fbpx
Föőr Gábor / Genesis Médiacsoport

Megszólalt Föőr Gábor, a Frisshirek.hu leköszönő tulajdonosa, aki mindenkit elbocsátott, most pedig Floridában indít új céget

Föőr Gábor azt mondta a Media1.hu-nak, idén januárban több megkeresést is kapott a tavaly indult portálja, a Frisshirek.hu megvásárlására, ezután döntött úgy, hogy eladja azt Gattyán Györgynek, az ismert milliárdosnak. Föőr a lapnál tegnap történteket (azaz hogy mindenkit elbocsátott a stábból) átszervezésnek nevezte.

Mint arról a Media1 elsőként tegnap, kedden beszámolt, még februárban Gattyán György pornómilliárdoshoz, a választásokon 1%-os eredményt elérő és ezzel állami támogatásra jogosulttá vált Megoldás Mozgalom alapítójához és volt pártelnökéhez, illetve a Gattyán érdekeltségeihez tartozó Docler csoport alá tartozó A Legnagyobb Vállalkozás Kft.-hez került a frisshirek.hu hírportál, amit tavaly augusztusban indított el Föőr Gábor zalaegerszegi vállalkozó, aki korábban, az ellenzéki előválasztáson még Márki-Zay Péter támogatottja volt.

Márki-Zay Péter és Föőr Gábor korábban, még a kampányban
Márki-Zay Péter és Föőr Gábor korábban, még a kampányban

Miután a frisshirek.hu domén tulajdonosváltását megírtuk, pár órán belül rendkívüli online értekezletet tartott kedden este Föőr Gábor és tudatta a teljes szerkesztőséggel, hogy elbocsátja őket, a felmondásukat a mai, szerda napon kapják meg. Közölte a stábbal, hogy teljes titoktartást vár el mindenkitől, a fejleményekről egy szót sem beszélhetnek. A stábtagoknak azt mondták, hogy 2023. június 24-én, felmondási idejük lejártával megszűnik az eddigi hírszolgáltatás, a szerkesztőség akkortól beszünteti a munkát.

Ma, szerdán délután azután befutott Nemes Tamás, Gattyán György cégcsoportjának sajtókapcsolatokért felelős munkatársának válasza is a Media1-hez, melyből kiderül, hogy Gattyán György azért vette meg a frisshirek.hu-t, mert értékesnek találja az internetes címet, ugyanis a Google kereső legnépszerűbb magyar keresőkifejezései közé tartozik a „friss hírek” szókapcsolat. A kommunikációs és csr igazgató szavai alapján egyelőre nem dőlt még el, mi várható az oldalon, ezt jelenleg még vizsgálják. Nemes Tamás teljes válasza ide kattintva olvasható.

Mostanra befutott portálunkhoz Föőr Gábortól, a portál leköszönő tulajdonosától is néhány kérdésünkre válasz.

Átszervezés =/ tömeges elbocsátás?

Válaszában Föőr azt állítja, hogy „a lap nem kerül bezárásra, jelenleg egy átszervezés zajlik, tehát a frisshirek.hu nem szűnik meg a tulajdonosváltással.”

Föőr válaszával szemben a valóságban nem egy szimpla átszervezés, hanem az eddigi teljes szerkesztőség elbocsátása zajlik, épp tegnap jelentette be a stábnak, hogy megválnak tőlük. Többen már állást keresnek, hogy fenn tudják tartani családjukat.

Föőr azt is írja a Media1-nek, hogy „soha nem volt olyan eset, hogy a munkabérét nem kapták meg a munkavállalók, és a jövőben sem áll fenn ilyen helyzet.”. Mi egyébként nem állítottunk olyat korábbi cikkeinkben sem, hogy nem kapta meg valaki a bérét, hanem azt, hogy előfordult, hogy nem kapták meg határidőre a bérüket. Ezt az állításunkat fenntartjuk. Úgy tudjuk, a bérek határidőben történő kifizetésével már hónapokkal ezelőtt is gond volt.

Hónapokkal ezelőtt eldőlt az eladás

Föőr Gábor a lap eladásának körülményeiről ezt írta:

„Már 2023 januárjában több megkeresés érkezett a lap megvételére, a tárgyalások után végül Gattyán György cégcsoportja mellett döntöttem”.

Föőr arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy mi az oka annak, hogy mostanáig, több mint 3 hónapon át titokban tartották a felvásárlást az olvasók elől.

A volt tulajdonos a portál jövőjéről

Föőr ezután arról írt, hogy „az oldal továbbra is középen maradásra törekszik majd, ahogy eddig”. Az a válaszából nem derül ki, ezt mi alapján állítja, hogyha egyszer a tulajdonrészét eladta, így már nem ő, hanem az új tulajdonos, Gattyán György és csapata lesz jogosult döntéseket hozni, illetve Föőr mindenkit elbocsátott.

A távozó tulajdonos úgy tudja, hogy a Szabadsajtó Klub megmarad – az alkotók szerint viszont jelenleg nincs érvényes szerződésük

Föőr a válaszában azt is hangsúlyozza, hogy a „Szabadsajtó Klub a továbbiakban is látható lesz, ahogy a nevéből is adódik, teljesen szabadon számolhatnak be minden fontosabb történésről.”

A Media1 ezzel szemben a Szabadsajtó Klub alkotóitól azt a választ kapta, hogy a szerződésük a frisshirek.hu-val a műsor harmadik évadára a múlt heti, 15. adással lejárt, és egyelőre új szerződésük még nincsen, ezért egyelőre nem tudják megmondani, tud-e folytatódni a műsor és a portál közötti együttműködés.

Floridai tervek

Föőr ezután arról ír, hogy a hírportál működését továbbra is figyelemmel kíséri majd, „a közeljövőben viszont a floridai cégem indulására kívánok elsősorban koncentrálni, emiatt döntöttem az eladás mellett, hiszen ezzel sok feladat elvégzésének terhe lekerül a vállamról.”

Elbocsátják a Frisshirek.hu teljes szerkesztőségét, belengették a lap bezárását is

Befutott Gattyán György sajtósától a válasz, mik a milliárdos tervei a frisshirek.hu hírportállal azután, hogy Föőr Gábor mindenkit elbocsátott a szerkesztőségből

Gattyán Györgyhöz került a Frisshirek.hu

További friss médiás hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Követ minket már Facebookon is?

Boríŧó: Föőr Gábor / Genesis Médiacsoport /Frisshirek.hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások