fbpx
Fiala János, a 168 Órán jelentkező Kelj Fel Jancsi! utolsó adásában 2022.06.23-án reggel

Távozik Fiala János és a Kelj Fel Jancsi a 168 Órától

Fiala János maga kezdeményezte a távozását.

A Media1 egyik rendszeres olvasója, Tamás azt javasolta csütörtök este, hogy hallgassunk bele Fiala János csütörtök reggel adásba került műsorába, ebben ugyanis Fiala jelentős bejelentést tett. Természetesen azonnal kíváncsiak lettünk, mi is történt. Nem sokkal a műsor kezdése után azonnal kiderült, miről is van szó.

Fiala ugyanis szinte rögtön a Kelj Fel Jancsi! elején elkezdte apránként csepegtetni az információkat:

„Elhagyom a 168 órát, újabb kalandba bocsátkozom szeptembertől.”

Nem sokkal később a műsorvezető azt is elmondta, hogy maga kezdeményezte a távozását a 168 Óra vezetőségénél.

A távozás okaként azt említette, hogy a jelen feltételek mentén nem kívánta már folytatni a műsort. Azt nem részletezte az adásban, melyek ezek a feltételek. Fiala azt mondta, hogy várhatóan szeptember 12-én a keljfeljancsi.hu internetes oldalon keresztül, önállósodva, de egy ismerősével összefogva készíti majd el a Kelj Fel Jancsi! című műsorát. Ehhez most, ahogy a 168 Óránál utoljára jelentkező műsorában közzétette, támogatókat keres, de szavai alapján eltökéltnek tűnik, hogy szeptember 12-én tényleg érdemes majd beütni a weblapjának címét.

„Minden támogatásra szükség van, bármilyen támogatást elfogadunk, mert a műsorkészítés pénzen alapul” – mondta.

Még nem tud felszabadult lenni

Fiala János azt is mondta, hogy mindenki azt mondta neki a környezetében, hogy legyen felszabadult, ő azonban minden változásban először a nehézségeket látja meg, függetlenül attól, hogy ő mondta ki előző nap, hogy búcsúzzanak el egymástól, illetve azt, hogy

„A jelen feltételek mellett köszönöm szépen, én akkor kiszállok.”

A műsorvezető szavaiból az is kiderült, hogy a majd csak ősztől visszatérő műsora sok szempontból más lesz, mint ami mostanáig volt, ugyanis változik némiképp a formátum, de hozzátette, hogy ha pirosra is festi a haját, ő akkor is Fiala marad.

Másfél évnyi közös munka ér véget, a többi online műsorkészítő többségével is véget ért már a közös munka

Fiala János 2020 decemberében jelentette be, hogy az ATV Csoport és a Spirit FM-től történő néhány nappal korábbi távozása után a 168 Órához igazol, és ott készít majd streaminggel élő műsort. Nem sokra rá Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója több más ismert műsorkészítőt, köztük Szilágyi Jánost, Gundel Takács Gábort és Csernus Imrét is leigazolta műsorkészítőnek, sőt úgy tudjuk, Milkovicsék a Klubrádió néhány munkatársával is tárgyalásokat folytattak arról, hogy menjenek át hozzá jobb anyagi feltételek mentén, mint amit a Klubrádió biztosít számukra.

Azonban mostanra szinte teljesen leépült már a 168 Óra és a mögötte lévő médiacsoport ezen online streaming részlege. A távozások M. Kiss Csaba, a Fiala előtt nem sokkal felvett audiovizuális fejlesztésekért felelős producer 2021 decemberi, a kiadó által kezdeményezett távozásával indultak el, amiről a Media1 írt elsőként  tavaly szilveszterkor.

Súlyos gondok a 168 Óra körül

Mint a Media1 olvasói előtt jól ismert, a 168 Óra kiadójánál súlyos pénzügyi gondok vannak. Nemrég írta meg a Media1, milyen jelentős veszteségeket produkált a cég 2021-ben. Április végén szintén a Media1 számolt be arról, hogy a 168 Óra szinte valamennyi belső munkatársát elbocsátják, és a jövőben külsős partnerektől rendelnek írásokat. Leépítés volt a Pesti Hírlap című lapnál is, ami ugyanehhez a kiadóhoz tartozik: a leépítések oka, hogy a napilapos megjelenésből átálltak hetire.

Milkovics Pál a Media1 kérdésére korábban azt mondta, hogy ha nem bocsátják el a 168 Óra belső munkatársait, akkor a lap megjelentetését sem tudták volna folytatni. Egy ideje már a 168 Óra példányszámát sem méreti a cég.

A kiadóvállalat 2021 nyarán került fele részben Schabi Michaeli (Schabtai Michaeli) izraeli-grúz nagyvállalkozóhoz, akit a sajtó egy része Rogán Antal fideszes politikus barátjaként emleget, és maga sem tagadja, hogy jó kapcsolatokat ápol az állami propagandáért is felelős miniszterrel, de azt mondta a Media1-nek adott tavalyi exkluzív interjúban, hogy a cégbe történő befektetésének ehhez nincs köze. A kiadó másik tulajdonosa Milkovics Pál.

Érdekesség, hogy a médiavállalat tavaly év végén két rádiót, a Jazzy-t és a Klasszik Rádiót is felvásárolta. Közterületi plakátos céget is szereztek, és nemrég az ELLE magazin után a Cosmopolitan című lap licencjogai is hozzájuk kerültek. A kiadó már hivatalosan is bejelentett és sajtóban kommunikált tervei szerint az online mellett nyomtatásba is visszahozzák a márkát Magyarországra.

A cégről itt érhetők el a Media1 írásai.

Frissítés

Hírünk megjelenése után csütörtökön késő este sikerült kapcsolatba lépnünk Fiala Jánossal, aki megerősítette a Kelj Fel Jancsi! 168 órás történetének végét, és kommentben is jelezte Facebook-oldalunkon, hogy pénteken lesz utoljára adásban a műsora.

Frissítés II.

Pénteki, a 168 Óránál utolsó műsorát követően Fiala János nyilatkozott a Media1-nek, és részletesen is elmondta, mik azok a feltételek, amelyekkel gondja volt.

Frissítés III.

Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló cég vezérigazgatója és Trencséni Dávid hírigazgató is reagált később Fiala János szavaira, a reagálás itt érhető el.

Még több hír érhető el a Media1-en.

Kérheti híreinket Telegramon is. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Fiala János, a 168 Órán jelentkező Kelj Fel Jancsi! utolsó adásában 2022.06.23-án reggel
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */