fbpx
Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese bejelenti, hogy Bodolai László elutasította a kérésüket Dull Szabolcs kapcsán, ezért ma sokaknak befejeződik a munkája a lapnál

Elindult a tömeges felmondás az Indexnél!

Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese újságírók előtt, kamerák jelenlétében arról beszélt: mivel hiába kérték Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, hogy vegye vissza a tegnap elbocsátott Dull Szabolcsot és nevezze ki őt újra főszerkesztőnek, ma sokaknak a munkája befejeződik az Indexnél. Eközben megvannak az első távozók is.

Újabb szolgálati közleménnyel jelentkezett ma a tegnap főszerkesztője nélkül maradt Index stábja. A közleményben azt írják, hogy az Index szerkesztősége a július 23-i, mai szóbeli tárgyalás után írásban is megkérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába.

A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban.

A szóbeli tárgyaláson azonban Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette. Bodolai László közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni:

„A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni” – írta az Index.hu Zrt. elnöke.

A 24.hu eközben közzétett egy videót arról, hogy Munk Veronika főszerkesztő-helyettes a kamerájuk előtt elmondta, hogy mivel Bodolai nem teljesítette a kérésüket Dull Szabolcs visszahelyezése kapcsán, ezért ma várhatóan többeknek véget ér a munkája a lapnál.

Munk azt mondta, nem tudják, mi történik most, de határozottan azt látja, hogy sokak számára véget ér ma az Index szerkesztőségében a munka.

Megtörténtek az első felmondások, itt vannak az első nevek

A 24.hu eközben arról ír, hogy az első távozók egyike Dezső András. Nyilatkozni nem kívánt, de megerősítette, hogy távozik. A távozók között van Szalai Bálint, a gazdaság rovat újságírója is. Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását. A Népszava azt írja, hogy Janecskó Kata újságíró is felmondott. A 444.hu azt írja, hogy ezek után „Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.”

Távozik a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András is, aki azt írja Facebook-oldalán, hogy technikailag

„egy hétfőn kezdődő szabadsággal véget ér a kultrovat vezetői munkám az Indexben. Ami ma történt, egyrészt minden további nélkül elkerülhető, másrészt fatálisan elkerülhetetlen volt, és az Index végét jelenti.”

Frissítés 2020.07.24. 01:45

Távozik Brücker Gergely, az Index Pulitzer Emlékdíjjal kitüntetett oknyomozó újságírója, a gazdaság rovat munkatársa is. Az újságíró a Facebookon jelentette be döntését.

A főszerkesztő-helyettes hetekkel előre figyelmeztetett, felkorbácsolhatja a kedélyeket, ha a főszerkesztőt elmozdítják

Munk Veronika főszerkesztő-helyettes egyébként már két hete előre jelezte a Media1 műsorában: ha Dull Szabolcsot eltávolítják, az felkorbácsolhatja a kedélyeket a lapnál. akkor még azonban nagyon bízott benne, hogy Dull Szabolcsot meghagyják a pozícióban, hiszen Munk szerint jól végzi a munkáját.

Mint arról a Media1 már beszámolt, tegnapi adatok szerint több mint 40-en tervezik, hogy távoznak a laptól, de a szám még változhat. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatnák karrierjüket.

Az Index létszáma nagyjából 100 fő volt mostanáig.

A Media1 beszámolt arról is, hogy távozott az Index.hu Zrt.-hez tartozó Velvet vezető szerkesztője, de ő már 3 hete beadta a felmondását.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol ma arról is beszámoltunk, hogy easter egget helyezett el az Indexen Földes András, a lap munkatársa, tiltakozásképp a lapnál történtek, a főszerkesztő elbocsátása miatt.

Borító: Munk Veronika, az Index főszerkesztő-helyettese bejelenti, hogy Bodolai László elutasította a kérésüket Dull Szabolcs kapcsán, ezért ma sokaknak befejeződik a munkája a lapnál. Fotó: 24.hu/YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások