fbpx
Telegram

Elindult a Media1 Telegram-hírcsatornája: segítségével azonnal értesülhet legfrissebb híreinkről akár útközben is

Aki feliratkozik a Telegram-csatornánkra, mindig azonnal értesülhet a Media1 híreiről, és nem marad le a legfrissebb információinkról, ugyanis nem egy üzleti szempontokat figyelembe vevő algoritmus dönt majd arról, hogy ki látja az adott hírt és ki nem.

Egy néhány napos tesztidőszakot követően bejelentjük, hogy hivatalosan is elindítottuk a Media1 hírcsatornáját a Telegram nevű azonnali üzenetküldő szolgáltatásban (Telegram Messenger.)

A Telegram egy egyre népszerűbb felhő alapú és platformfüggetlen, tehát sokféle operációs rendszeren, például Windows mellett Linuxon, Androidon, iOS-en, MacOS-en és böngészőből is elérhető, titkosított azonnali üzenetküldő szolgáltatás – ami annyira jól működik, hogy a Telegramot használja például az ukrán kormány is az orosz-ukrán háborúban, az állampolgárok gyors és megbízható tájékoztatása, a velük való kommunikáció érdekében, amin most szó szerint emberi életek múlnak.

A médiaszolgáltatók is kezdik felfedezni maguknak a Telegramot: épp a Media1 kísérleti csatornájának néhány héttel ezelőtti megnyitása után nyitotta meg a napokban például a The New York Times is a háborúval kapcsolatos Telegram-csatornáját, de rendelkezik Telegram csatornával a magyar Euronews is. Brazíliában pedig épp betiltani próbálják a platformot.

A Telegram egyik nagyszerűségét egyrészt annak rendkívüli egyszerűsége adja, másrészt az, hogy lehetővé teszi olyan hírcsatornák elindítását, amelyen keresztül tömegesen értesíthetők emberek egy-egy információról. Aki feliratkozik, az pedig azután tényleg meg is kapja az információkat, tehát demokratikusan működik, nem úgy mint sokszor más közösségi médiás megoldások.

Míg például egy Facebook-oldal esetében számolni kell azzal, hogy egy számítógépes algoritmus beavatkozik abba, hogy adott tartalmakat mennyien fogják látni, és ebben egyre inkább megjelennek Mark Zuckerberg óriásra nőtt vállalkozásának üzleti érdekei (lásd erről korábbi interjúnkat Forgács Mariann közösségi média szakértővel), hiszen a Facebook egy adott Facebook-oldal lájkolóinak csak egy nagyon kis törekedének mutatja meg a tartalmakat, ha az oldal nem fizet külön az elérésért, addig

a Telegram esetében ilyen korlátozások szerencsére nincsenek: vagyis ha valaki feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, akkor azután, hogy egy hírt megosztunk a csatornánkon, arról azonnal érkezik is az értesítés a felhasználó telefonjára (amennyiben feltelepítette a Telegramot), vagy az asztali gépére, ha fut a gépen a Telegram program. Tehát nem szól bele az algoritmus abba, hogy a közönségünket el tudjuk-e érni.

Az egész végtelenül egyszerű: csak fel kell telepíteni a Telegram applikációt a mobilra vagy a számítógépre, majd a gyors beállítás után csak fel kell iratkozni a csatornánkra, ami a https://t.me/media1hu címen található.

Egyszerűen be lehet állítani azt is, hogy ha épp zavarnánk a híreinkkel, akkor a szoftver csak némán értesítsen, de kérhető rezgés is a kipusholt hírekhez, hogy azonnal észrevegye azokat. Így aztán mindig ön dönt arról, mennyire szeretne azonnal jól értesült lenni.

A Telegramon egyébként nem csak hírcsatornák érhetők el, hiszen Messengerként barátaival, ismerőseivel is kapcsolatba léphet, méghozzá titkosított, védett csatornán keresztül, és akár hívások is indíthatók, hasonlóan például a Signalhoz és a többi szoftverhez.

A Telegram elérhető asztali gépen Windowsra, MacOS-re és Linuxra is, illetve a népszerű mobil operációs rendszerekre (iOS, Android, MacOS app) is, valamint létezik böngészőből elérhető változata is Telegram Web néven. Ezekről IDE kattintva talál bővebb információt. Ezután az applikációban nyissa meg a Media1 csatornáját (https://t.me/media1hu), és a ott a Join Channel (csatlakozás csatornához) gombbal csatlakozzon hozzánk.

Ne felejtsen el feliratkozni a Media1 Telegram-csatornájára, de azért kövessen minket Facebookon is, ahol kommentálhatja, megoszthatja híreinket!

További hírek találhatók a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások