fbpx
Origo.hu.

Egyre nyíltabban szurkol Vlagyimir Putyinnak a hazai kormánypárti média az Ukrajna elleni háborúban

Rendre az ukrán elnököt és Ukrajnát rossz fényben feltüntető címadásokat alkalmaznak, de terjesztik Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” oroszbarát nézeteit is.

Már egyenesen Vlagyimir Putyin orosz elnöknek szurkol az Ukrajna elleni háborúban a magyar kormánypárti média – írja a 444.

A lap szerint bár a magyar kormány jellemzően azt hangsúlyozza, hogy Ukrajna mellett és a béke pártján áll, az oroszpárti üzenetekkel már fel lehet készíteni a közvéleményt egy esetleges majdani váltásra.

Zelenszkijt támadják

A kormánypárti KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) tartozó Origo címlapján kiemelt helyen, rendkívüli hírként ugyanis rendre olyan címek jelennek meg, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökből gyakorlatilag mindenkinek – az ukrán lakosságnak, a nyugati országoknak és az ukrán hadseregnek is – elege van.

Augusztusban Zelenszkij egyik nyilatkozatának azt a címet adták például, hogy „Így fenyegeti Zelenszkij a világot”. De a címek gyakran beszélnek az ukrán hadsereg összeomlásáról és arról, hogy háborút indíthat Amerika. Rendre előkerül „drámai” jelző is a címadásoknál.

Mint arról a Media1 is beszámolt, az Origo terjesztette néhány hete azt az álhírt is, hogy Ukrajna megtámadta Oroszországot.

Azt terjesztette az Origo, hogy Ukrajna megtámadta Oroszországot – álhír volt

Orosz propaganda több csatornán

Nem az Origo az egyetlen, mely oroszbarát propagandát terjeszt. Például a PestiSrácok oldalán, a 888-on és a közmédiában az oroszok szemszögéből, a putyinista narratívát erősítve „elemzi” az eseményeket Georg Spöttle „biztonságpolitikai szakértő” is, aki egyébként korábban fideszes képviselőjelölt is volt.

Spöttle például sajnálkozva beszélt arról, hogy Ukrajna pénzügyi segítséget kapott, hogy ellen tudjon állni az orosz agresszornak, ezzel el fog húzódni a háború, de terjesztette már azt az orosz dezinformációt is, hogy az ukránok a saját területükön akarnak piszkos bombát robbantani, majd az oroszokra fognák – Spöttle szerint sajnos Zelenszkijből nagyon sokan kinézik, hogy ezt megtegye, csak azért, hogy befeketítse Oroszországot.

Hírhamisítás miatt feljelenti George Spöttlét a Momentum szóvivője

Bocsánatot kér Huth Gergely és a PestiSrácok Georg Spöttle videója miatt

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Kasza János / Media1.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások