Világjáró magazin

Veszélybe került a Világjáró Magazin megjelenése a koronavírus következtében

A magazin kiadója közösségi összefogással próbálja megmenteni a lapot, miután az összes hirdető visszalépett. Ha a most induló mentőakció sikertelen lenne, nem tud megjelenni az újság.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A koronavírus miatt kialakult helyzet következtében a közel 20 éves Világjáró utazási magazin következő száma jelenleg nem tud nyomdába menni, mivel tájékoztatásuk szerint visszalépett az összes hirdetőjük, ami komoly bevételkiesést jelent a cég számára. A kiadó azonban szeretné megmenteni a veszélybe került lapot: arra kérik a Világjáró olvasóit, hogy közösségi finanszírozással segítsék őket. Ha ez megvalósul, hirdetések nélkül, mégis megjelenhet a lap.

„Kitaláltunk valamit, amivel megváltoztathatjuk ezt az állapotot, ráadásul ez egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezés: Reklámmentes lehet a Világjáró Magazin! Ennek érdekében közösségi finanszírozást indítunk, mindössze 5000 lelkes Világjáróra van szükségünk!” – áll a kiadó felhívásában.

Más kiadókat is nagyon rosszul érint a járvány miatti helyzet

Épp ma számoltunk be arról, hogy más médiavállalatoknál is milyen gondok vannak, a kormánypárti KESMA-hoz tartozó Mediaworks kiadónál például egy további lap, az 1992 óta talpon lévő BRAVO Magazin megjelenését is leállították a már korábban felfüggesztett FourFourTwo és Képes Sport, valamint a Nemzeti Sport vasárnapi kiadása mellett.

A járvány miatt nem nyomtatták ki a Médiapiac című újságot, hanem digitálisan, bárki számára ingyenesen elérhetővé tették annak teljes tartalmát. Szünetel a Pesti Hírlap nyomtatott és a Pesti EST is. Az Indexnél létszámleépítéssel, a HVG-nél és a Central Médiacsoportnál bércsökkentéssel reagáltak a jelenlegi világszintű krízishelyzetre.

Sokakat érintő fejlemény az is, hogy a Magyar Posta holnaptól korlátozza a vidéki lapterjesztést, így mindössze 82 településen lesz megoldott hétvégente az újságkihordás. Azt ígérik azonban, hogy a hétvégéket követő munkanapokon, hétfőnként kiviszik majd a hétvégi lapokat az előfizetőknek.

A médiaszakmában sokak maradnak most munka nélkül, a kormány egyelőre mégsem vezetett be kata mentességet a számukra. Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke is azt kéri a kormánytól, vegye figyelembe, hogy a szabadúszó, vállalkozóként dolgozó újságírók, korrektorok, fotósok is nehéz helyzetbe kerültek a járvány következtében, sokan a teljes bevételüket elvesztették.

További hírek olvashatók a Media1-en!

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti