fbpx

hírek elhallgatása

Vágó István, a TV2 Mindent vagy semmit című nagysikerű kvízműsor műsorvezetőjeként

Egy főnök megtiltotta, hogy kiengedjék a kész hírt Vágó István haláláról

Meglehetősen súlyos dolgokról szerzett tudomást a Media1 azzal kapcsolatban, miért nem közölt hírt a TV2 hírportálja, a Tenyek.hu április 29-én egész nap arról, hogy meghalt az egykori műsorvezetője. A Media1.hu több TV2-s munkatárstól és üzenetváltásból is úgy értesült, eredetileg készült hír, de végül jött a fordulat és főnöki utasítással megtiltották a szöveget készítő munkatársnak, hogy azt élesíthesse.

TV2 Tények

Elhallgatta a Tények hírportálja Vágó István halálát: a TV2 közönsége csak este értesülhetett a csatorna volt műsorvezetőjével történtekről, akkor is furcsán

Nem számolt be a TV2 Tények című műsorának hírportálja, a tenyek.hu a TV2 egykori népszerű műsorvezetőjének, későbbi DK-s politikusnak, Vágó Istvánnak a haláláról szombat délelőtt, ahogy mindenki más: az információt csak az esti Tények 27. percében ismertették röviden. Mentségükre legyen mondva, a Tények esti adását végül legalább közzétették a neten, amit aki megnéz, találkozhat benne Vágó úr halálhírével, de az oldalon szöveges információként az információ azóta sem található meg, Vágó István nevére keresve nem derül ki, hogy elhunyt. A Tények adásában egyébként nem nyilvánítottak részvétet volt kollégájuk halála miatt és elmúlt évekbeli tevékenységével összefüggésben nem mondták el, hogy az utóbbi években a DK politikusa volt.

Trükkösen számolt be az M1 televízió az állami média cenzúrái és Papp Dániel vezérigazgató elleni tiltakozásról

Épp csak a lényeget, vagyis azt hagyták ki az M1 hírcsatorna és a hirado.hu tudósításából, hogy az MTVA épülete elé Hadházy Ákos országgyűlési képviselő által szervezett pénteki demonstráció célja a közmédia súlyos hírcenzúráinak eltörlése volt és az, hogy a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató távozzon az állami médiaszolgáltató éléről, a helyére pedig konszenzusos vezető kerüljön. Hadházy a demonstráción egyébként békés, puha forradalmat hirdetett a szerinte puha diktatúra ellen.

Hadházy Ákos az MTVA Kunigunda úti épülete előtt.

Kimegy Hadházy Ákoshoz a legnagyobb hazai újságírószövetség elnöksége

Támogatja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöksége a független országgyűlési képviselő kezdeményezését, amivel a közmédia tisztességes működését kívánja elősegíteni. A látogatásra a Hadházy által meghirdetett blokád előtt egy nappal kerül sor.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások