fbpx
Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője

Az Origo ezúttal a Momentum képviselője ellen vesztett pert

Még tavaly nyáron a kormányközeli lap az őszi önkormányzati választásokhoz közeledve azt állította cikkében, hogy az ellenzéki párt elnökségi tagja molesztált valakit.

Címlapon kell közölnie az Origónak, hogy hazudott, mivel „története valóságtartalmának semmilyen módon nem járt utána”, amikor azt írta tavaly augusztusban, hogy Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő szexuálisan zaklatott egy lányt egy korábbi Sziget Fesztiválon. A bíróság az Origo ellen ítélő másodfokú döntéséről a politikus a Facebook-oldalán számolt be kedden.

„Mindez pedig nem elsősorban azért probléma, mert rólam hazudtak. Azért probléma, mert a propagandának tökéletes ez a működés: hónapokon át hazudnak a címlapjaikon, majd fél év múlva csendben közzéteszik a helyreigazításokat. A közpénzből működő propagandalapok bárkiről leírnak bármilyen hazugságot, a perköltségeket és a bírságokat ugyanis végső soron szintén közpénzből fizetjük”– írta Donáth Anna.

A napokban egy DK-s politikus, László Imre is pert nyert az Origo ellen, mert a fideszes médiaholdinghoz tartozó hírportál őt is valótlanul azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatott valakit.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások