fbpx
A népszavazásról szóló, a kormány megbízásából készített óriásplakátok Budapesten, a Nagykőrösi úton 2022. március 30-án.

Elhallgatja a kormánypárti média az érvénytelen „gyermekvédelmi” népszavazással kapcsolatos egyik fontos információt

Például a grafikonokon csak az igenek és a nemek arányát közlik, az érvénytelen voksokat számát, arányát nem.

Az országgyűlési választás mellett tegnap, vasárnap egy gyermekvédelminek nevezett népszavazás is volt, melynek – szemben a Fidesz jelentősnek mondható győzelmével – nem örülhetnek a kormánypártok, miután érvénytelen lett a több mint másfél millió érvénytelen voks miatt.

A kormánypárti média pedig ennek megfelelően igyekszik is elhallgatni a kudarcba fulladt népszavazást.

Az rtl.hu összegyűjtötte, hogy hogyan (nem) tálalták a referendum eredményét a Fidesz-közeli orgánumok.

  • Hirado.hu (közmédia): egy cikkben sem foglalták össze a népszavazást eredménytelenként. Csak a valasztas.hu közleményeit vették át a részeredményekből. Az erről szóló hír legvégén, a legutolsó mondatban mondják csak ki, hogy nem tekinthető érvényesnek a népszavazás.
  • Origo / Magyar Nemzet (KESMA / Mediaworks): hasonló a helyzet, de az Origo címlapján egyáltalán nem is találtak hírt a népszavazásról. A Magyar Nemzet úgy fogalmazott a címében, hogy „Elsöprő a nemek aránya a gyermekvédelmi népszavazáson”, majd a leadben kifejtették, hogy nem volt érvényes a referendum. A két lap látszólag ugyanazt a grafikont használta az eredmények közléséhez; azokon ráadásul csak az igenek és a nemek száma látszik.
  • PestiSrácok: a címlapon nem szerepel hír az eredményről, a részeredményeket sem írták meg. Az élő anyagukban vették át a valasztas.hu adatait, de nem tértek ki arra, hogy érvénytelen lett a népszavazás.
  • Mandiner (KESMA / Mediaworks): a lap röviden megjegyezte, hogy a voksolás nem érte el az érvényességi küszöböt.

A hivatalos népszavazási eredmények ide kattintva érhetők el.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A népszavazásról szóló, a kormány megbízásából készített óriásplakátok Budapesten, a Nagykőrösi úton 2022. március 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások