fbpx
A 168 Óra néhány példánya.

Súlyos veszteséggel zárta az évet a 168 Óra kiadója, de a Pesti Hírlapot és az ELLE magazint is tulajdonló anyavállalat szerényen nyereséges lett

Bár a termékportfólióját az elmúlt időszakban folyamatosan bővítő Michaeli, Schwartz & Brit Média nyereséges lett, ugyanez egyáltalán nem mondható el a 168 Óra kiadójáról, a Telegráf Kft-ről, mely több százmilliós veszteséget hozott össze.

Nettó 106 millió forint árbevételt ért el a 168 Óra című hetilapot kiadó Telegráf Kiadó Kft. 2021-ben,  ami közel 33 százalékkal elmaradt a megelőző évihez képest. Az adózás előtti eredményük mínusz 322 millió forint lett, magyarán súlyosan veszteségesen zárt a cég – tudta meg a Media1 a vállalat pénzügyi beszámolójából.  Ráadásul a kiadó évek óta veszteséges, vagyis csak viszi a pénzt a fenntartása.

Az anyavállalat helyzete némiképp szebb képet fest: a Michaeli, Schwartz & Brit Média értékesítésből származó nettó árbevétele a tavalyi, tört évben 90 millió forint volt, míg az adózott eredménye 3,87 millió forint körül alakult a 2021. évi pénzügyi beszámolója szerint, mely a 2021. január 28. és december 31. közötti időszakot foglalta magába. Osztalékot a szerény profitból nem vettek ki.

A több médiumot is tulajdonló vállalat mozgalmas időszakon van túl. A cég tulajdonosa Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli) izraeli-grúz állampolgár és Milkovics Pál; előbbi vállalkozó 2021-ben vált tulajdonossá a cégben. A kiadóhoz tartozik a 168 Óra és a Pesti Hírlap, valamint a Neokohn, és idén év eleje óta a Jazzy Rádió és a Klasszik Rádió is, de kisebbségi tulajdonrésszel rendelkeznek a Klubrádióban is egy, a Brit Media köreihez tartozó magánszemélyen keresztül. Ők rendelkeznek az ELLE Magazin jogaival és nemrég a Cosmopolitan kiadási jogát is megszerezték.

Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli), Rogán Antal barátja és Milkovics Pál médiavállalkozó
Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli) és Milkovics Pál médiavállalkozó

Május elején elbocsátották a 168 Óra hetilap belsőseit, emellett leépítés volt a napilapról hetilapra átállított Pesti Hírlapnál is – utóbbi honlapja az elmúlt időszakban alig frissül, jelen sorok írásakor találni még számtalan áprilisi cikket is a címlapon.

A 168 Óránál történt nagy elbocsátást Milkovics Pál vezérigazgató a kiadó pénzügyi helyzetével magyarázta. Hozzátette a Media1 érdeklődésére, bízik benne, hogy a kiadó nyereségessé tehető. Azt is mondta, a külsős számlásokkal is elő tudják állítani a lapot. A változásra azt mondta, ha ezt nem lépték volna meg, be kellett volna zárni a 168 Órát.

A Media1 a napokban számos más médiavállalat 2021-es pénzügyi adatairól is beszámolt, ezeket ide kattintva találja meg.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A 168 Óra néhány példánya. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások