fbpx
Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán

Állami kiadásba került a Nimród, az ismert államtitkár váltja a szaklap főszerkesztőjét

Miután a Nimród című lapot három évtizeden át készítő főszerkesztőt leváltották, valóban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, kormánybiztos és volt kormányszóvivő lett a vadászati szaklap főszerkesztője. Az újságot egy 100 százalékban állami cég adja ki ezután.

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően valóban Kovács Zoltán lett a Nimród című magyar vadászati szaklap főszerkesztője – számolt be az Index a Magyar Vadászati Védegylet honlapján megjelent információról.

A főszerkesztő-váltásról a honlapon és az MTI Országos Sajtószolgálatán közzétettek szerint hivatalosan a június 26-i, szerdai ülésen született döntés. Pedig már június elején is olvasni lehetett a várható fejleményről a sajtóban.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár és a 2021-ben megrendezendő magyarországi vadászati világkiállítás kormánybiztosa, volt kormányszóvivő 2021. december 31-ig szóló felkérést kapott a főszerkesztői pozícióra. A lapot a 100 százalékban állami hátterű, Egy a Természettel Nonprofit Kft. fogja kiadni a következő években.

A Nimród vadászati újság borítója
A Nimród vadászati újság borítója

Zoltán Attila három évtizeden át irányította az újságot

A Nimród című lapnak eddig Zoltán Attila volt a főszerkesztője. Vele kapcsolatban a Vadászati Védegylet azt írta, köszöni az eddigi munkáját, illetve azt, hogy az elmúlt három évtizedben odaadóan dolgozott a lapért, és ezzel hozzájárult a több mint 100 éves múltú Nimród magas színvonalához, sokszínűségéhez és kiemelkedő minőségéhez.

A korábbi sajtóhírek alapján Kovácsék Zoltánék maguk jelentkeztek be az újságért, mondván szeretnének színvonalas lapot készíteni a vadászati világkiállításra.

Borítókép: Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán. Forrás: Hazai Vadász, YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások