fbpx
Apáti Bence a HírTV volt műsorvezetőjeként

Apáti Bence szerint nem felmondás, hogy úgy döntött, nem dolgozik tovább a HírTV képernyőseként, emellett nem egy nőtől, hanem egy férfitól kellett bocsánatot kérnie az „Alíz úrról” szóló megalázó publicisztika miatt

A volt HírTV-s műsorvezető legújabb publicisztikájában a Magyar Nemzetben azt állítja, nem nevezhető felmondásnak az, amikor pár napja bejelentette, úgy döntött, nem vezeti többé a HírTV műsorait. Azt is állítja, hogy ő nem egy nőt alázott meg a Magyar Nemzetben, amikor M. Alíz transzneműségét kigúnyolva hol „Aliz úrként”, hol „magát nőnek érző férfinak”, máskor szimplán „férfiként” emlegette őt pár éve. Pedig épp ezért kényszerült annak idején bocsánatkérésre és sérelemdíj fizetésére a kormánypárti lap, ahol Apáti mostani publicisztikájában egyúttal a Media1-et is megpróbálja lejáratni néhány valótlan állítással, így például bántóan alacsonynak nevezi az egyébként közel 4 éve stabilan piacvezető médiapiaci portál, a Media1 látogatottságát.

Néhány napja a Media1 elsőként számolt be róla, hogy ezentúl nem lesz látható Apáti Bence, a kormánypárti médiaholding, a KESMA / Mediaworks televíziós csatornáján, a HírTV-n a Vezércikk és a Paláver műsorvezetője, a csatorna egyik ismert arca.

Apáti hétfőn a Facebook-oldalán számolt be döntéséről.

„Semmi dráma, meg túl sem kell nagyon gondolni a dolgot – tekintve, hogy nem történt semmi különös – de egy időre elbúcsúzom a Vezércikktől, és a Palávertől; úgy döntöttem, hogy egy ideig nem fogom vezetni a két műsort. (Természetesen a Magyar Nemzetben és az Origón továbbra is találkozhattok az írásaimmal.) Mielőtt beindulna a pletyka, nem vesztünk össze a HírTV-vel, – továbbra is remek a viszony –, de van amikor az ember azt érzi; kicsit el kell mennie pihenni, mást csinálni, vagy épp feltöltődni.”

Apáti a bejegyzésében (melyben fent a legfőbb helyesírási hibákat javítottuk) azt állította, hogy maga döntött úgy, hogy nem vezeti többé a csatornán a műsorait, most azonban „CSAK AZ IGAZAT – Néhány megjegyzés a balliberális Media1 portál főszerkesztőjének személyeskedő álhíréhez — Meddig tart a szólás szabadsága?” címmel közölt a Magyar Nemzetben egy írást, amelyben álhírnek titulálja hírünket a távozásával kapcsolatban, és ledegradálóan idézőjelek közé téve említi „újságként” lapunkat.

Apáti szerint álhír felmondásnak nevezni, hogy úgy döntött, nem folytatja tovább a munkát a HírTv-nél

Azt írja Apáti a Magyar Nemzetben, hogy nem igaz, hogy felmondott. Ezt azzal magyarázza a publicista, hogy külső munkatársként foglalkoztatták őt, így szerinte ilyen esetben nem lehet felmondani.

Ez azonban nem egészen így van: a külső munkatárs is rendelkezik valamiféle szerződéssel, ami lehet szóbeli megállapodás, vagy írásbeli, illetve létrejöhet ráutaló magatartással is, de a lényeg az, hogy valamiféle egyezség alapján csak bejárt Apáti a televízióba és vezette mostanáig a műsorokat, illetve valamilyen jogcím alapján nyilván kifizették ezért, most pedig úgy döntött, nem dolgozik többé a műsoroknak, tehát kvázi nem folytatódik a szerződés szerinti teljesítés, méghozzá Apáti úr állítása szerint maga döntött így, hogy ez bekövetkezzen, ami pedig bárhogy is csűri-csavarja a szavakon lovagolva, igenis nevezhető akár felmondásnak is, hiszen a műsorkészítésre vonatkozó szerződés innentől nem teljesül, állítása szerint a saját kérésére. Teljesen lényegtelen, hogy Apáti számlásan vagy magánszemélyként, bejelentett munkavállalóként vagy ekhósan, netán alkalmi munkavállalóként, vagy máshogy végezte a munkát.

Apáti a transznemű nőt megalázó esetére is kitért

Apáti nem csak a HírTV-től történő felmondásával kapcsolatos állításunkkal száll  vitába, de azzal is, hogy egy mondattal érdekességként utalást tettünk arra, hogy Apáti miatt kényszerült 2019-ben sérelemdíj fizetésére és bocsánatkérésre a Magyar Nemzet, amiért megalázott emberi méltóságában egy transznemű nőt mássága miatt (M. Alizt, az egyik civil jogvédő csoport tagját).

A Magyar Nemzetben most megjelent 6.246 karakteres publicisztikájában Apáti most olyanokat állít, hogy nem is alázott meg semmiféle nőt, ahogy azt mi felidéztük, hanem valójában úgymond egy „úrral” kapcsolatban kellett bocsánatot kérnie, majd hosszas magyarázkodásba kezdett.

Mindez azért is érdekes, mivel M. Alíztól épp azért kényszerült bocsánatot kérni Apáti, mert mint egy korábbi részletes cikkünkből kiderül, Apáti azzal sértette meg M. Alíz jó hírnévhez fűződő és emberi méltósághoz fűződő jogait, hogy az „Érzékenyítés peres eljárásokban” című publicisztikájában a transznemű nőt „magát nőnek érző férfinak”, „Aliz úrnak”, máshol egyszerűen csak „férfinak” nevezte, amivel megkérdőjelezte az illető nemi identitását, illetve megalázóan beszélt embertársunkról.

Fizetett a kormánypárti Magyar Nemzet

Hazugság a Media1 látogatottságról

Apáti lapja, a Magyar Nemzet egyébként a fake news híreket közlő médiumok bírósági feketelistáján első helyen végzett, megelőzve még az Origót is. Apáti volt „külsős” munkahelye, a HírTV is szerepel a feketelistán, és kényszerült már helyreigazítást közölni a Media1-ről is. Apáti most mégis minket figyelmeztet arra az írás címében, hogy csakis az igazat írjuk. Az általa ledegradálóan csak idézőjelek között „újságnak” emlegetett Media1 látogatottsága kapcsán sem őszinte Apáti: közölte, hogy azt „bántóan kevesen olvassák.”

Apáti ezt egy olyan lapról állítja, mely eddig 0 darab sajtópert vesztett közel 4 éves működése során, és ez alatt összesen több mint 32,4 millió oldalmegtekintést ért el, amivel ezzel piacvezetőnek számít a médiával foglalkozó portálok között.

Mindez azért is érdekes, hiszen ehhez képest az Apáti Bence fizetéséről gondoskodó KESMA médiabirodalommal, illetve konkrétan magával az Apáti publicisztikáját közlő Magyar Nemzet című lappal személyi összefonódásba került, Boros Bánk Levente nevével fémjelzett egyik médiapiaci portál, a Médiapiac huzamosabb ideje körülbelül napi 200 (figyelem nem elírás, tényleg kettő száz!) látogatót ér el naponta a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) e.gemius mérése szerint. Apáti mégis a piacvezető médiapiac, a Media1 látogatottságát tartja bántóan alacsonynak.

Harmadfokon, a Kúrián is vesztett a HírTV a Media1 által indított perben

Kettős szerep: Eltitkolt személyi összefonódás a Magyar Nemzet és a Médiapiac újság között

Fizetett a kormánypárti Magyar Nemzet

Letaszította a Magyar Nemzet az Origót a legtöbb sajtópert elvesztő médiumok feketelistájának legelejéről a Fővárosi Törvényszéken tavaly

További hírek érhetők el a Media1-en.

Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Apáti Bence a HírTV távozó műsorvezetője a televízió egyik műsorában
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások