fbpx
Donáth Anna beszél az Európai Parlamentben

Donáth Anna pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

A sajtó-helyreigazítási per után a személyiségi jogi perben is diadalmaskodott a politikus.

Donáth Annának adott igazat csütörtökön a bíróság első fokon abban a perben, amit a momentumos képviselő, a párt volt elnöke kormánypárti médiumok ellen indított – tudatta a Media1.hu-nak is megküldött közleményében a párt.

Mint azt felidézték, Donáthról 2019 augusztusban kezdtek el megjelenni olyan cikkek a „propagandamédiában”, melyek szerint az édesapja munkahelyén egy lányt zaklathatott.

A Momentum EP-képviselője cáfolta a vádakat és pert indított. 2020-ban az összes általa indított sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, most, két évvel később pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint a kormánypárti médiatermékeknek el kell távolítaniuk az összes olyan cikket, amiben a valótlan állítások olvashatók az állítólagos zaklatásról. Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

„Ez már a sokadik eset, hogy bebizonyosodik: a TV2, az Origo és a Ripost egyszerű politikai fegyverek, a fideszes propagandagép egy-egy fogaskerekei. A hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer alapjává”

írta Donáth.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Donáth Anna beszél az Európai Parlamentben. Fotó: EP / Genevieve Engel
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások