Világjáró magazin

Veszélybe került a Világjáró Magazin megjelenése a koronavírus következtében

A magazin kiadója közösségi összefogással próbálja megmenteni a lapot, miután az összes hirdető visszalépett. Ha a most induló mentőakció sikertelen lenne, nem tud megjelenni az újság.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A koronavírus miatt kialakult helyzet következtében a közel 20 éves Világjáró utazási magazin következő száma jelenleg nem tud nyomdába menni, mivel tájékoztatásuk szerint visszalépett az összes hirdetőjük, ami komoly bevételkiesést jelent a cég számára. A kiadó azonban szeretné megmenteni a veszélybe került lapot: arra kérik a Világjáró olvasóit, hogy közösségi finanszírozással segítsék őket. Ha ez megvalósul, hirdetések nélkül, mégis megjelenhet a lap.

„Kitaláltunk valamit, amivel megváltoztathatjuk ezt az állapotot, ráadásul ez egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezés: Reklámmentes lehet a Világjáró Magazin! Ennek érdekében közösségi finanszírozást indítunk, mindössze 5000 lelkes Világjáróra van szükségünk!” – áll a kiadó felhívásában.

Más kiadókat is nagyon rosszul érint a járvány miatti helyzet

Épp ma számoltunk be arról, hogy más médiavállalatoknál is milyen gondok vannak, a kormánypárti KESMA-hoz tartozó Mediaworks kiadónál például egy további lap, az 1992 óta talpon lévő BRAVO Magazin megjelenését is leállították a már korábban felfüggesztett FourFourTwo és Képes Sport, valamint a Nemzeti Sport vasárnapi kiadása mellett.

A járvány miatt nem nyomtatták ki a Médiapiac című újságot, hanem digitálisan, bárki számára ingyenesen elérhetővé tették annak teljes tartalmát. Szünetel a Pesti Hírlap nyomtatott és a Pesti EST is. Az Indexnél létszámleépítéssel, a HVG-nél és a Central Médiacsoportnál bércsökkentéssel reagáltak a jelenlegi világszintű krízishelyzetre.

Sokakat érintő fejlemény az is, hogy a Magyar Posta holnaptól korlátozza a vidéki lapterjesztést, így mindössze 82 településen lesz megoldott hétvégente az újságkihordás. Azt ígérik azonban, hogy a hétvégéket követő munkanapokon, hétfőnként kiviszik majd a hétvégi lapokat az előfizetőknek.

A médiaszakmában sokak maradnak most munka nélkül, a kormány egyelőre mégsem vezetett be kata mentességet a számukra. Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke és Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke is azt kéri a kormánytól, vegye figyelembe, hogy a szabadúszó, vállalkozóként dolgozó újságírók, korrektorok, fotósok is nehéz helyzetbe kerültek a járvány következtében, sokan a teljes bevételüket elvesztették.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!