Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese bejelenti, hogy Bodolai László elutasította a kérésüket Dull Szabolcs kapcsán, ezért ma sokaknak befejeződik a munkája a lapnál

Elindult a tömeges felmondás az Indexnél!

Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese újságírók előtt, kamerák jelenlétében arról beszélt: mivel hiába kérték Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, hogy vegye vissza a tegnap elbocsátott Dull Szabolcsot és nevezze ki őt újra főszerkesztőnek, ma sokaknak a munkája befejeződik az Indexnél. Eközben megvannak az első távozók is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Újabb szolgálati közleménnyel jelentkezett ma a tegnap főszerkesztője nélkül maradt Index stábja. A közleményben azt írják, hogy az Index szerkesztősége a július 23-i, mai szóbeli tárgyalás után írásban is megkérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

A szóbeli tárgyaláson azonban Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette. Bodolai László közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni:

„A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni” – írta az Index.hu Zrt. elnöke.

A 24.hu eközben közzétett egy videót arról, hogy Munk Veronika főszerkesztő-helyettes a kamerájuk előtt elmondta, hogy mivel Bodolai nem teljesítette a kérésüket Dull Szabolcs visszahelyezése kapcsán, ezért ma várhatóan többeknek véget ér a munkája a lapnál.

Munk azt mondta, nem tudják, mi történik most, de határozottan azt látja, hogy sokak számára véget ér ma az Index szerkesztőségében a munka.

Megtörténtek az első felmondások, itt vannak az első nevek

A 24.hu eközben arról ír, hogy az első távozók egyike Dezső András. Nyilatkozni nem kívánt, de megerősítette, hogy távozik. A távozók között van Szalai Bálint, a gazdaság rovat újságírója is. Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását. A Népszava azt írja, hogy Janecskó Kata újságíró is felmondott. A 444.hu azt írja, hogy ezek után „Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.”

Távozik a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András is, aki azt írja Facebook-oldalán, hogy technikailag

„egy hétfőn kezdődő szabadsággal véget ér a kultrovat vezetői munkám az Indexben. Ami ma történt, egyrészt minden további nélkül elkerülhető, másrészt fatálisan elkerülhetetlen volt, és az Index végét jelenti.”

Frissítés 2020.07.24. 01:45

Távozik Brücker Gergely, az Index Pulitzer Emlékdíjjal kitüntetett oknyomozó újságírója, a gazdaság rovat munkatársa is. Az újságíró a Facebookon jelentette be döntését.

A főszerkesztő-helyettes hetekkel előre figyelmeztetett, felkorbácsolhatja a kedélyeket, ha a főszerkesztőt elmozdítják

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes egyébként már két hete előre jelezte a Media1 műsorában: ha Dull Szabolcsot eltávolítják, az felkorbácsolhatja a kedélyeket a lapnál. akkor még azonban nagyon bízott benne, hogy Dull Szabolcsot meghagyják a pozícióban, hiszen Munk szerint jól végzi a munkáját.

Mint arról a Media1 már beszámolt, tegnapi adatok szerint több mint 40-en tervezik, hogy távoznak a laptól, de a szám még változhat. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatnák karrierjüket.

Az Index létszáma nagyjából 100 fő volt mostanáig.

A Media1 beszámolt arról is, hogy távozott az Index.hu Zrt.-hez tartozó Velvet vezető szerkesztője, de ő már 3 hete beadta a felmondását.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol ma arról is beszámoltunk, hogy easter egget helyezett el az Indexen Földes András, a lap munkatársa, tiltakozásképp a lapnál történtek, a főszerkesztő elbocsátása miatt.

Borító: Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese bejelenti, hogy Bodolai László elutasította a kérésüket Dull Szabolcs kapcsán, ezért ma sokaknak befejeződik a munkája a lapnál. Fotó: 24.hu/YouTube

Szóljon hozzá!