsán arról faggattuk a TV2 Csoport vezérigazgatóját, vajon ez a trend tartós maradhat-e, hiszen a megelőző években, de még az idei év korábbi szakaszában is a TV2 a főműsoridőben főleg inkább csak a 2. helyet tudta megszerezni. Stanchev elmondta, mit tesz a televíziós társaság, hogy ez így maradjon 2023-ban, és válaszolt arra is, hogy szerinte miért kellett ilyen hosszan várni ezeknek a nézettségi sikereknek a megérkezésére.

Még az RTL-t is meglepte, hogy ennyire rosszul alakult a nézettsége a TV2-vel szemben az elmúlt hónapokban

 

Pavel Stanchev szólt arról is, hogy miért nem lesz 2023-ban Exatlon Hungary, aminek egyébként rendkívül sokat köszönhet a TV2, de a vezérigazgató beszélt több érkező műsorról is.

A TV2 Exatlon Hungary című műsorának egy korábbi évadának pillanata
A TV2 Exatlon Hungary című műsorának egy korábbi évadának pillanata

A Tények körüli ügyek is előkerültek

Nem maradtak ki az olyan kínosabb ügyek sem mint például az, hogy a TV2 Tények sok helyreigazítási pert veszít, nemrég például Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke kapcsán olyan sok és hosszú helyreigazítást kellett közölni, hogy az be sem fért a műsoridőbe. Pavel Stanchev reagáltattuk erre a hírre.

Hat év után is csak trükkösen közölte a TV2 a helyreigazításokat Juhász Péterről

MIRA

A TV2 adáslebonyolító rendszerének cseréje, az úgynevezett MIRA bevezetése is előkerült, ami miatt nagyon sok munkatárs mondott fel 2022 elején. Megkérdeztük a vezérigazgatótól, tulajdonképpen miért volt szükség a cserére és nem tartott-e attól, hogy a rohamléptekben történt átállásnak akár súlyosabb következménye is lehetett volna a tömeges távozások mellett, de reagált azokra az állításokra is, amiről a távozó munkatársak beszéltek lapunknak korábban, hogy az új rendszer szerintük korlátozottabb tudású.

TV2 Zéró, streaming, TV2 Klub, átmárkázásások

Pavel Stanchevvel beszélgettünk arról is, hogy nemrég, az őszi Big Picture konferencián bejelentette a TV2, hogy TV2 Klubra keresztelik át a FEM3 csatornát és hogy TV2 Zéró néven indul új streamingszolgáltatás.

Ennek kapcsán a TV2 vezére a Media1 kérdésére szólt arról, hogy tényleg szükség-e van a TV2 Csoportnak ilyen sok televíziós csatornára, és arról is, hogy milyen átalakítások várhatók a csatornaportfólióban, és beszélt arról is, hogy meglehetősen másképp gondolkodnak a konkurens RTL-hez képest a streamingről.

Üzleti kilátások, reklámadó, állami reklámok, személyes tervek

A TV2 Csoport vezérigazgatója elmondta az is, hogy üzletileg milyen lett a 2022-es évük, illetve mire számítanak 2023-ban, mennyire tartanak a recessziótól, és szóba került a reklámadó is, amiből végül 2023-ban mégsem lesz valóság. Kérdeztük Stanchevet arról is, hogy az állami reklámok mekkora szeletet jelentenek a televízió bevételein belül.

Feltettük azt a kérdést is, hogy Pavel Stanchev hány évvel tervez a vállalat élén, illetve Magyarországon.

Itt érhető el a Pavel Stanchevvel készült interjú kétféle változatban

A Media1 exkluzív interjúja Pavel Stanchevvel, a TV2-vezérigazgatóval (B. Lawani Alex szinkrontolmácsolásával) itt hallgatható meg.

Amennyiben az eredeti, angol válaszokat is szeretné hallani, ezt a változatot válassza! // If you want to listen the original version with the English language answers, please choose these version above!


Pavel Stanchev 2019 áprilisában, az akkoriban távozó Dirk Gerkenstől vette át a TV2 vezérigazgatói feladatait, nem sokkal azután, hogy Vida József bankár, egy Mészáros Lőrinchez közeli üzletember (a Mészáros Lőrinc érdekeltségű Takarékbank vezetője) megvásárolta a televíziót. Stanchev a francia TF1 Grouptól érkezett a tulajdonosváltáson áteső magyar médiavállalathoz. Stanchev a francia médiacsoportnál különböző vezetői- és tanácsadói feladatokat látott el. A TF1 Distribution vezérigazgatójaként a franciaországi, belgiumi és svájci csatornák nemlineáris szolgáltatásainak forgalmazásáért, illetve az új piacok megszerzéséért felelt.

Karrierjét a kilencvenes években a Ringier médiacsoportnál kezdte, ahol üzletfejlesztési menedzserként hozzájárult magyarországi, bulgáriai és romániai sajtótermékek indulásához is. Stanchev a TF1 Group-ot megelőzően a bolgár bTV Media Group vezérigazgatója volt, szintén vezérigazgatóként irányította az Antenna Group South-East Europe-ot (Ljubjana, Belgrád, Athén) illetve azt megelőzően az Antenna szófiai székhelyű Nova televízióját. Vezérigazgatója volt az azóta, 2020-ban a TV2 Csoport által felvásárolt Planet TV-nek Szlovéniában és a PRVA televíziónak Szerbiában, valamint a bukaresti székhelyű Kanal D tévétársaságnak is. Dolgozott az RTL Croatiánál is első általános igazgatóként.

A TV2-vel kapcsolatos tartalmaink IDE kattintva érhetők el.


A 25 éves Dáridóra és Zámbó Jimmy-re emlékezik a TV2 Csoport zenecsatornája, a Zenebutik Szilveszterkor

Közzétették a Sztárok a reptéren című új vetélkedő premierjének időpontját

Pert nyert a TV2 Tények című műsora ellen Varga Zoltán, a 24.hu-t kiadó Central Médiacsoport tulajdonosa

Új tévécsatorna indul MAX4 néven (Videó)

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is. Kérheti híreinket már Telegramon is. RSS csatornánkat ITT találja. Podcasjainkat már 15 rádióban is hallhatja.

Borító: Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója és Szalay Dániel, a Media1 főszerkesztője 2022 decemberében a Media1 podcast- és rádióműsorának felvételén
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások