fbpx
Wahorn András festőművész

Pedofilmentegetés miatt megszakítja együttműködését az Index.hu műsorával az Electrolux

Az eddig az Electrolux által szponzorált műsorban Lakatos Márk vendégeként Wahorn András festőművész többek között olyan kijelentéseket tett, hogy egy nyolcéves kislány bugyijába nyúlkálni még nem erőszak, sőt ez okozhat kellemes élményt is.

A Telex azt írja, hogy a Hetek felvette a kapcsolatot az Electrolux céggel, hogy mit szólnak a történtekhez, így derült ki, hogy a vállalat úgy döntött, hogy az ominózus adásból eltávolíttatják a logójukat, és az Index Konyhanyelv című műsorának további epizódját sem hajlandók tovább szponzorálni a történtek miatt.

Az Electrolux szerint Lakatos Márk indexes műsorában elhangzott szöveg „minden szempontból ellenkezője annak, amit az Electrolux vállalati értékeiben, hitvallásában képvisel”. Azt is hozzátették, nem hirdetnek olyan felületeken, „ahol bármilyen etnikum, vallás, kortól, nemtől független társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetése, homofóbia, xenofóbia, gyűlöletkeltés, erőszak jelenik meg.”

A Heteknek küldött közleményükben továbbá az is szerepel, hogy miért szálltak be a műsor támogatásába. Lakatos Márkkal gasztronómia témájú tartalmak kapcsán működtek együtt, az általa készített Konyhanyelv elnevezésű videósorozatot az Electrolux Magyarország azért támogatta, mert az eredeti koncepció alapján annak célja a társadalmilag fontos, kevesebb figyelmet kapó témák bemutatása.

Az Electrolux teljes mértékben elhatárolódott Wahorn András festőművész kijelentéseitől. Közölték:

„svéd vállalatként hiszünk az egyenjogúságban, a gyermekek jogainak védelmében, a sokszínűségben, nem gyakorlunk semmiféle megkülönböztetést a nemek, vallások, szexuális orientáció, nemzetiségek között, és mélységesen elutasítjuk a gyűlöletkeltést, és az erőszak minden formáját.”

Az adás egyébként továbbra is elérhető az Index Youtube-csatornáján.

Frissítés

Fenti hírszemlénk megjelenése után az Indextől azt jelezték részünkre, hogy ők a felháborodást kiváltó adás után, még az Electrolux döntése és a Hetek / Telex cikke előtt megjelentettek két írást is a témáról: a szerkesztőség három tagja szót emelt és kifejezték a szerkesztőség álláspontját, valamint megszólaltattak a téma kapcsán szakértőket is.
Ezek az írások itt érhetők el:

https://index.hu/kultur/2021/11/06/szexualis-eroszak-abuzus-visszaeles

https://index.hu/kultur/2021/11/07/wahorn-andras-facebook-reagalt-vadak-pedofilia-szexualis-eroszak-csakanyi-eszter

Az Index.hu-val függ össze az a másik hír is, hogy a lap Politika rovata a Magyar Nemzet és PestiSrácok volt munkatársával bővült – erről itt olvasható el a Media1 írása.

Még több hír

Borító: Wahorn András festőművész. Fotó: Wikipedia
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások