fbpx

origo

Action for Democracy

Jogerős: megsértette Korányi Dávid személyiségi jogait a Metropol és az Origo

Jogerősen is megnyerte a személyiségi jogai megsértése miatt indított pert Korányi Dávid, az Action for Democracy nevű szervezet vezetője a Metropol című napilapot kiadó Mediaworks és az Origo tulajdonosa, a New Wave Media Group ellen. Ez az a szervezet, amelyik korábban az Egyesült Államokban, New Yorkban a Times Square-en lévő óriási kivetítőfalon szavazásra buzdította az USA-ban élő magyarokat, illetve amely jelentős összegű adománnyal támogatta a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalmat idén tavasszal, a választásokat megelőzően, ami miatt azóta a Fidesz és a kormányközeli lapok céltáblájába került.

Jeszenszky Zsolt az ATV Csatt című műsorában 2022. december 19-én.

Jeszenszky Zsolt: Nincs még egy ország, ahol annyira szabad a sajtó, mint Magyarországon (VIDEÓ)

Ismét a sajtószabadság mibenlétéről vitatkoztak az ATV Csatt című műsorában. A nemrég megújult, Egri Viktor személyében új műsorvezetőt kapott program e hétfői vendégei Polyák Gábor jogász, az ELTE docense, Kovács András, az Origo.hu munkatársa, Dévényi István, a Magyar Hang újságírója és Jeszenszky Zsolt „politikai hobbista” voltak.

Az Origo közterületi plakátja Budapesten

Pert bukott az Origo a Datadat ellen elsőfokon

Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint a kormánypárti lap kiadójának milliós sérelemdíjat kell fizetnie, amiért több valótlan állítást is megfogalmazott a Bajnai Gordonhoz köthető cégről. A Datadat szerint ez még csak a kezdet.

Néhány oroszbarát tartalom az Origón

Gyűjtemény készült arról, milyen módszerekkel tolja az Origo Vlagyimir Putyint és az orosz propagandát

Egy olvasónkat, Pétert annyira feldühítette, amilyen módszerekkel a Gábor László főszerkesztette Origo dolgozik annak érdekében, hogy megtolja az Oroszországgal kapcsolatos propagandisztikus, gyakran valótlanságokra épülő tartalmakat, hogy elkezdte az így közölt „rendkívüli híreket” fényképekkel dokumentálni. Péter a gyűjteménye 1. részét eljuttatta a Media1-nek.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások