fbpx
Rig Lajos, a Jobbik képviselője

Rig Lajos pert nyert a Magyar Nemzettel és Fidesz-közeli kiadójával szemben

A Jobbik tapolcai országgyűlési képviselője már a sokadik perét nyeri.

A most megnyert bírósági pert a Jobbik a Media1-hez eljuttatott közleménye szerint Rig Lajos azért indította, mert a Jobbik tapolcai országgyűlési képviselőjéről több tucatszor azt a valótlanságot közölte „a kormány szolgálatába szegődött propaganda”, hogy egy korábbi választási kampányát a DK és Czeglédy Csaba pénzelte.

Rig Lajos az állítások mellett egy alkalommal sem ment el szó nélkül, és arra hivatkozva, hogy ez hazugság, bírósághoz fordult, az eljárást pedig meg is nyerte. Így tett a hét közepén a Magyar Nemzettel szemben is.

A Magyar Nemzetet, és a Fidesz-közeli KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) ernyője alá tartozó Mediaworks Hungary Zrt.-t a valótlanság miatt elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék a héten több mint félmilliós sérelemdíj és a perköltség megfizetésére kötelezte a politikus javára.

Blikk, Magyar Nemzet és Népszava hírlapok egy Inmedio újságosnál
Blikk, Magyar Nemzet és Népszava hírlapok egy Inmedio újságosnál. Fotó: Ladányi András / Media1

Épp a héten számoltunk be arról az Átlátszó nyomán a Media1-en, hogy a Fővárosi Törvényszék adatai alapján 2021-ben a Magyar Nemzet került a legtöbb sajtópert elvesztő médiumok feketelistájának elejére, megelőzve a lista élén évek óta ott szereplő, szintén a KESMA-hoz tartozó Origót is.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Rig Lajos, a Jobbik képviselője. Fotó: Facebook / Rig Lajos

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások