fbpx
Részlet a TV2 „Tények” című műsorának 2022. december 11-i adásából. Forrás:tenyek.hu

Buggyantott tojás elfogyasztásával és távmunkával vádolnak Fidesz-közeli médiumok egy fővárosi cégvezetőt

A Metropol korábban már közölt valótlanságokat az illetőről, és akkor helyreigazításra is kötelezték a lapot, de úgy tűnik, ennek ellenére nem szállnak róla. Csatlakozott a TV2 Tények című műsora is.

„Egy szemtanú szerint általában buggyantott tojást reggelizik lazaccal és sokszor a barátnője is elkíséri” – erről szólt egy riport a kormánypárti TV2 Tények című hírműsorának vasárnapi adásában, amire egy olvasónk hívta fel a Media1 figyelmét, akit megdöbbentettek a műsorban felhasznált manipulatív technikák. A „súlyos váddal” Mártha Imrét, a Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatóját illették. A hírműsor a szintén kormánypárti KESMA médiabirodalomhoz tartozó Metropolt idézte, amely lap korábban egy manipulált képet közölt vezérigazgatóról, ami miatt helyreigazítást volt kénytelen közölni.

Most azt állítja lap és a Tények (feltehetőleg erős csúsztatásokon alapuló anyagában), hogy Mártha Imre egy balatoni étteremből vezeti a fővárosi közműholdingot. Azt is állítják egy budapesti szemétszállító testvéreként bemutatkozó forrásukra hivatkozva, hogy a közművezér „nem nagyon jár be dolgozni, az biztos”. A kormánypárti kiadvány azt is kijelentette, hogy a fővárosi szemétszállítás, távhő, kertészet, temetkezés „fővezére” munkaideje jelentős részét egy „meglehetősen drága, egész évben nyitva tartó balatonparti (sic!, helyesen: Balaton-parti – a szerk.) dizájn-étteremben tölti Csopakon.

„Mondhatni itt rendezte be az irodáját”

– rettenti el olvasóit a Metropol névtelen szerzője cikkében, sőt azt is felróják, hogy Mártha ragaszkodik a frissen facsart narancsléhez is.

„Nem egyszer elkíséri a barátnője, hozza a kutyáját” –  folytatja a vérfagyasztó történetet a kormánylap. „Így tényleg kényelmes dolgozni” … „Mártha Imre gyakorlatilag újra értelmezte a home-office-t és beköltözött a kényelmes és elegáns csopaki Buborékba”– színesíti a történetet a Metropol. Annyiban ugyan később árnyalja a képet a lap ismeretlen szerzője, hogy Mártha azért „néhányszor telefonál és két lazac között a számítógépére is rápillant”.

„Tényleg jó élete van a fővárosi közművezérnek, Karácsony Gergely jó barátjának” – vonja le a konklúziót a kormánypárti, ingyenesen osztogatott napilap.

Ha kíváncsi, hogyan zajlik manapság egy lejáratás és milyen trükkös megfogalmazásokat használnak, a Tények Mártha Imre reggelijéről szóló anyagát a lenti videóban, 41:30-tól tekintheti meg.

 

Hat év után is csak trükkösen közölte a TV2 a helyreigazításokat Juhász Péterről

 

Manipulált képpel járatta le a Metropol Mártha Imrét, helyreigazításra is kényszerült a lap

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borítókép: Részlet a TV2 „Tények” című műsorának 2022. december 11-i adásából. Forrás:tenyek.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások