fbpx
ORIGO.

Újabb hazugságot közölt az Origo a Media1 kapcsán

Úgy tűnik, nem tanult korábbi, a Media1 által jogerősen is megnyert bírósági ügyéből a Gábor László főszerkesztette Origo. Ezúttal egy, Dési János, a Klubrádió műsorvezetője és rádiós jegyzete ügyében megjelent hírünkkel összefüggésben állított valótlanságokat lapunkról a kormánypárti KESMA internetes terméke. A Media1 helyreigazítási eljárást indít.

Helyreigazítási kérelemmel fordul az Origo elnevezésű internetes oldal szerkesztőségéhez a Media1, miután a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó, és évek óta az egyik legtöbb sajtópert elvesztő hírportál 2022. május 2-án, azaz a mai napon „Azt hazudta a klubrádiós Dési János, hogy elhagyja Magyarországot, kínos cikkben magyarázkodik, hogy miért nem” címmel, egy névtelenségbe burkolózó szerzőtől származó írásában azt a valótlanságot állította, hogy Dési úgymond íratta velünk a vele és a rádióban elhangzott jegyzetével kapcsolatos írásunkat, továbbá – ugyancsak alaptalanul – kitalációként igyekeznek beállítani azt, hogy lapunk több olvasótól is üzenetet kapott az ügyben.

Ezt írták:

„Ezért most íratott egy kínos cikket a Media1 nevű portállal (legalábbis elég megmosolyogtató a baloldali propagandalap azon állítása, hogy aggódó üzenetek sorát kapták ők, hogy hova tűnt a Klubrádió alig hallgatott műsorának vezetője, persze, ez nagyon valószínű…), amelyben magyarázkodik.”

Az ügy rövid előzménye, hogy Dési János ironikus hangvételű rádiós jegyzetet olvasott be a Klubrádióban, amelyben arról beszélt, hogy elhagyja Magyarországot, ágyő. És bár a beolvasott és a Klubrádió weblapján is közzétett jegyzete végén voltak arra utaló mondatok, amelyek arra utaltak, hogy egy szatirikus, ironikus jegyzetről van szó, többen a szöveget komolyan vették, különösen annak fényében, hogy Dési, aki máskor számos műsorban volt hallható, az elmúlt hetekben eltűnt a Klubrádióból. Miután a Media1.hu-hoz több olvasói megkeresés is befutott, olvasóink kérésének eleget téve megkérdeztük a műsorvezetőt, emigrál-e, vagy sem, aki ezután röviden tisztázta, hogy hogyan is kell értelmezni a mondatait, és elmondta, hogy csupán egyfajta belső emigrációra gondolt, egyébként pedig az elmúlt hetekre szabadságot vett ki, tehát amúgy Magyarországon marad.

Dési János, a Klubrádió műsorvezetője
Dési János, a Klubrádió műsorvezetője. Az Origo eddig azt állította, hogy Varga Zoltán mozgatja a szálakat a Media1 mögött, most Désinek tulajdonítanak hasonló képességeket

Az Origo erre közölt egy lapunkat meghazudtolni próbáló írást, mely úgy állítja be, mintha mi csak kitaláltuk volna, hogy kaptunk Dési kapcsán olvasói leveleket és az írást bizonyára Dési készíttette velünk. Ezek azonban valótlan állítások.

A Fidesz-közeli internetes oldal semmivel sem támasztotta alá azt, hogy ténylegesen mi alapján is vádaskodik, hogy Dési úgymond íratta velünk a cikket, ami persze nem csoda, hiszen semmi ilyesmiről nincs szó, mi magunk kerestük meg őt az ügyben az olvasói levelek után.

Vagyis valójában a szokásos, az Origóra jellemző és a bíróságokon megannyi sajtóperben már elvesztett szélsőséges kirohanásról, nagyüzemi álhírgyártásról van szó.

Az Origo eddig azt állította, hogy Varga Zoltán mozgatja a szálakat a Media1 mögött, most Désinek tulajdonítanak hasonló képességeket

Az Origo nem először közöl valótlanságokat lapunkról. Korábban épp azt találták ki és adták elő nagy oknyomozásként, hogy a Media1 mögött Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa áll – csakhogy állításuk valótlannak bizonyult, amit a Fővárosi Ítélőtáblán jogerős bírósági ítélet mondott ki, ennek ellenére a bírósági ítéletet felszólítás ellenére nem hajtották végre. Végül bírósági végrehajtót kellett kirendelni a Gábor László főszerkesztette weblaphoz, amely így végül nem csak az elvesztett per miatti költségeket, de a végrehajtói díjat is kénytelen kifizetni.

További hírek érhetők el a Media1-en. Egy ideje kérheti híreinket Telegramon is, és ott vagyunk Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások