Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán

Állami kiadásba került a Nimród, az ismert államtitkár váltja a szaklap főszerkesztőjét

Miután a Nimród című lapot három évtizeden át készítő főszerkesztőt leváltották, valóban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, kormánybiztos és volt kormányszóvivő lett a vadászati szaklap főszerkesztője. Az újságot egy 100 százalékban állami cég adja ki ezután.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az előzetes sajtóhíreknek megfelelően valóban Kovács Zoltán lett a Nimród című magyar vadászati szaklap főszerkesztője – számolt be az Index a Magyar Vadászati Védegylet honlapján megjelent információról.

A főszerkesztő-váltásról a honlapon és az MTI Országos Sajtószolgálatán közzétettek szerint hivatalosan a június 26-i, szerdai ülésen született döntés. Pedig már június elején is olvasni lehetett a várható fejleményről a sajtóban.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár és a 2021-ben megrendezendő magyarországi vadászati világkiállítás kormánybiztosa, volt kormányszóvivő 2021. december 31-ig szóló felkérést kapott a főszerkesztői pozícióra. A lapot a 100 százalékban állami hátterű, Egy a Természettel Nonprofit Kft. fogja kiadni a következő években.

A Nimród vadászati újság borítója
A Nimród vadászati újság borítója

Zoltán Attila három évtizeden át irányította az újságot

A Nimród című lapnak eddig Zoltán Attila volt a főszerkesztője. Vele kapcsolatban a Vadászati Védegylet azt írta, köszöni az eddigi munkáját, illetve azt, hogy az elmúlt három évtizedben odaadóan dolgozott a lapért, és ezzel hozzájárult a több mint 100 éves múltú Nimród magas színvonalához, sokszínűségéhez és kiemelkedő minőségéhez.

A korábbi sajtóhírek alapján Kovácsék Zoltánék maguk jelentkeztek be az újságért, mondván szeretnének színvonalas lapot készíteni a vadászati világkiállításra.

Borítókép: Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos megnyitóbeszédet tart az 1971-es Vadászati Világkiállítás emléktárlatán. Forrás: Hazai Vadász, YouTube
Szóljon hozzá!