fbpx
Márki-Zay Péter és Föőr Gábor korábban, még a kampányban

Elbocsátják a Frisshirek.hu teljes szerkesztőségét

A Media1.hu információi szerint rendkívüli értekezleten közölte kedden este Föőr Gábor, a Genes Médiacsoport tulajdonosa a Frisshirek.hu hírportál munkatársaival, hogy megválnak tőlük. A stábtagok jobb híján csak reménykedni tudnak, hogy végül megkapják a fizetésüket és találnak maguknak valahol máshol egy állást. Mindez épp pár órával azután történt, hogy a Media1 megírta, Gattyán György nevére került februárban a portál internetes címe.

A Media1.hu több forrás által is megerősített információi szerint Föőr Gábor, a zalaegerszegi székhelyű Genesis Mediacsoport tulajdonosa rendkívüli online értekezletet tartott tegnap, kedd este a Frisshirek.hu hírportál munkatársainak, ahol tudatta velük, hogy megválnak tőlük. A portál egyes információk szerint várhatóan egy hónap múlva, június 24-én, a felmondási idők lejártával fel is függeszti a hírszolgáltatását, legalábbis az értekezleten ezt mondták az újságíróknak, ez a felmondás oka. Vannak azonban olyan információink is, hogy esetleg ezt csak azért mondhatták a munkatársaknak, hogy ne próbáljanak lázadozni a tömeges elbocsátás ellen, és később egy új stáb érkezhet, akikről majd már Gattyán Györgyék döntenének.

A Media1 úgy tudja, hogy a felmondásokat a mai napon kezdik el kézbesíteni a tavaly indult hírportál stábtagjainak. A stábtagok hivatalosan nem nyilatkozhatnak, ugyanis titoktartási szerződés kötelezi őket, amelynek betartására figyelmeztették is őket.

A munkatársaknak megígérték, hogy ki fogják fizetni őket. Ők ebben egyelőre csak reménykedni tudnak.

Nemrég vette át a milliárdos Gattyán György a frisshirek.hu domént

A mostani fejlemény épp néhány órával azután történik, hogy a Media1 még kedden délelőtt megírta, Gattyán György, Magyarország egyik leggazdagabb embere ( a szexkamerás szolgáltatásokat nyújtó LiveJasmin internetes portál alapítója, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a digitalizációért kampányoló Megoldás Mozgalom nevű, általa alapított párttal az országgyűlési választásokon is elindult), még februárban a Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevű, a Docler Holdinghoz tartozó cégén keresztül megszerezte a frisshirek.hu domént, miközben a portál impresszuma és a médiahatóság nyilvántartása szerint a kiadó továbbra is a Genesis Mediacsoport maradt. A domén februári tulajdonosáról egyedül a domain.hu, az Internetszolgáltatók Tanácsának adatbázisa árulkodott.

A frisshirek.hu domént megszerző Legnagyobb Vállalkozás Kft. ügyvezetője egyébként Huszár Viktor, aki Gattyán utódjaként a Megoldás Mozgalom elnöke is tavaly óta.

Gattyán György.
Gattyán György. Fotó: Megoldás Mozgalom / Media1-archívum

Volt egy elképzelés…

A Media1 iparági forrásokból úgy értesült, hogy lehetett egy elképzelés, miszerint a pénzügyi problémákkal küszködő hírportált a milliárdos vállalkozó cége teljesen átveszi. Erre utal az is, hogy az internetes végződés, a frisshirek.hu az Internetszolgáltatók Tanácsának (ISZT) adatbázisa szerint át is került hozzá, ugyanakkor különös, hogy ez a kiadói jogok esetében az elmúlt három hónap alatt nem valósult meg, valamint érdekes az is, hogy a publikumot egyáltalán nem tájékoztatták a portál körüli fejleményekről, sőt Gattyánék kifejezetten tagadták pár héttel ezelőtt érdeklődésünkre, hogy terveik lennének az online hírportálok piacán.

A Frisshirek.hu-t tavaly augusztus 4-én indította el Föőr Gábor, aki egyébként Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt támogatottja volt az ellenzéki előválasztáson, Márki-Zay Péter személyes jelenlétével is támogatta Föőrt az előválasztáson (borítóképünkön ennek egyik pillanata látszik), azonban miután az előválasztási-jelölt alulmaradt a többi indulóval szemben és Föőr elindította a portált, többször is azt hangsúlyozta, hogy függetlenek a hírportállal kapcsolatos elképzelései a korábbi politikai ambícióitól.

Föőr Gábor / Genesis Médiacsoport
Föőr Gábor / Genesis Médiacsoport /Frisshirek.hu

Visszautasítják Márki-Zay Péterék a Frisshirek.hu hírportál finanszírozásával kapcsolatban megjelent állításokat

A portál megyei tudósítói hálózatot épített ki, hogy egyfajta ellensúlyt képezzen a kormánypárti KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) / Mediaworks által tulajdonolt megyei laphálózattal szemben és ne csak fideszes propaganda legyen elérhető a vidék Magyarországából. Emellett tavaly megegyeztek a Szabadsajtó Klub című műsor készítőivel is arról, hogy ők biztosítanak felületet a műsornak. A portál azonban nem vált üzletileg sikeressé, pénzügyi gondjai voltak.

A frisshirek.hu címlapja 2022. augusztus 4-én.
A frisshirek.hu címlapja 2022. augusztus 4-én.

Kérdéseket küldtünk

A Media1 még kedden este megkereste az ügyben e-mailben a Frisshirek.hu sajtókapcsolati munkatársát, valamint Föőr Gábornak is küldtünk kérdéseket a fentiekkel kapcsolatban.  Ugyancsak megkerestük ismét Gattyán György és a Docler cégcsoport sajtósát, Nemes Tamást is.

A Frisshírek részére a következő kérdéseket küldtük:

 • Kedden délelőtt megírtuk, hogy Gattyán György nevére került a portál mögött lévő domén, a tranzakció még februárban valósult meg. Friss információink szerint a lapot azonban bezárják, a teljes stábot elbocsátják. Meg tudják-e ezt erősíteni?
 • Ki hozta meg a döntést? Gattyán úr és cégcsoportja, vagy még a Genesis Mediacsoport?
 • Mi az oka elbocsátásnak?
 • Vannak-e kifizetetlen, lejárt tartozásaik? Ha igen, mi az oka az adósságok keletkezésének?
 • Miért adta el a Genesis a domént a Gattyán Györgyhöz köthető cégnek? A domén tulajdonosváltását miért nem kommunikálták február óta a portálon?
 • Van-e tudomása Gattyán úrnak a most induló elbocsátásokról?
 • Miért szerezte meg Gattyán úr cége a domént, ha nem kívánja folytatni a lap működtetését?
 • Mi az oka, hogy kiadója a lapnak a Genesis Médiacsoport maradt az NMHH nyilvántartása és az impresszum szerint?
 • Mik Gattyán úr elképzelései a domén jövőbeli sorsát illetően, mi lesz rajta elérhető és mi a Genesis Media elképzelése a jövőről?
 • Tényleg bezárják a lapot? Az archívuma elérhető marad?
 • Amennyiben valóban bezárásra kerül sor, tényleg már körülbelül 1 hónap múlva sor kerül erre?

Gattyán György sajtósának is küldtünk kérdéseket:

 • Korábban megírtuk, hogy a frisshirek.hu domén tulajdonosaként február óta Gattyán György cége van feltüntetve az Internetszolgáltatók Tanácsának adatbázisában, láthatóan Gattyán Györgyhöz kerültek bizonyos jogok. Mi ennek az oka, hiszen pár napja azt a választ kaptuk önöktől, hogy Gattyán úr nem tervez hírpiaci jelenlétet.
 • Friss információink szerint a lapot bezárják, a teljes stábot elbocsátják. A döntéshez van-e köze Gattyán úrnak és a cégcsoportnak, illetve van-e tudomása az elbocsátásokról? Miért szerezte meg a domént, ha nem kívánja folytatni a lap működtetését? Mik Gattyán úr elképzelései a domén jövőbeli sorsát illetően, mi lesz rajta elérhető?

Gattyán György sajtósa egyelőre türelmünket kérte az érdemi válaszadásig, ami a mai, szerdai napon várható. Föőr Gábor és a Genesis Médiacsoport egyelőre még ennyit sem reagált a Media1 kérdéseire.

Természetesen bármi érdemi érdemi kiderül az ügyben, illetve ha befutnak a válaszok, hírünket frissítjük!

Frissítés 13:48

Megszólalt Gattyán György sajtósa

Befutott Gattyán György sajtósának válasza a Media1.hu-hoz azzal kapcsolatban, mik a milliárdos üzletember tervei a frisshirek.hu címmel azután, hogy most Föőr Gábor, a Genesis Mediacsoport vezetője mindenkit elbocsát a szerkesztőségből. Föőr Gábortól is megkeresést kaptunk: megpróbálta cenzúráztatni lapunkat a fenti hír közlése miatt, de válaszokat egyelőre nem adott. Részletek erről különálló hírünkben olvashatók.

Befutott Gattyán György sajtósától a válasz, mik a milliárdos tervei a frisshirek.hu hírportállal azután, hogy Föőr Gábor mindenkit elbocsátott

Frissítés 15:53

Befutott Föőr Gábor válasza

Megérkezett Föőr Gábor válasza. A volt tulajdonos elmondta, hogy miért adta el a portált Gattyán Györgynek és mik a személyes tervei. Erről különálló hírünkben olvashatnak bővebben.

Megszólalt Föőr Gábor, a Frisshirek.hu leköszönő tulajdonosa, aki mindenkit elbocsátott, most pedig Floriában indít új céget

 

További hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Márki-Zay Péter és Föőr Gábor korábban, még a kampányban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások