fbpx
újságok

Koronavírus: Korlátozzák a postai újságterjesztést a hétvégén, csak többnapos késéssel érkeznek az újságok az ország egyes részeire

A járványra hivatkozva az ország egyes részein ezentúl csak hétfőtől péntekig viszik ki az újságokat a Magyar Posta munkatársai, így a hétvégi napilapok előfizetői csak hétfőn jutnak legközelebb újsághoz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Magyar Nemzet számolt be az újságok terjesztését érintő korlátozásról a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatósága által jegyzett tájékoztatás alapján. A hivatalos tájékoztatást azokon a településeken kapták meg csütörtökön a napilapokat előfizető olvasók, amelyeken a cég 2020. április 4-től, holnaptól csak hétfőtől péntekig tudja vállalni a lapterjesztést.

A napilap érdeklődésére a Magyar Posta részletes listát küldött arról a 82 magyar településről, ahol a problémák ellenére mégis vállalják a terjesztést. Ebből kiderül: a főváros és a nagyobb városok nem érintettek a korlátozásban.

A Magyar Posta az előfizetőknek szóló tájékoztatásban a koronavírus-járvány terjedését és az ország veszélyhelyzeti működését nevezte meg az intézkedés kiváltó okaként. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Magyar Posta – mint egyetemleges postai szolgáltató – azon vállalati körbe tartozik, amelynek kötelessége a szolgáltatásainak biztonságát, illetve működését fenntartani, ezért is került a cég a Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport által meghatározottak szerint a létfontosságú vállalat kategóriájába.

Utaltak ugyanakkor arra is, hogy a veszélyhelyzeti működés – figyelembe véve a szűkülő postai erőforrásokat – komoly terhet ró a Magyar Postára, és az ország több pontján ezért kényszerülnek arra, hogy a szombati lapszámokat csak a következő munkanapon kézbesítsék.

A változtatás visszavonásig érvényes – olvasható az előfizetők szíves megértését kérő tájékoztatásban –írja a lap.

https://public.flourish.studio/visualisation/1778890/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/1778890

További hírek találhatók a Media1.hu-n, ahol épp ma számoltunk be arról, hogy az eddig ismerteken felül további sajtótermékek szüneteltetik működésüket.

Borító: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!