fbpx
Dull Szabolcs, az Index.hu főszerkesztője 2019. december 11-től.

Bréking: Elbocsátották Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét

Ezt Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke jelentette be pár perccel ezelőtt. Más változások is vannak, ami az igazgatóságot érinti.

Az Index.hu Zrt. igazgatósága ma, szerdán közölte: mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és Bodolai László, az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését.

Bodolai László elnök további intézkedésként a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.

Bodolai László az Index munkatársaihoz eljuttatott tájékoztató levelében úgy fogalmazott, hogy az Index politikai függetlensége nem volt és most sincs veszélyben, jelenleg szerinte „egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély, ami a lapra leselkedik”.

„Az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni,  ezért döntöttem a menesztéséről”

– indokolta döntését Bodolai.

Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata
Fotó: Ladányi András / Media1

Távozott két indamediás az Index.hu igazgatóságából, új tagok is vannak

Az Index.hu Zrt igazgatóságából múlt héten távozott – a stratégiai partner – az Indamédia két vezetője, az így megüresedett egyik helyet tölti be Sztankóczy András.

A korábban szintén megüresedett vezérigazgatói posztra az igazgatóság elnöke a mai nappal Szombathy Pál igazgatósági tagot nevezte ki, valamint felkérte az igazgatóság tagjait, hogy azonnali hatállyal tekintsék át a társaság  jelenlegi helyzetét, és a lehető leggyorsabb módon tegyenek javaslatot az igazgatóság számára a szükséges reorganizációs lépések megtételére.

A főszerkesztői pozíció jelenleg betöltetlen marad, ennek betöltéséről az igazgatóság később határoz.

Dull Szabolcsot tavaly decemberben nevezték ki az Index főszerkesztőjének. Dull az Index.hu Zrt. igazgatóságának is tagja volt, de onnan pár hete már visszahívták, mivel Bodolai őt okolta azért, hogy az Index átalakítására vonatkozó, de elutasított Gerényi-tervvel kapcsolatos információk a 24.hu-n nyilvánosan megjelentek.

A Media1 keresi az érintettet, ha nyilatkozik, arról beszámolunk. Addig is olvasóink figyelmébe ajánljuk a Media1 műsor Munk Veronikával, az Index főszerkesztő-helyettesével két héttel ezelőtt készített hangzóinterjúját, melyben arról is szó esett, mi történne, ha leváltanák az Index főszerkesztőjét.

Szombathy Pál

Szombathy Pál (51) az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett, 23 éves kora óta dolgozik újságíróként többirányú iparági tapasztalatokkal. Volt a köztelevízió belpolitikai föszerkesztője, a Hét című közéleti magazin főszerkesztője, műsorvezetője, képernyős a közmédián kívül az ATV, a Story Tv produkcióiban, az elmúlt tíz évben a Digisport reggeli magazinjának arca. A Magyar Hírlap főszerkesztőjeként a lap és kiadója teljes újraépítését, tulajdonosváltásait is levezényelte, a Zóna internetes magazin alapítója volt. Publicistaként az elmúlt tíz évben a pozsonyi Új Szó elemzője – áll az Index igazgatósági elnökének közleményében.

Update1

Sztankóczy András a Válasz Online-tól érkezik az Indexhez. Sztankóczy távozása kapcsán a Válasz Online közleményt adott ki.

Update2 13:33

Megszólalt Dull Szabolcs, az elbocsátott főszerkesztő. Szerinte szüksége lenne Magyarországnak egy olyan médiumra, ahol nincsenek lopakodó erők. Dull szerint a szerkesztőségi függetlenség barométer átállítása indokolt volt.

Update3 14:47

A Media1 információi szerint több indexes munkatárs is a felmondását fontolgatja a főszerkesztő elbocsátása miatt, bár döntésüket megnehezíti, hogy meglehetősen fogytán vannak a szóba jöhető független médiumok Magyarországon. Erről különálló hírben számolunk be.

Update4 15:27

Kiáll az Index stábja a kirúgott főszerkesztő mellett, a történteket elfogadhatatlannak tartják közös nyilatkozatukban.

16:34

Dull Szabolcs egy videóban arról beszélt volt munkatársai előtt, mielőtt elhagyta az Index épületét, hogy megpróbálták megvenni a hallgatását.

18:24

Bodolai László visszautasítja, hogy megzsarolta az Index elbocsátott főszerkesztőjét. Bodolai máshogyan emlékszik a felmondás körülményeire.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Dull Szabolcs, az Index.hu főszerkesztője 2019. december 11-től 2020. július 22-ig.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások