fbpx
Gyermekvédelmi népszavazás, Hirado.hu.

Továbbra is hallgat a közmédia a nemváltó műtétekről szervezett kormányzati népszavazás érvénytelenségéről

A Fidesz elsöprő választási győzelme meghatározó téma volt a közmédiában és a kormánypárti sajtóban az elmúlt napokban, a kudarcba fulladt „gyermekvédelmi” népszavazás kudarcáról azonban mintha teljesen „megfeledkeztek” volna.

Mint arról hétfőn a Media1 is beszámolt, több kormánypárti médium is elhallgatta azt az információt, hogy a vasárnapi gyermekvédelmi népszavazás érvénytelen lett a több mint másfél millió érvénytelen voks miatt.

A kormánypárti médiaholding (Mediaworks / KESMA) egyes lapjai például csak az igenek és a nemek arányát közölték grafikonon, az érvénytelen voksok számát, arányát már nem. A Magyar Nemzet a címében azt emelte ki, hogy „Elsöprő a nemek aránya a gyermekvédelmi népszavazáson”, és csak a leadben fejtették ki, hogy a referendum egyébkén nem volt érvényes.

Néhány nap elteltével ma, csütörtökön a hvg.hu vitte tovább az ügyet. Mint írták,

az állami hírügynökség, az MTI például jelen pillanatig sem írta le, hogy érvénytelen lett a népszavazás.

Ez csupán két grafikonjukból derül ki. Ezenkívül előre jelezték, hogy az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság sajtótájékoztatót tart az ügyben, ám az eseményről – ahol a szerintük homofób propagandatörvény eltörlését sürgették – azután már „elfelejtettek” beszámolni. A közmédiához tartozó Hirado.hu felületén még mindig csak az a legutóbbi hírünkben is idézett cikk érhető el, melynek a legutolsó bekezdésében számoltak csak be az érvénytelenségről. A hétfői állapotok óta nincs változás az Origón és a Magyar Nemzet felületén sem.

A PestiSrácok oldalán viszont két hírben foglalkoztak a témával, a legutóbbi címe például az, hogy „Örülhetnek Soros álciviljei: érvénytelen lett a gyermekvédelmi népszavazás” – bár a cím igen elfogult, illetve manipulatív, hiszen a népszavazást nem Soros „álciviljei” kezdeményezték, hanem az Orbán-kormány, bár kétségtelen, hogy civilek ellenezték leginkább a szavazást annak kirekesztő jellege miatt.

A népszavazás hivatalos eredményeit ide kattintva találja.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások