fbpx
Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója

Interjú Starcz Ákossal, az Index.hu vezérigazgatójával, az Indamedia igazgatósági tagjával

A Media1 Podcast Starcz Ákossal készített interjújában jó pár, az Index.hu-val és az Indamedia többi lapjával kapcsolatos történésről is szó esett, így szóba került az Index Mészáros Lőrinccel készített interjúja, a Femina főszerkesztőjének és ügyvezetőjének, valamint a Dívány stábjának távozása, az Index Konyhanyelv című műsorában Wahorn Andrással készített, nagy vihart kavaró interjú, a Totalcarnál történt személyi változások, de a vezérigazgató beszélt az Index látogatottságáról és arról is, hogy külső partnerek bevonásával meghívásos pályázatot hirdetnek az Index címlapján néhány dobozra. Szóba került az is, hogy nemrég indexre tette a lapot Karácsony Gergely főpolgármester a városházi ügyről szóló egyik cikk kapcsán, és az is, hogy a Facebook egy ideje korlátozza az Index.hu megjelenítését.

Starcz Ákost egy évvel ezelőtt nevezték ki az Index.hu Zrt. élére vezérigazgatónak miután a Ziegler Gábor és a (korábban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Echo TV és az MTVA vezérigazgatójaként is tevékenykedő, Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló) Vaszily Miklós érdekeltségében lévő Indamedia lett az Index.hu közvetlen tulajdonosa a Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) helyett, és a tavaly nyári tömeges távozások, illetve Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után kinevezett Szombathy Pál vezérigazgató távozott.

A Starcz Ákossal készített mostani beszélgetésben átbeszéltük a tulajdonosváltás és a tavalyi viharosan lezajló tömeges távozások óta történteket, illetve a vezérigazgatóval készült tavalyi interjúnk óta eltelt egy évet. Starcz a beszélgetés elején beszélt az Index mostanában mért látogatottságáról, amiről nagyon elégedetten beszélt, de mi azért szóba hoztuk azt is, hogy novemberben a Blikk egy hirdetés szerint mennyire előretört a napi átlagos látogatószám tekintetében, amivel másokhoz hasonlóan az Indexet is megelőzte – a vezérigazgató elmondta erre, hogy minek tulajdonítja ezt. Többek között a Facebookot okolta mindezért, a közösségi médiás felület ugyanis – a vezérigazgató állítása szerint – korlátozással él november óta a lap megosztásaival kapcsolatban, ezt pedig az Index is megérzi. Elmondta azt is, hogyan próbálják kezelni a helyzetet.

Jó pár, az Index.hu-val és az Indamedia többi lapjával kapcsolatos történésről is sok szó esett a beszélgetésben, a Mészáros Lőrinccel készült, a sokak által alákérdezősnek tartott interjú kapcsán arra is rákérdeztünk, van-e Mészáros Lőrincnek köze az Indamediához és az Indexhez. Starcz azt mondta, nincsen, nem is értette, miért vetődik fel ilyesmi egy interjú miatt, amit egyébként a lap egyik legsikeresebbjének nevezett annak magas látogatásszáma alapján.

Szó esett a Dívány stábjának idén nyáron történt távozásáról, amivel kapcsolatban mi belső forrásból úgy tudjuk, ahhoz volt köze, hogy a lapnál egyesek korlátozva érezték magukat az LMBTQ témák kapcsán, de Starcz szerint ez nem igaz, majd elmondta, hogy szerinte mi áll a távozások hátterében. Starcz szerint valójában az történt, hogy a Dívány stábjának tagjai nem akartak az Indextől átülő Kitzinger Szonjával együtt dolgozni, ezért amikor megtudták, hogy ő lesz a főszerkesztője a lapnak, inkább felálltak. Azt mondta, semmiféle LMBTQ korlátozás nem volt.

Az Index Konyhanyelv című műsora által készített, nagy botrányt kavaró Wahorn András interjúról is beszéltünk, amelynek kapcsán hetekkel az Electrolux szerződést bontott, majd az ügy kirobbanása után több héttel távozott Várbíró Péter, az Index tavaly kinevezett lapigazgatója, aki a külső gyártású produkciók producere is volt. Kérdésünkre, hogy Várbíró tisztában volt-e az adás tartalmával, mielőtt az nyilvánossá vált, Starcz azt mondta, igen, hallotta azt, ezért is vállalta végül a felelősséget és hagyta el a vállalatot.

Beszélgettünk a szintén az Indamediához tartozó Femina főszerkesztőjének és ügyvezetőjének távozásáról és a Totalcarnál történt személyi változásokról is.

A beszélgetés során az Index vezérigazgatója és az Indamedia igazgatósági tagja értékelte az elmúlt egy évet, és egy fontos bejelentés is elhangzott, ami az Index címlapjával kapcsolatos. Starcz Ákos ugyanis elmondta, hogy külső médiapartnerek bevonásával meghívásos pályázatot hirdetnek az Index.hu nyitólapján néhány tartalomdobozra, melyek kiváló forgalomterelő képességgel bírnak. Ilyen doboza van például a Portfolio.hu-nak az Indexen, ám a Portfolio szerződése lejár, ezért az Index megpályáztatja a dobozhelyet.

A Starcz Ákossal készített teljes interjú az alábbi lejátszógomb segítségével azonnal elindítható. Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradjon le a következő epizódról sem!  Elérhető a podcastunk a Spotify-on, az Apple iTunes-ban és RSS segítségével is. Érdemes feliratkozni a Media1 napi hírlevelére is, hiszen ezekben is minden esetben közzétesszük a podcast tartalmakat.

A Media1.hu podcastja mintegy 10 rádióban is hallható hétről-hétre.

Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója. (A fotót az Index fotósa készítette és bocsátotta rendelkezésünkre.)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások