fbpx
Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Átalakul az Index.hu lapvezetése, új főszerkesztőt kap a Dívány, és más jelentős változás is lesz az Indamedia lapjainál

Összevonják az Index gazdasági rovatát a Napi.hu-val. Kitzinger Szonja, az Index.hu főszerkesztő-helyettese a Dívány főszerkesztője lesz, és új főszerkesztő-helyettest neveznek ki a helyére az Indexnél.

Jelentős átszervezés veszi kezdetét az Indamedia háza táján: a változások érintik az Index mellett a Díványt és a Napi.hu portált is – értesült a Media1. Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, az Indamedia igazgatósági tagja a Media1-nek elmondta: a most bejelentett átszervezések célja a hatékonyabb működés, valamint a tartalomszolgáltatás minőségének további fejlesztése.

Az Indamedia Network igazgatósága 2021. október 1-jétől az Index jelenlegi főszerkesztő-helyettesét, Kitzinger Szonját kérte fel a Dívány című női internetes lap szerkesztőségének vezetésére. Kitzinger az új főszerkesztői pozíciója mellett sem távolodik el teljesen az Indextől, produkciós kreatív vezetőként folytatja a munkát a hírportálnál. Írásaival, a nevéhez köthető formátumokkal továbbra is találkozhatnak az olvasók, illetve podcastje, a Sunday Brunch is marad az Indexen.

Kitzinger Szonja a korábbi indexes újságírók tömeges távozása után az elsők között csatlakozott az újonnan létrejött szerkesztőséghez tavaly nyáron.

„Szonjának főszerkesztő-helyettesként része volt abban, hogy a hírportál a 2020 nyarán bekövetkezett szervezeti és látogatottsági mélypontot követően már pár hónap elteltével stabilan visszaszerezte vezető pozícióját a hazai hírsite-ok között” – méltatta Starcz Ákos a leköszönő főszerkesztő-helyettest, akinek sok sikert kívánt új feladataihoz.

Kitzinger Szonja, az Index.hu leköszönő főszerkesztő-helyettese, a Dívány leendő főszerkesztője
Kitzinger Szonja, az Index.hu leköszönő főszerkesztő-helyettese, a Dívány leendő főszerkesztője

Érdekesség, hogy az Index.hu főszerkesztő-helyettesei között október elsejétől már csak férfiak lesznek: a tavaly decemberben kinevezett Ilku Miklós és az egy ideje már szintén az Index lapvezetésében idén év eleje óta dolgozó Gedei Norbert mellett a harmadik főszerkesztő-helyettes F. Tóth Benedek lesz, aki mostanáig a lap kulturális rovatának vezetője volt. Mindhárman Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztőt támogatják a munkában, ebben tehát nincs változás.

Starcz Ákos elmondta, hogy a Zsoldos Péter-díjjal kitüntetett, nagy tapasztalattal rendelkező F. Tóth Benedek október elsejétől veszi át az Index főszerkesztő-helyettesi feladatait. (F. Tóth Benedek szakmai előéletéről itt érhető el a Media1 korábbi írása.)

F. Tóth Benedek újságíró, az Index.hu kultúra rovatának vezetője 2020. október 1-jétől, 2021. októberétől főszerkesztő-helyettes / Fotó: Matyas Hidy
F. Tóth Benedek újságíró, az Index.hu kultúra rovatának vezetője 2020. október 1-jétől, 2021. októberétől főszerkesztő-helyettes / Fotó: Matyas Hidy / Media1-archívum

Közös irányítás alá kerül az Index gazdasági rovata és a Napi.hu

Starcz Ákos bejelentette azt is, hogy „a magasabb színvonalú és hatékonyabb gazdasági hírszolgáltatás fejlesztése érdekében” az Indamedia munkaszervezési szinten összevonást hajtott végre a Napi.hu és az Index gazdasági rovatában is.

A jövőben az így kialakított, csoportszintű gazdasági szerkesztőség feladata lesz a médiacsoport valamennyi gazdasági hírszolgáltatási feladatának ellátása. A gazdasági szerkesztőség csapatát a Napi.hu jelenlegi főszerkesztője, Domokos László irányítja majd.

Ziegler Gábor, az Indamedia Csoport vezérigazgatója elmondta: a most bejelentett szervezetfejlesztések egyértelmű célja, hogy az összes Indamedia-kiadvány olyan domináns helyzetbe kerüljön szegmensében, mint saját területén az Index vagy a Femina.

Starcz Ákos vezérigazgató hozzátette, bízik abban, hogy a Dívány új lapvezetése stabilan növelni tudja a kiadvány olvasottságát, és a tervezett tartalomfejlesztési ötletek megvalósításával prémium női kiadványuk pozíciója tovább erősödik a női magazinok piacán.

Az Index, a Dívány és a Napi.hu is az Indamedia Csoport portfóliójába tartozik, melynek Ziegler Gábor mellett tavaly március óta Vaszily Miklós, a TV2 Zrt. igazgatósági elnöke, a Pesti TV társtulajdonosa az 50 százalékos részvényese.

További hírek érhetők el a Media1-en. Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmainkról!

Borító: Az Index és az Indamedia táblái a Kolosy tér közelében lévő irodaházon. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások