fbpx
Magyar Nemzet.

Végrehajtót küld a kormánypárti médiaholdinghoz a Fővárosi Törvényszék

Hiába nyert meg nemrég megint egy bírósági pert a Jobbik a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks Hungary ellen, a médiavállalat nem tartotta be az ítéletet, ezért a Fővárosi Törvényszék végrehajtási eljárást rendelt el.

A Jobbik pénteken sajtóközleményben tudatta a Media1.hu-val, hogy bár számtalan perét megnyerte a „kormánypárti propagandagépezet valamelyik fogaskerekével szemben”, legutóbb például 2022 végén a Magyar Nemzet kényszerült helyreigazítás közlésére egy elvesztett sajtóper miatt, de a lap kiadója, a (KESMA-hoz tartozó) Mediaworks a jogerős bírósági ítélet ellenére nem fizette ki az egyébként meglehetősen csekély, 50 ezer forintot sem elérő perköltséget.

Így fogalmaz az ügy kapcsán a párt:

„Akkor még nem tudhattuk, hogy a fideszes hazugsággyár annyira pitiáner lesz, hogy egy ötvenezer forintot sem elérő perköltséget nem tud magától megfizetni. Márpedig most ez történt, a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks nem volt képes egy ekkora összeget sem időben megfizetni a Jobbik részére.”

Az ellenzéki párt közölte, kérelmére most a Fővárosi Törvényszék végrehajtási eljárást rendelt el a Mediaworks Hungary ellen.

Ez azt jelenti, hogy a végrehajtó inkasszót nyújthat be a Mediaworks számlájára, hogy elvonja a tartozás összegét, amit tovább növel, hogy így most a végrehajtási eljárás költsége is a kormányközeli és így nagyon jelentős állami hirdetési bevétellel rendelkező médiaholdingot terheli.

Arról, hogy milyen valótlanságok kapcsán kényszerült helyreigazítást közölni a Magyar Nemzet december végén, itt írtunk.

Helyreigazítást közölt a Magyar Nemzet a Jobbikról

Mint arról a Media1 beszámolt, nemrég egy másik kormánypárti médium, a PestiSrácok szerkesztőségével szemben is végrehajtási eljárás zajlott le, amiért a lap nem tartott be egy rá vonatkozó jogerős bírósági ítéletet. Mivel a lap a végrehajtási eljárást is szabotálni próbálta, a Fővárosi Törvényszék először a szerkesztőségre próbált kiszabni 100.000 forint összegű végrehajtási bírságot, de végül azt a módosított bírósági végzés értelmében Huth Gergelynek, a lap főszerkesztőjének kell kifizetnie.

Többszázezres bírságot kapott magánszemélyként Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője szabotázs miatt

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: A Magyar Nemzet című napilap. Fotó: Kasza János / Media1 / archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások