fbpx
Zách Dániel, a Totalcar volt tartalomfejlesztési vezetője az ATV Startban

Távozott Zách Dániel, a Totalcar tartalomfejlesztési vezetője

A tíz év után távozó Zách Dániellel, az autós lap egyik fontos munkatársával folytatódnak a személyi változások a Totalcarnál és az Indamedia csoportnál. A Media1 érdeklődésére nyilatkozott Zách Dániel elsőként arról, merre folytatja karrierjét ezután.

A Media1 információi szerint véget ért a Ziegler Gábor és tavaly óta (a Mészáros Lőrinccel üzleti kapcsolatban álló) Vaszily Miklós kormányközeli médiavállalkozó érdekeltségében lévő, az Index.hu-t is portfóliójában tudó Indamedia Networkhöz tartozó Totalcar.hu autós oldalnál 2011 óta dolgozó Zách Dániel ottani  karrierje.

Az újságíró-szerkesztő és tartalomfejlesztési vezető 2011 végén lett az autós lap belsős lap munkatársa. Később ő volt a Közélet rovat vezetője, majd 2017 tavaszától a használt autós terület vezetője. 2020 áprilisától tartalomfejlesztési vezetőként dolgozott. Cikkeiben fogyasztóvédelemmel, visszaélések feltárásával, szabályváltozásokkal foglalkozott.

Érdeklődésünkre távozását Zách Dániel is megerősítette, de a körülményekről, így arról nem kívánt nyilatkozni, ő vagy a munkáltató kezdeményezte-e a változást. Szavaiból az derült ki, hogy pozitív emlékei vannak a szerkesztőségben töltött közel egy évtizedről. A jövőben az Alapjárat.hu társfőszerkesztője lesz, valamint emellett az Index tavaly nyáron távozó munkatársai (Zách Dániel az Indamedia cégcsoporton belüli egykori kollégái) által alapított Telex.hu-nak is dolgozik majd.

Zách Dániel
Zách Dániel, a Totalcar tartalomfejlesztési vezetőjeként. Fotó: Facebook

A következő nyilatkozatot kaptuk Zách Dánieltől:

„Fontos időszak számomra a Totalcar.hu-nál eltöltött közel tíz év, rengeteg vegyes előjelű tapasztalatot szereztem, nélkülözhetetlen szakmai kapcsolatokra tettem szert, örömmel mélyültem el például a fogyasztóvédelem, illetve a közlekedésbiztonság témaköreiben, írtam és szerkesztettem, jótékonysági akciókat szerveztem és megtanulhattam a YouTube-műsorfejlesztés lépéseit. Az ötleteimet általában támogatták. Külön köszönet illeti a szinte önálló szerkesztőségnyi külsős társaimat, akik szerzőként, szakértőként, műsorkészítőként, vagy más módon kapcsolódtak a személyemen keresztül a Totalcarhoz. Továbbra is számítok rájuk. A tanulást és a pályámat az eddigiekre építve folytatom az Alapjárat.hu társ-főszerkesztőjeként, egyúttal a Telex.hu-val is aktív munkakapcsolatra törekszem, mert az ottani csapat szakmaiságát, függetlenségét és témaérzékenységét mércének tartom, ráadásul többekkel dolgoztam már együtt. A mostani időszak az új körülmények megismerésével és tervezéssel telik, jó dolgok jönnek.”

Zách Dániel a Totalcarnál rendszeresen készített riportokat, portrécikkeket is, illetve társaival 2017-ben elindította a Totalcar Erőmérő című, autók teljesítménymérésével foglalkozó heti rendszerességű YouTube-műsort.

E mellé indult el a 2019 februárjában a szintén heti MűhelyPRN – Használt autók mocskos titkai műsor, amelyben autók műszaki állapotfelmérésével foglalkoztak, illetve fogyasztóvédelmi céllal tanácsokat adtak a nézőknek. A műsor eddigi 99. epizódjának legnézettebbje több mint 700 ezer videóindításnál tart, de átlagosan is több mint 100 ezren indítják el az epizódokat.

Tavaly januártól Dr. Herpy rendel címmel egy harmadik, kéthetente jelentkező közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési sorozattal is jelentkeztek. Ez a 20. epizódjánál jár és a legnézettebbekre több mint 200 ezer néző volt kíváncsi. A műsorok állandó stábbal és külső közreműködőkkel, szakértők bevonásával készülnek.

Szintén Zách Dániel nevéhez volt köthető a Totalcar közönségrendezvényén, a Parkoló Parádén, valamint az Automobil és Tuning Show-n szervezett Totalcar Mesterkurzus előadássorozat, illetve ezek YouTube-videói. Az előadásokon egy-egy autózást érintő fontos témát jártak körül, moderált színpadi beszélgetések formájában. Szintén most futó sorozat a Segíteni rock ‘n’ roll jótékonysági sorozat, amelyben rászorulóknak nyújtanak valamilyen autózással kapcsolatos segítséget, általában egy felújított használt autót.

Változások az Indamediánál és az Indexnél

A Totalcart is tagjai között tudó Indamedia Networknél az elmúlt hetekben több jelentős személyi változás is történt. Leköszön Andacs Botond, az Indamedia gazdasági igazgatója (az Index.hu Zrt. egykori vezérigazgatója), valamint a konkurens 168.hu-hoz távozott rovatvezetőnek a Balogh Krisztina, az Index parlamenti tudósítója, továbbá átszervezésre hivatkozva elbocsátották Herpai Gergelyt és Somkuti Bálintot, az Index tech rovatának munkatársai. Magánál a Totalcarnál is sok változás a történt az Indamedia tavalyi tulajdonosváltása óta. Idén április végén a főszerkesztői, év elején az ügyvezető poszton is változás volt (Bazsó Gábor Karotta lemondott a cég éléről, de maradt a cég egyik fontos munkatársa), de emlékezetes az oldal legismertebb  munkatársának, Winkler Róbertnek a tavalyi távozása is.

Még több hír és cikk érhető el a Media1.hu-n. Csatlakozhat hozzánk Facebookon, és feliratkozhat napi hírlevelünkre is.

Borító: Zách Dániel, a Totalcar volt tartalomfejlesztési vezetője az ATV Startban néhány nappal ezelőtt. Fotó: adáskép / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások