A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

„A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t”

Szó szerint ezekkel a szavakkal értékelték a HírTV-nél, hogy legalább 10-12 főt, vagyis a Hír Televízió egyik legismertebb műsora, az Informátor teljes csapata mellett a fideszes médiagólem hírcsatornájánál dolgozó más szerkesztőket és műsorvezetőket is megkeresett a Pesti TV-t hamarosan elindító PestiSrácok vezetősége annak érdekében, hogy igazoljanak át hozzájuk. A PestiSrácok főszerkesztője szerint ez nem igaz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A hétvégén a Media1 elsőként számolt be arról, hogy távozik a HírTV Informátor című műsorának teljes stábja, beleértve Szarvas Szilveszter felelős szerkesztőt és Bohár Dániel szerkesztőt, akik egyébként arcai is voltak a műsornak. Már az első információk is arról szóltak, hogy az érintettek várhatóan a PestiSrácok című kormánypárti médiumot működtető céghez, az Insider Media Lapkiadó Kft.-hez igazolnak, ahonnan jobb ajánlatot kaptak, de azután Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője a Media1 érdeklődésére meg is erősítette vasárnap, hogy a PestiSrácok hamarosan induló tévés projektjéhez, a PestiTV-hez mennek. Huth az induló projektről többet egyelőre nem akart elárulni, de szavaiból kiderült, hogy heteken belül jöhet ezzel kapcsolatban a hivatalos bejelentés.

A PestiSrácok nem csupán az Informátor stábjával tárgyalt

A Media1 egy, a HírTV ügyeire közeli rálátással bíró informátortól azóta azt is megtudta, hogy nem is csupán az Informátor című stábbal tárgyalt a PestiSrácok az új tévés projektje kapcsán.

„Sok mindenkit csábítottak, legalább 10-12 embert, olyanokat is, akik nem az Informátorban dolgoznak (szerkesztőket, műsorvezetőket). Voltak, akiknek millió forint feletti fizetést ígértek be, csak mondjanak fel a HírTv-nél”

– írta az ügyre rálátással bíró egyik forrásunk.

Forrásunk azt is mondta, hogy a HírTv-nél most úgy érzik, a

„PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t”.

Először beépültek a HírTV-be, most meg elviszik az egyik legfontosabb műsor stábját, sőt akár 10-12 főt is

A PestiSrácok és a HírTv között eddig jó együttműködés volt. A PS csapata eddig vendégként rendszeresen szerepelt a HírTV-nél, sőt idén év elejétől egy ideig még Budapesti srácok néven saját műsoruk is volt. A viszony azonban azzal, hogy elvisznek a HírTv munkatársai közül többeket, megromlani látszik.

A fideszes médiaholding tévéjénél nem veszik jó néven azt sem, hogy mindezt ráadásul előre kitervelten tehetik, amit az is bizonyít, hogy már az év elején, a Budapesti srácok című, akkoriban még a PestiSrácok csapatának közreműködésével készülő HírTv-s műsor indulásakor levédették a Pesti Tv ábrás védjegyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH), vagyis a Pesti TV projekt előkészítése már előbb elkezdődhetett, mint hogy a HírTV-vel közösen elindították volna a közös műsorukat. (A Budapesti srácokban egy ideje már nem vesznek részt a Pestisrácok munkatársai, Huth Gergely a Media1-nek azt mondta azért, mert nem értettek egyet bizonyos szerkesztői, szakmai kérdésekben.)

Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye
Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye. Fotó: SZTNH

Nem csak nettévé?

Egyébként forrásaink közül több azt is tudni véli, hogy a PestiSrácok új tévéje, a Pesti TV nem csak netes tévé lesz, de annál jóval többről szólnak a tervek, és akár lineárisan, tévés frekvencián is elérhető lesz az adás. Huth Gergely azonban ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta: azt mondta a Media1 érdeklődésére, korai lenne beszélni erről.

A Pesti TV célcsoportja (a budapestiek) mindenesetre jelentős azonosságot mutat a Hír Televízióéval. Ez utóbbi ugyanis épp Budapesten rendelkezik a legnagyobb közönségtáborral (vagyis Budapest jelenti az egyik legfontosabb bázisukat), így ha a Pesti TV ebből le tud csippenteni magának valamennyit, az biztosan nem kedvez majd a HírTV szempontjából.

Frissítés 11:21

Huth Gergely: Nem szúrjuk hátba a Hír Tv-t

Pár perccel ezelőtt reagált Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője a HírTV ügyeire rálátással bíró informátoraink szavaira. A PS főszerkesztője szerint nem igaz, hogy hátba szúrták a HírTv-t, a magas fizetésre vonatkozó ajánlat sem igaz, sőt az sem, hogy ők bárkinek is ajánlatot tettek, mert az Informátor stábja maga kereste meg a Pestisrácokat az induló Pesti TV kapcsán. Huth Gergely teljes, a Media1-nek tett nyilatkozata IDE kattintva érhető el.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: A HírTV központja Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!