fbpx
Femina

Távozik a Femina alapító-főszerkesztője és az ügyvezető az Indamedia női lapjának éléről

A múlt heti újabb két jelentős változás után ismét jelentős személyi változásokról érkezett hír az Indamedia háza tájáról: távozik Rácz Brigitta, a Femina alapító-főszerkesztője és Burányi Róbert ügyvezető, az internetes kiadvány két legfontosabb vezetője. Meg is van, ki veszi át a feladataikat.

Az Indamedia háza táján történő újabb személyi változásokról fél órával az Indamedia közleményét megelőzően beszámoló Kreatív úgy fogalmazott: Rácz Brigitta neve összeforrt a vezetői női lappal, a Femina.hu-val, hiszen a kezdetektől Rácz irányította az online lapot. Felidézték, hogy Rácz Brigitta túlélte azt is, amikor a Femina 2015-ben tulajdonost váltott és az Indamediához került a termék.

(Az Indamedia, ahová az Index és több más termék is tartozik, Ziegler Gábor és tavaly óta annak a Vaszily Miklósnak az érdekeltségébe tartozik, aki több Mészáros Lőrinchez közeli médiavállalatot is igazgat.)

Rácz Brigitta, a Femina távozó alapító-főszerkesztője
Rácz Brigitta, a Femina távozó alapító-főszerkesztője. Fotó: Linkedin

Az Indamedia közleménye szerint a Femina éléről távozó Rácz Brigitta 2018-tól a teljes női portfólió igazgatójaként a Femina Média kiadványcsalád termékeinek létrehozásáért és fejlesztéséért is felelt. Az ugyancsak távozó Burányi Róbert ügyvezetőként 2009-től vett részt a Femina Média fejlesztésében. Ő vezette 2014-ben az Indamediaval történő tárgyalásokat, majd menedzselte a 2015-ben aláírt felvásárlással kapcsolatos szerződéses folyamatokat. Miután befejeződött a Femina integrálása, új pozícióra kérték fel: 2015 júliusa óta a Napi.hu ügyvezetői feladatait is ellátja. Az egyike volt azon szakembereknek, akiknek nevéhez fűződik a cégcsoporton belül a programmatic értékesítés bevezetése.

„Tartalmas és fontos 15 évet töltöttünk a Feminánál, most jött el az ideje annak, hogy az operatív vezetői feladatokat szeretnénk háttérmunkára cserélni. A jövőben is a cégcsoport közelében maradunk: én tanácsadóként segítem a Femina Média munkáját, Robi pedig az Indamedia programmatic értékesítési csapatát támogatja erős gyakorlati tapasztalatával” – nyilatkozta a főszerkesztői posztról történő távozása kapcsán Rácz Brigitta.

Burányi Róbert egyelőre a Napi.hu ügyvezetői posztját is betölti, helyére egyelőre keresik a legmegfelelőbb szakembert, elsősorban cégcsoporton belül.

Somodi Hajnalka lesz a Femina új vezetője

Az Indamedia közleménye szerint 2022 januárjától a Dialogue Creative ügynökség ügyvezető igazgatója, Somodi Hajnalka lesz Burányi Róbert és Rácz Brigitta utódja egy személyben (miközben megtartja Dialogue-os pozícióját is). Somodi fogja ellátni a főszerkesztői feladatokat, és érkezésével a portfólió igazgatói feladatkör beolvad az ügyvezetői pozícióba. (A Dialogue azé a Starcz Ákosé, aki az Index.hu vezérigazgatói feladatait is ellátja azóta, hogy a lap tulajdonost váltott tavaly.)

Somodi Hajnalka, a Femina új főszerkesztője és ügyvezetője 2022 januárjától
Somodi Hajnalka, a Femina új főszerkesztője és ügyvezetője 2022 januárjától. Fotó: Indamedia-sajtóközlemény

Somodi munkáját két főszerkesztő-helyettes támogatja majd. Egyikük, Fehér Ágnes az alapítása óta dolgozik a női magazinnál, és szülési szabadságról tér vissza. A januártól munkába álló másik főszerkesztő-helyettes pedig Orbán Violetta, aki 10 éve dolgozik a Feminánál, jelenleg a Hazai sztár rovat vezetője.

Mint arról a Media1 beszámoltunk, a múlt héten több jelentős változás is történt az Indamedia csoport táján. Távozott például Várbíró Péter, az Indamediához tartozó Index.hu lapigazgatója és kreatív producere, aki a több héttel korábban, az Index Konyhanyelv című műsorában Wahorn Andrástól elhangzott, a pedofília bűneit relativizáló kijelentések kapcsán távozott A távozás miatt maga Starcz Ákos vezérigazgató látja most el a lapigazgatói feladatokat. Ugyancsak a Media1 számolt be arról elsőként, hogy távozott Balogh Ákos Gergely, az Index üzletfejlesztési vezetője. Az  ő utódját házon belül találták meg.

Nyáron egyébként az Indamedia másik női lapjánál, a Díványnál is nagy változások voltak, erről részletesen korábbi hírünkben olvashatnak.

Még több hír található a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások