fbpx
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

Vaszily Miklós: Szeptemberben indulhat a Pesti TV

A Media1 érdeklődésére a TV2 elnöke és egyben az induló Pesti TV társtulajdonosa megosztott néhány információt a tervezett tévécsatornával kapcsolatban, például azt, hogy miért a TV2 Róna utcai székházába jegyezték be az új médiavállalatot.

Várhatóan szeptemberben indul a Pesti TV – árulta el a Media1 érdeklődésére Vaszily Miklós, a tervezett új tévécsatorna társtulajdonosa, egyben a TV2 Zrt. elnöke, és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Zrt. 50 százalékos tulajdonosa.

Vaszily elmondta: Huth Gergelyék (a PestiSrácok főszerkesztőjének) cége lesz a Pesti TV médiaszolgáltatójának tartalombeszállítója az induláskor.

Hozzátette, hogy még zajlanak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal a terjesztésről, de az őszi induláshoz július végéig szeretnének megállapodásra jutni, mivel a szolgáltatóknak előzetesen értesíteniük kell az ügyfeleiket a csatornakínálat megváltozásáról. Azt, hogy mely szolgáltatóknál lesz elérhető a PTV, várhatóan augusztusban tudják elárulni.

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

Miért a TV2 székházába jegyezték be?

Vaszily Miklóst megkérdeztük arról is, hogy a Pesti TV médiaszolgáltatója, a Progress Média Hungary Kft. miért a TV2 Zrt. Róna utcai székházába van bejegyezve, mire Vaszily azt mondta, ez csak azért alakult így, mivel neki az irodája ott van, és „így volt praktikus”, majd kijelentette, hogy az új tévécsatornának a TV2-höz egyébként semmi köze, az attól független lesz. (Vaszily személye miatt azonban azért mégsem teljesen tűnik függetlennek a TV2-től.)

A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1
A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapesten. Ide jegyezték be a Pesti TV médiaszolgáltatóját is, de Vaszily szerint „csak mert így praktikus”. Fotó: Ladányi András / Media1

Véletlen, hogy pont akkor, amikor a Hatoscsatorna is eladósorba került?

A Media1 érdeklődött arról is, hogy a Hatoscsatorna körüli várható tulajdonosváltásnak van-e köze ahhoz, hogy Vaszilyék épp egy új tévécsatorna elindítását tervezik, esetleg őket vásárolják-e fel, hogy be tudjanak kerülni a kábelszolgáltatókhoz. Vaszily erre azt mondta, hogy egyáltalán nem, tehát tőlük is független az egész. Vagyis ezek szerint nem Vaszilyék veszik meg a Hatoscsatornát.

Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye
Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye. Fotó: SZTNH / Media1 találata

Próbáltunk Vaszily Miklóstól interjút is kérni, hiszen bőven lenne miről beszélni (a TV2 Média Csoport regionális terjeszkedésétől kezdve az Index/Indamedia ügyön keresztül át sok minden), de az interjúkérésünket egyelőre Vaszily sajnos elhárította azzal, hogy talán majd később, ha már kissé lecsillapodnak a kedélyek az Index körül, amivel kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy hamarosan megtörténik.

A miniszterelnök barátjáig vezetnek a szálak

Mint az elmúlt napokban kiderült, a Pesti TV-t elindító Progress Média Hungary Kft.-nek Vaszily Miklós mellett a Bizalmi Vagyonkezelő Kft. a másik tulajdonosa. A kft. pénzét a G7 cikke szerint Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos nagyvállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja biztosítja egy okirat szerint. A kft. vezetőségében ott van Tima János, a TV2 igazgatóságának tagja, a TV2, az IKO és az Atmedia anyavállalatának vezetője, aki egyébként Alcsútdoboz fideszes polgármestere is.

Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban
Mészáros Lőrinc a HírTV Célpont című műsorában korábban. Fotó: Youtube

Arról, hogy idén várhatóan egy új tévécsatorna indul Pesti TV néven, május végén a Media1 írt először, nem sokkal azután, hogy portálunk beszámolt róla, hogy a HírTV Informátor című műsorának teljes stábja távozik a fideszes médiaholding, a KESMA hírcsatornájától. A Pestisrácokról a HírTV-nél úgy gondolják, hogy hátba szúrta a csatornát, de Huth Gergely azt nyilatkozta a Media1-nek, nem akarják hátba támadni a HírTV-t.

Ugyanakkor a HírTv meglévő nézőtáborát megoszthatja egy új csatorna megjelenése.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások