újságok

Koronavírus: Korlátozzák a postai újságterjesztést a hétvégén, csak többnapos késéssel érkeznek az újságok az ország egyes részeire

A járványra hivatkozva az ország egyes részein ezentúl csak hétfőtől péntekig viszik ki az újságokat a Magyar Posta munkatársai, így a hétvégi napilapok előfizetői csak hétfőn jutnak legközelebb újsághoz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Magyar Nemzet számolt be az újságok terjesztését érintő korlátozásról a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatósága által jegyzett tájékoztatás alapján. A hivatalos tájékoztatást azokon a településeken kapták meg csütörtökön a napilapokat előfizető olvasók, amelyeken a cég 2020. április 4-től, holnaptól csak hétfőtől péntekig tudja vállalni a lapterjesztést.

A napilap érdeklődésére a Magyar Posta részletes listát küldött arról a 82 magyar településről, ahol a problémák ellenére mégis vállalják a terjesztést. Ebből kiderül: a főváros és a nagyobb városok nem érintettek a korlátozásban.

A Magyar Posta az előfizetőknek szóló tájékoztatásban a koronavírus-járvány terjedését és az ország veszélyhelyzeti működését nevezte meg az intézkedés kiváltó okaként. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Magyar Posta – mint egyetemleges postai szolgáltató – azon vállalati körbe tartozik, amelynek kötelessége a szolgáltatásainak biztonságát, illetve működését fenntartani, ezért is került a cég a Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport által meghatározottak szerint a létfontosságú vállalat kategóriájába.

Utaltak ugyanakkor arra is, hogy a veszélyhelyzeti működés – figyelembe véve a szűkülő postai erőforrásokat – komoly terhet ró a Magyar Postára, és az ország több pontján ezért kényszerülnek arra, hogy a szombati lapszámokat csak a következő munkanapon kézbesítsék.

A változtatás visszavonásig érvényes – olvasható az előfizetők szíves megértését kérő tájékoztatásban –írja a lap.

További hírek találhatók a Media1.hu-n, ahol épp ma számoltunk be arról, hogy az eddig ismerteken felül további sajtótermékek szüneteltetik működésüket.

Borító: Ladányi András / Media1

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti