fbpx
Gattyán György.

Gattyán Györgyhöz került a Frisshirek.hu

A milliárdos üzletember és a Megoldás Mozgalom volt pártelnökének sajtósa pár napja még tagadta a Media1 érdeklődésére, hogy Gattyán beszállna az online híriparba, portálunk azonban megtudta, hogy három hónappal ezelőtt Gattyán Györgyhöz került a Frisshirek.hu internetes végződés. Ugyanakkor a portál kiadójaként egyelőre nem ő, hanem a híroldalt alapító, az előválasztáson Márki-Zay Péter támogatottjaként induló Föőr Gábor és cége van feltüntetve.

A Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevére került a frisshirek.hu internetes cím – vette észre a Media1.hu az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) által működtetett doménadatbázisban.

A frisshirek.hu adatai a domain.hu adatbázisban
A frisshirek.hu adatai a domain.hu adatbázisban. Fotó: Media1 / képernyőkép

A Legnagyobb Vállalkozás Kft. Gattyán György, a Megoldás Mozgalom alapítójának és volt pártelnökének, a szexkamerás szolgáltatást nyújtó LiveJasmin alapítójának érdekeltsége. A kft. ügyvezetője Huszár Viktor, a legutóbbi országgyűlési választások előtt létrejött, a digitalizáció gondolatával kampányoló párt elnöke.

Eddig még tagadták, hogy Gattyánnak hírpiaci tervei lennének, pedig már több hónapja hozzá került a végződés

Gattyán 2021-ben 253,8 milliárd forintos vagyonával Magyarország 6. leggazdagabb üzletemberének számított. Egy ideje már terjedtek arról pletykák, hogy Gattyán az online hírpiacon kíván erősíteni és megszerezne vagy indítana egy hírportált, de amikor néhány nappal ezelőtt a Media1 megkereste ezzel kapcsolatban Nemes Tamást, Gattyán György sajtósát, a Docler csoport kommunikációs és pr igazgatóját, ő azt válaszolta, nincs ilyen terv.

Pedig az Internetszolgáltatók Tanácsa által működtetett domain.hu oldal adatbázisa szerint Gattyán cége még idén február 21-én, azaz már több mint három hónapja megszerezte a frisshirek.hu domént. Egyelőre nem világos, hogy miért került a nevére, ha igazként fogadjuk el a sajtósa állítását.

Az impresszumban és a médiahatóságnál egyelőre nem Gattyán cége szerepel

További érdekesség, hogy a frisshirek.hu oldalon az impresszumban (tehát ott, ahol a kiadót fel kell tüntetni) egyelőre nem Gattyán György érdekeltsége, hanem a Genesis Médiacsoport szerepel, és a felelős kiadó Föőr Gábor, aki a portált alapította, és aki korábban, ahogy azt a Media1 megírta, elindult az ellenzéki előválasztáson független jelöltként a Márki-Zay Péter nevével fémjelezett MMM (Mindenki Magyarországa Mozgalom) támogatásával, valamint Márki-Zay Péter személyesen is kampányolt mellette.

További érdekesség, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által működtetett, internetes sajtótermékeket tartalmazó hivatalos adatbázisban is még Föőr Gábor zalaegerszegi székhellyel működő cége szerepel, nem pedig Gattyán Györgyé, a doménadatbázisban szereplő Legnagyobb vállalkozás Kft.

Már több mint három hónapja gazdát cserélt a frisshirek.hu domén

Pedig a Media1 az Internetszolgáltatók Tanácsa által működtetett domain.hu adatbázisban azt is megtalálta, hogy a frisshirek.hu internetes végződés még 2023. február 21-én, azaz több mint három hónapja váltott tulajdonost és került át Gattyán György kft-jéhez.

Még nincs egy éve, hogy a frisshirek.hu hírportál 2022 augusztusában elindult. A portál főleg a vidéki Magyarországra fókuszál, megyei tudósítói hálozatot építettek fel. Azzal is igyekeztek észrevetetni magukat, hogy ők biztosítanak felületet a Szabadsajtó Klub című műsornak.

Új hazai hírportál indul

Frissítés 2023.05.24 08:10

Elbocsátják a stábtagokat

Fenti hírünk megjelenése után néhány órával rendkívüli értekezletet tartott a Frisshirek.hu lapigazgató-főszerkesztője, Föőr Gábor, ahol közölte a stábtagokkal, hogy megválnak tőlük, részletek erről különálló hírünkben olvashatók.

Elbocsátják a Frisshirek.hu teljes szerkesztőségét

További hírek érhetők el a Media1.hu portálon. Megtalálhat minket Facebookon is.

Borító: Gattyán György milliárdos üzletember, a Megoldás Mozgalom alapítója és volt elnöke, a frisshirek.hu internetes domén új tulajdonosa.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások