fbpx
Nemzeti Sport

Kevesebbszer jelenik meg a Nemzeti Sport, Orbán Viktor kedvenc napilapja a koronavírus-világjárvány miatt

A világjárvány a Nemzeti Sport vasárnapi kiadása mellett a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA néven is emlegetett fideszes médiaholding két másik ismert sajtótermékét, a FourFourTwo-t és a Képes Sportot is nagyon hátrányosan érinti, ezek ugyanis bizonytalan ideig nem jelennek meg.

A Vox Magazin, a Pesti Est és a Pesti Hírlap című lapok után újabb sajtóterméket, méghozzá nem is akármelyiket, Orbán Viktor miniszterelnök egyik kedvenc újságját, a Nemzeti Sport című napilapot sem hagyta érintetlenül a koronavírus-világjárvány. A Media1 pénteken úgy értesült, hogy ezentúl nem jelenik meg vasárnaponként a már 1903 óta működő, vagyis immáron 117 éves múltú Nemzeti Sport című napilap.

Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Fotó: Orbán Viktor Facebook

A sportnapilapot többszörösen is rosszul érinti a COVID-19, hiszen a járvány miatt le kellett állítani a nagyobb sporteseményeket, elhalasztották az idei év egyik nagy sporteseményét, a tokiói olimpiát, elmarad a futball-Eb is, szünetel a Bajnokok Ligája és Forma-1-es futamok maradnak el.

A lapnak emellett nyilván sok hirdetési bevételről is le kellett mondania a járvány miatt, ráadásul feltehetőleg az Orbán Viktor kormányfő által tegnap elrendelt kijárási korlátozások sem lesznek jótékony hatással a lap példányszámára, ezért érthető, hogy a lap visszább vesz a megjelenési gyakoriságból.

A Mediaworks egyelőre a Nemzeti Sport oldalán annyit jelentett be, hogy ezentúl digitális kiadást adnak a lapból ajándékba az előfizetőiknek.

A lap internetes kiadása, az nso.hu egyébként működik vasárnaponként is, de a témával ugyancsak foglalkozó sportposzt.com megtudta azt is, hogy a KESMA / Mediaworks a Képes Sport és a FourFourTwo című sportlapok kiadását is felfüggesztette most, és a lapok munkatársait elküldték szabadságra.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol a héten beszámoltunk arról is, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) azt kérte a kormánytól, hogy a kormány terjessze ki a katás újságírókra, korrektorokra, fotósokra is a koronavírus-járvány miatt a kata mentességet, mivel a médiamunkásokat is rendkívül hátrányosan érinti a világjárvány.  A hazai médiavállalatok érdekképviselete, a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) is megszólalt:  arra hívta fel a figyelmet, hogy az ekhós újságírókra sem vonatkozik a kormány gazdaságvédelmi akcióterve. A Magyar Reklámszövetség pedig arra figyelmeztetett, hogy a reklámbevételek elapadása miatt a kommunikációs iparág is segítségre szorulna a jelenlegi helyzetben, ezért az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések kiterjesztését szorgalmazta.

A Relay/Inmedio újságos hálózatot működtető Lapkernél épp most nyilatkoztak arról az Indexnek, hogy több üzletük bezárt a koronavírus-járvány miatt, forgalomkiesést is érzékelnek, de igyekeznek fenntartani a zavartalan árushelyi terjesztést a pandémia miatti kijárási korlátozások alatt is.

A Central Médiacsoportnál átmeneti megszorítóintézkedésként munkaidő-csökkentésről és ezáltal bércsökkentésről határoztak.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások