Nemzeti Sport

Kevesebbszer jelenik meg a Nemzeti Sport, Orbán Viktor kedvenc napilapja a koronavírus-világjárvány miatt

A világjárvány a Nemzeti Sport vasárnapi kiadása mellett a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA néven is emlegetett fideszes médiaholding két másik ismert sajtótermékét, a FourFourTwo-t és a Képes Sportot is nagyon hátrányosan érinti, ezek ugyanis bizonytalan ideig nem jelennek meg.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Vox Magazin, a Pesti Est és a Pesti Hírlap című lapok után újabb sajtóterméket, méghozzá nem is akármelyiket, Orbán Viktor miniszterelnök egyik kedvenc újságját, a Nemzeti Sport című napilapot sem hagyta érintetlenül a koronavírus-világjárvány. A Media1 pénteken úgy értesült, hogy ezentúl nem jelenik meg vasárnaponként a már 1903 óta működő, vagyis immáron 117 éves múltú Nemzeti Sport című napilap.

Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Fotó: Orbán Viktor Facebook

A sportnapilapot többszörösen is rosszul érinti a COVID-19, hiszen a járvány miatt le kellett állítani a nagyobb sporteseményeket, elhalasztották az idei év egyik nagy sporteseményét, a tokiói olimpiát, elmarad a futball-Eb is, szünetel a Bajnokok Ligája és Forma-1-es futamok maradnak el.

A lapnak emellett nyilván sok hirdetési bevételről is le kellett mondania a járvány miatt, ráadásul feltehetőleg az Orbán Viktor kormányfő által tegnap elrendelt kijárási korlátozások sem lesznek jótékony hatással a lap példányszámára, ezért érthető, hogy a lap visszább vesz a megjelenési gyakoriságból.

A Mediaworks egyelőre a Nemzeti Sport oldalán annyit jelentett be, hogy ezentúl digitális kiadást adnak a lapból ajándékba az előfizetőiknek.

A lap internetes kiadása, az nso.hu egyébként működik vasárnaponként is, de a témával ugyancsak foglalkozó sportposzt.com megtudta azt is, hogy a KESMA / Mediaworks a Képes Sport és a FourFourTwo című sportlapok kiadását is felfüggesztette most, és a lapok munkatársait elküldték szabadságra.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol a héten beszámoltunk arról is, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) azt kérte a kormánytól, hogy a kormány terjessze ki a katás újságírókra, korrektorokra, fotósokra is a koronavírus-járvány miatt a kata mentességet, mivel a médiamunkásokat is rendkívül hátrányosan érinti a világjárvány.  A hazai médiavállalatok érdekképviselete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is megszólalt:  arra hívta fel a figyelmet, hogy az ekhós újságírókra sem vonatkozik a kormány gazdaságvédelmi akcióterve. A Magyar Reklámszövetség pedig arra figyelmeztetett, hogy a reklámbevételek elapadása miatt a kommunikációs iparág is segítségre szorulna a jelenlegi helyzetben, ezért az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések kiterjesztését szorgalmazta.

A Relay/Inmedio újságos hálózatot működtető Lapkernél épp most nyilatkoztak arról az Indexnek, hogy több üzletük bezárt a koronavírus-járvány miatt, forgalomkiesést is érzékelnek, de igyekeznek fenntartani a zavartalan árushelyi terjesztést a pandémia miatti kijárási korlátozások alatt is.

A Central Médiacsoportnál átmeneti megszorítóintézkedésként munkaidő-csökkentésről és ezáltal bércsökkentésről határoztak.

Szóljon hozzá!