fbpx
Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Sajtópert nyert a Magyar Nemzet ellen Siófok polgármestere, mégsem boldog

„A bíróság úgy döntött, hogy én, akit besároztak, fizessek” – írja Lengyel Róbert.

Siófok polgármestere, az ellenzéki Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben megválasztott Lengyel Róbert tavaly nyáron indított sajtó-helyreigazítási pert a Magyar Nemzet ellen, mivel a kormánypárti napilap azt állította, hogy a városvezető biztonsági cégének emberei Siófokon turistákat zaklattak.

A polgármesternek azonban nemhogy biztonsági, hanem semmilyen cége sem volt, soha.

Az elsőfokú bírósági eljárást Lengyel megnyerte, majd mivel a kormánypárti sajtótermék fellebbezett, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla is döntött és az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatta. A másodfok is kimondta, hogy a Magyar Nemzet hazudott vele kapcsolatban, azonban helyreigazítani csak azt kell, hogy

„A Magyar Nemzet 2022. július 27-ei számában »A siófoki polgármester biztonsági cégének emberei turistákat zaklattak« címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Lengyel Róbert polgármesternek biztonsági cége van.”

– A bíróság szerint tehát az tényszerű hazugság, hogy lenne ilyen cégem, de egyébként meg ha lenne is, akkor az állítás, miszerint az én cégem turistákat zaklatna, az nem a polgármestert, hanem magát a céget mint jogi személyt sértené. A nem létező cég meg nem is kérheti, hogy helyre tegyék a hazugságot – foglalta össze Lengyel Róbert a másodfokú ítéletet.

„A bíróság úgy döntött, hogy én, akit besároztak, fizessek meg 66.000 Ft együttes kereseti és fellebbezési illetéket. A besározó média pedig fizet mindösszesen 18.000 Ft fellebbezési illetéket. Fizetek, mint egy katonatiszt, pedig hát tényleg én voltam az, akit még a jogerős döntés szerint is bemocskoltak és igyekeztek lejáratni ezek a díszpintyek. Fizetek azért is, mert tudomásul veszem, hogy jelenleg egy olyan országban élek, ahol manapság minden, de még annak az ellenkezője is előfordulhat”

– értetlenkedik a polgármester.

Siófok első embere ugyanakkor azt is jelezte, hogy itt nem áll meg a jogi folyamatban. „Hazudtak és ezzel nyilvánvalóan a jóhírnévhez fűződő személyiségi jogomat taposták a sárba, ráadásul a széles nyilvánosság előtt” – írta és egyúttal bejelentette, hogy sérelemdíjas pert indít a lap ellen.

A Kúria szerint is megtévesztette a TV2 a nézőket Márki-Zay Péter kapcsán a választási kampány idején

Végrehajtót küld a kormánypárti médiaholdinghoz a Fővárosi Törvényszék

Trükközve mentegeti a Magyar Nemzet az Orbán szavait meghamisító amerikai újságírót

Sajtóperszámlálót hozott létre Pikó András polgármester – Most is nyert a Magyar Nemzet ellen

Három helyreigazítást is közölnie kellett a Magyar Nemzetnek a Jobbikról az ünnepi időszak alatt

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Lengyel Róbert, Siófok polgármestere. Forrás: Lengyel Róbert Facebook-oldala.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások