fbpx
Gajdics Ottó a HírTV-ben.

Gajdics Ottó távozik a HírTV vezetőségéből

A Media1 értesülése szerint Gajdics ismét a néhány éve a NER-hez került Szabad Föld főszerkesztője lesz.

A Media1 több forrásból is úgy értesült, hogy távozik Gajdics Ottó a HírTV tartalomigazgatói pozíciójából, erről rendkívüli értekezleten tájékoztatták a fideszes kötődésű televízió munkatársait.

Forrásaink egybehangzóan úgy tudják, hogy a kormánypárti médiaszolgáltató vezetősége kezdeményezte a lépést, és a tartalomigazgatói poszt a távozással meg is szűnik.

Mint arról a Media1 beszámolt, Gajdics Ottót 2021 februárban nevezték ki tartalomigazgatónak a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks televíziójánál. Nem először kerül egy korábbinál alacsonyabb presztízsű beosztásba: korábban a Magyar Nemzetté alakuló Magyar Idők főszerkesztői posztjától fosztották meg. Ezt követően akkor szintén a Szabad Föld főszerkesztője lett.

A Media1 információi szerint Gajdics a továbbiakban is képernyőn lesz a HírTV-n, és a HírTV-vel szoros szimbiózisban működő, azonos tulajdonoshoz tartozó Karc FM-en is hallható marad, de immáron igazgatói pozíció és azzal járó kiváltságok nélkül.

A kormánypárti Hir TV hirdetése a fővárosi 9-es buszon.
A kormánypárti Hir TV hirdetése a fővárosi 9-es buszon. Fotó: Ladányi András / Media1

Megtudta a Media1 azt is, hogy a kormánypárti hírtelevízió egyik legfontosabb vezetője lett Velkovics Vilmos műsorvezető, aki tavaly januárban egy interjúalany kapcsán elhallgatta, hogy a megszólaló a Fidelitas, azaz a Fidesz ifjúsági szervezetének közép-dunántúli elnöke. Velkovics a Színház- és Filmművészeti Egyetem  (SZFE) új oktatói között is feltűnt tavaly.

Velkovics Vilmos az EchoTV-ben korábban.
Velkovics Vilmos az EchoTV-ben korábban. Fotó: adáskép

Szalay Dániel, Kasza János

Épp ma derült ki az is, hogy Altorjai Anita lesz a közmédia (Duna Médiaszolgáltató Zrt.) vezérigazgatója.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Gajdics Ottó a HírTV-ben. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások