fbpx
Starcz Ákos, az Indamedia igazgatósági tagja, az Index.hu Zrt. új vezérigazgatója és igazgatósági tagja

Új Index-vezérigazgató: csúsztatás, hogy Szombathy Pál elbocsátásakor verőemberek jelentek meg

Starcz Ákos, az Index néhány hete kinevezett vezérigazgatója a Media1 hétfő este adásba kerülő hosszabb lélegzetvételű interjújában azt mondta, nem egészen úgy történt, mint amit a Szombathy Pállal, az Index volt főszerkesztőjével és exvezérigazgatójával a 24.hu-n a távozása körülményeiről megjelent beszélgetés alapján feltételezhet az olvasó.

Mint arról a Media1 is beszámolt, interjút adott a 24.hu-nak Szombathy Pál, az Index volt főszerkesztője és vezérigazgatója, aki azt mondta a lapnak, meglehetősen eldurvultak a dolgok közte és az Index új tulajdonosa, Vaszily Miklós között: Szombathy szavai szerint elbocsátásakor kisvártatva megjelent két verőember Vaszily Miklós irodája előtt, továbbá másik kettő az udvaron, Vaszily pedig „ordítva közölte, hogy innen addig el nem mehetünk, míg mindent alá nem írtunk”. Az irodában az utódja, Starcz Ákos is ott volt.

A Media1 telefonon kérdezte meg erről az alkalmon jelenlévő, Szombathy által is megemlített Starcz Ákost. Starcz azt mondta, nem tartja elegánsnak Szombathy Pál nyilatkozatát, annál is inkább, mivel Starcz szerint nem egészen úgy történtek a dolgok, mint ahogyan a Szombathy Pállal megjelent interjúból kitűnhet az olvasónak.

Starcz azt mondta, a találkozóra Vaszily Miklós a TV2 Média Csoportnál található irodájában került sor. Az Index új vezérigazgatójának elmondása szerint minden kereskedelmi televíziónál dolgoznak biztonsági őrök, de megjelenésük nem a Szombathy Pállal folytatott beszélgetés miatt történt, egyszerűen egy védett épületről van szó, azért láthatott őröket Szombathy Vaszily irodája körül.

A Starcz Ákossal, az Index új vezérigazgatójával készült teljes interjú ma este 19 órától lesz hallható a Media1 műsorában Budapesten az FM 87,6 MHz-en, valamint streaming segítségével a spritfm.hu-n, továbbá csakúgy mint két hete, amikor Dull Szabolcs, az Index.hu nyáron leváltott, kettővel ezelőtti főszerkesztője volt a műsor vendége (visszahallgatható ITT), elérhető lesz a teljes beszélgetés a vipcast.hu-n és a Media1 podcast felületein: a Google Podcastsban, a Spotify-on és az Apple iTunes-on.

Starcz Ákos a kinevezése után a Media1-nek adta első interjúját, melyben szóba kerül, mennyire van súlyos üzleti helyzetben az Index.hu Zrt. és hogyan próbálják kezelni a helyzetet, de természetesen szóba kerül például Balogh Ákos Gergely visszavétele is a céghez. Őt még Szombathy Pál vette fel az ősszel, majd ő is vált meg tőle, nem sokkal azelőtt, hogy Szombathy indexes pályafutása befejeződött.

Érdemes elolvasni az összefoglalóját, vagy meghallgatni a közel egy órás beszélgetést Starcz Ákossal, melyben sok más indexes téma is szóba kerül.

A Szombathy Pállal készült 24.hu-s interjú legfontosabb állításait itt foglaltuk össze.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel hírlevelünkre, RSS csatornánkra és Facebook-oldalunkra!

Borító: Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások