fbpx
A DIGI Sport tévécsatornák közös logója

Megszűnik a DIGI Sport három hazai tévécsatornája

A csakfoci.hu portál szerint leáll a Digi Sport 1, a Digi Sport 2, és a Digi Sport 3 tévécsatornák tartalomszolgáltatása. Hivatalos megerősítés egyelőre nincs, pedig a lap szerint csak napjai vannak hátra a csatornáknak.

A csakfoci.hu információi szerint már néhány nap múlva, 2022. július 1-jétől nem lesz tartalomszolgáltatás a Digi Sport 1-en, a Digi Sport 2-n és a Digi Sport 3-on sem.  A focis portál híréből az nem derül ki, hogy pontosan milyen forrás alapján bizonyosodtak meg róla, hogy megszűnik a három Digi Sport csatorna: egyedül annyit írnak erről, hogy „sokat sejtető tény volt az is, amikor az előző év nyarán eligazolt Monoki Lehel, a Digi Sport arca, valamint két állandó szakértőtársa, Bánki József és Sallói István is.”

Kereste a Media1 a DIGI Kft. oldalán, hogy tájékoztatták-e az ügyfeleket a csatorna megszűnéséről, de mi egyelőre nem találtunk erre vonatkozó ászf-módosítást, és sem a DIGI.hu hivatalos oldalán, sem Facebook-oldalán nem leltünk erre vonatkozó információra, ahogy a DIGI Sport Facebook-oldalán sem esik szó ilyesmiről.

A Media1 kérdést küldött a DIGI Kft.-nek és a 4iG Nyrt. sajtókapcsolati munkatársainak is sürgős tájékoztatást kérve az ügyben, hogy igaz-e a csatornák megszűnése, illetve ha igen, mi áll a háttérben – amennyiben reagálnak, hírünk frissítésével még visszatérünk az ügyre. A csakfoci.hu információját mindenesetre mostanra több portál, így a Blikk, a life.hu és a liner.hu is átvette, és az információ cáfolatával nem találkoztunk eddig sehol, amit bizonyára megtettek volna, ha fals hírről van szó.

A Digi Sport korábban a legnépszerűbb bajnokságokat és nemzetközi versenysorozatokat közvetítette, úgymint a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Serie A-t vagy a francia bajnokságot, az előző szezonban a topbajnokságok közül azonban már csak a Ligue I és a Premier League-mérkőzések jogainak egy részét birtokolták.

A Digi Sport idén év eleje óta a kormányközeli 4iG Nyrt. által felvásárolt DIGI-hez tartozik: az adásvétel nagyon gyorsan lezajlott, amit az tett lehetővé, hogy tavaly decemberben az Orbán-kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette, hogy versenyhatósági vizsgálat nélkül, a 4iG turbótempóban megszerezhesse a román RCS&RDS-től a DIGI Kft.-t és a hozzá tartozó további cégeket.

A tulajdonosváltással függ össze az a hír is, amiről a Media1-en még májusban beszámoltunk, hogy az új tulajdonosnak a szerződés értelmében két éven belül teljesen fel kell hagynia a DIGI márkanév használatával.

DIGI.
DIGI. Fotó: DIGI sajtószoba

Már tavaly voltak pletykák a DIGI Sport megszűnéséről

Néhány médiapiaci iparági forrás egyébként már tavaly azt terjesztette, hogy összevonnák az akkor még csak tulajdonosváltásra készülő DIGI-hez tartozó DIGI Sport sportcsatornákat a TV2 Média Csoporthoz tartozó Spíler 1 és a Spíler 2  sporttévékkel, és a pletykát tovább erősítette, amikor a TV2 Csoport bejelentette, hogy Premier League focis sportjogokat szerzett, valamint bejelentette azt is, hogy megszünteti a Spíler Extrát, melyet beolvaszt a 2021-ben elindított TV2 Play nevű platformjába. A Media1 megkérdezte akkoriban mindkét érintett felet az információról, és a TV2 Csoport sajtóosztályáról annyit írtak, hogy nem kívánnak kommentálni piaci pletykákat, vagyis sem cáfolat, sem megerősítés nem érkezett a televíziós társaságtól, az akkor még román tulajdonú DIGI Kft. viszont már határozottabb választ adott a Media1 érdeklődésére, és akkori kommunikációs vezetőjük a következőt írta:

„Nincs összeolvadási terv,  a DIGI Sport jelenleg a DIGI fontos szakmai területe, értéke, egyben jól azonosítható, évtizedek alatt felépített márkája.”

Ha azonban igaz a csakfoci.hu portál mostani információja, 13 évvel a DIGI Sport csatornák elindítása után mostanra már mégsem olyan fontos a DIGI Sport márka, ahogy azt még tavaly leírta a vállalat.

Mint arról a Media1 elsőként hírt adott, július 10-én örökre elsötétül a Fidesz-közeli Pesti TV is, de friss műsorokat már most sem gyártanak a csatornára.

Tegnap derült ki az is, hogy távozik Fiala János és a Kelj fel Jancsi! című műsor a 168.hu-tól, amiről itt írtunk bővebben.

Frissítés 2022.06.27.
Bár sem a DIGI, sem a 4iG több napig nem válaszolt a Media1 témával kapcsolatos kérdéseikre, végül június 27-én bejelentették, hogy a DIGI Sport mellett megszűnik a DIGI World, a DIGI Life, a Digi Animal World, a H!t Music Channel, a Music Channel és a FilmNow csatornák terjesztése is, de érkezik a MATCH4 és több más újdonság is a kínálatba, amiről részletesen különálló hírünkben olvashatnak.

További hírek érhetők el a Media1-en. Kérheti híreinket Telegramon is, és ott vagyunk Facebookon, valamint Twitteren is. Napi hírlevelünk is van, amire szintén ingyenesen feliratkozhatnak olvasóink.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások