fbpx
Gajdics Ottó, a HírTV volt tartalomigazgatója, a Szabad Föld főszerkesztője az ATV Csatt című műsorában

Nagy beismerést tett Gajdics Ottó, a HírTV volt tartalomigazgatója, a Szabad Föld főszerkesztője

Gajdics Ottó az ATV Csatt című műsorában kijelentette, hogy bár tisztában van az ország gondjaival, mégsem vitatja meg a média nyilvánossága előtt ezeket. Amikor a stúdióban vele vitatkozók közül volt, aki mondta, ez nem összeegyeztethető az újságírással, azt mondta, nem tartja magát újságírónak, sőt kifejezetten kéri már egy ideje, hogy ne nevezzék őt annak. Huth Gergely főszerkesztő is mondott érdekeset: szerinte a közmédia félkatonai szervezet.

Gajdics Ottó, akit idén júliusban váltottak le a HírTV tartalomigazgatói posztjáról, ezért a Csatt című műsorban mint a Szabad Föld című (néhány éve Fidesz-közelbe került) lap főszerkesztőjét mutatták be, a „ki újságíró és ki a propagandista?” témakörről szóló vita hevében beismerte, hogy tisztában van az ország valós állapotával, ám azokat nem a média nyilvánossága előtt vitatja meg. Erre Németh Péter, a Népszava főszerkesztője kijelentette: „De hát újságíró vagy!”. Ezután arról beszélt:

„nekem megvannak a lehetőségeim, arra, hogy eljárjak az emberek közé, eljárjak fórumokra, összeszedjük a problémákat, és hidd el, azért, mert nem veszi észre mindenki, bizony-bizony ott vannak az írásainkban, ott vannak a műsorainkban, mi úgy beszélünk dolgokról, ahogy azt Magyarország népének – nagy szavak – többsége akarja hallani.”

A vitaműsorba meghívott Dévényi István, a Magyar Hang munkatársa azt mondta, ő ugyan nagyon kedveli Gajdicsot, de amit beismert, elrettentő példaként lehetne tanítani az újságíróiskolákban, hiszen az újságíró dolga épp az, hogy a publikum előtt számoljon be az ügyekről.

Gajdics ezek után kijelentette, hogy tévedésben van az, aki tőle vagy akár a szintén stúdióvitában résztvevő Huth Gergelytől, (a PestiSrácok főszerkesztőjétől) várja a tényeket:

„És annyit még tegyünk hozzá, hogy velünk ne keverje össze senki a jobboldali újságírót, aki a tényeket közli. Mi nem azok vagyunk. Sem a Gergő, sem én” – jelentette ki Gajdics.

Huth Gergely: a közmédia egy félkatonai szervezet

A műsor elején egyébként újból felemlegették a Baranyi Krisztina-PestiSrácok ügyet is, amikor Ferencváros polgármestere meglepődve azon, hogy az ATV Start című műsorában Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa is kérdezőként volt jelen és Baranyi kijelentette a lap korábbi számtalan elvesztett perére utalva, hogy propagandistákkal nem áll szóba. A Csattban az ügy kapcsán több csúsztatás is elhangzott a stúdióban lévő Huth Gergelytől: úgy tett, mintha Baranyinak az ominózus Start-adás előtt tudomása lett volna arról, hogy Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa is kérdezője lesz, holott ismert, hogy ez nem fedi a valóságot. Sajnos Egri Viktor, az ATV Csatt műsorvezetője nem szembesítette Huthot azzal, amiről a Media1 korábban beszámolt, hogy Szalai jelentős késéssel érkezett a tévébe, így az ekkor már bemikrofonozott és már a díszletben várakozó Baranyi tényleg már csak akkor szembesült azzal, hogy Szalai is jelen lesz, amikor már tőle alig pár méterre elkezdték beharangozni a beszélgetést.

Huth Gergely egyébként kijelentette, hogy azért kapott ekkora médiavisszhangot a Baranyi-ügy, mert egyesek tönkre akarták tenni az ATV-t, illetve egyesek mindenkit meg akartak félemlíteni a médiában, aki mindkét oldalnak szót ad. Majd arról beszélt, hogy szerinte a vitának arról kellene szólnia, hogy Baranyi magyarázkodik a teljes médiának, illetve Huth szerint Dévényi Istvánnak és Németh Péternek, a Népszava főszerkesztőjének is ki kellett volna állnia a PestiSrácok mellett az eset után.

Dévényi István egyébként a Csattban elmesélte, hogy amikor 2014-ig ő volt az MTI főszerkesztője, olyan értekezleteken is részt vett, amelyen utasítások érkeztek, hogyan kell megfelelni a Fidesz elvárásainak. Huth erre azzal kontrázott, hogy a Heti Válasznál ilyen nyomás érdekes módon nem nehezedett Dévényire. Azt a Magyar Hang újságírója megerősítette, hogy valóban, ott, a Válasznál ilyesmi nem történt.

„Akkor miért nem hiszed el rólunk, hogy ránk sem helyezkedik olyan nyomás, ami megtiltaná, hogy a saját véleményünket mondjuk például ebben a műsorban. Jössz egy félkatonai szervezettel, gyakorlatilag az MTVA-nak a gyakorlatával, holott most a jobboldali és baloldali sajtóról beszélgetünk” – jelentette ki Huth.

A beszélgetésben egyébként szóba került az is, hogy a kormány továbbra sem hajlandó beengedni a kormányinfóra a Magyar Hang munkatársait.

A teljes Csatt-műsor visszanézhető az alábbi videó segítségével.

KGB-t emlegető lejárató anyaggal ünnepli a Közmédia, hogy dupla győzelmet ért el a bíróságon és folytathatja a cenzúrákat

Hangfelvételek bizonyítják, hogy a Fidesz-kormány támogatására utasították a Közmédia munkatársait

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások