fbpx
A Hunor Safari Magazin borítójának egy részlete

A koronavírus miatt újabb magyar magazin került bajba

Ezúttal arról a Hunor Safari Magazin című vadászati lapról van szó, amelyet a Nimród nevű másik vadászati szakújság egykori munkatársai hoztak létre, miután a Nimród állami kiadásba került és egykori munkahelyükön Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormányszóvivő, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa lett a főszerkesztő. A Hunor most felhívást tett közzé.

Veszélybe került a Hunor Safari Magazin című vadászati lap, mivel a koronavírus miatt olyan jelentős mértékben visszaestek a lap bevételei – értesült a Media1 egy interneten közzétett felhívásból, amit a szerkesztőség tett közzé.

A felhívásban az áll, hogy az elmúlt hónapokban a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos intézkedések súlyosan érintették a Hunor Safari Magazin helyzetét,

ugyanis az újságos elárusítóhelyek jelentős részének bezárása lehetetlenné tette normális forgalom biztosítását.

A Hunor Safari Magazin ezért most a felhívásban arra kéri olvasóit, továbbá a vadásztársaságokat, segítsék elő a működésüket azzal, hogy előfizetnek a lapra, hogy biztonságossá válhasson az értékesített példányszám és ezen keresztül a lap működése.

A Hunor Safari Magazint tavaly augusztusban alapította a Nimród vadászmagazin több volt újságírója azután, hogy Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztos lett a több mint százéves múltú Nimród vadászati szaklap főszerkesztője, és a Nimród állami kiadásba került.

Nagy a baj a magyar médiapiacon a járvány miatt, aggódnak az újságírók

A Hunor Safari Magazin már a sokadik olyan médiatermék, amely bajba került a koronavírus következtében. Március óta szünetel például a Pesti Est, végleg megszűnt a Taxisok Világa, hosszú ideje nem jelenik meg a Nemzeti Sport vasárnaponként, eltűnt a Bravo magazin, a FourFourTwo és a Képes Sport, veszélybe került a Világjáró magazin. A Magyar Posta ezenkívül megszüntette egyes településeken a hétvégi kézbesítést, így az érintett helyeken késedelemmel jutnak el az olvasókhoz a szombati napilapok, melyeket azután az első munkanapon visznek ki. Szünetel az egyik legnagyobb példányszámú magazin, a Wizz Air fedélzeti magazin megjelenése is.

Néhány héttel ezelőtt a Hihetetlen magazin is arra panaszkodott, hogy akadozik a lapjuk terjesztése, mivel a Lapker/Inmedio újságárusok egy igen jelentős része a járvány miatt bezárt.

Több lapnál elbocsátások, bércsökkentések is voltak. Arról, hogy hogyan hat a koronavírus a magyar médiacégek működésére, ITT található a Media1-től egy részletes összeállítás, melyben sok más érintettet, köztük televíziós társaságokat is megkérdeztünk. A napokban jelent meg egy kutatás arról, hogy a magyar újságírók háromnegyede jelenleg veszélyben érzi a munkahelyét és több mint ötödüknek máris csökkent a fizetése.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: A Hunor Safari Magazin borítójának egy részlete
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások