fbpx
Tima János, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, a TV2 anyavállalatának új vezérigazgatója. Fotó: Facebook

Ezentúl egyedül vezeti a TV2 anyavállalatát Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Mészáros Lőrinc bizalmasa

Tima János egyébként a TV2 felett álló cég vezérigazgatóként történő irányítása mellett tulajdonos lett a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz felett.

Lezajlott a hatalomátvétel a TV2 Média Csoportot birtokló Magyar Broadcasting Co. Zrt.-nél (MBC), amit mostantól egyszemélyben Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János irányíthat vezérigazgatóként – írta meg a G7.

Tima János vezérigazgatói kinevezésével egyidejűleg lemondott tisztségéről az igazgatóság két, a néhai Andy Vajna embereként emlegetett tagja, Tremmel Zoltán és Kovács Andrea, akik közül utóbbi a társaság alapítása, előbbi a filmügyi biztos januári halála óta vett részt a cég irányításában.

A fejlemény azért érdekes, mert korábban a cégnél hosszan küzdöttek a cégbíróságon egy olyan működési struktúra kialakításán, hogy Vajna egykori emberei is szerepet kaphatnak Tima mellett.

Tima János egyébként április óta már vezérigazgató-helyettese volt az MBC-nek, vagyis voltaképpen most annyi történt, hogy előrelépett, illetve megnőtt a hatalma az egyébként a felcsúti dollármilliárdos, Mészáros Lőrinc Mészáros&Mészáros Kft. nevű cégének e-mail címét használó személynek.

Elköltözött a Magyar Broadcasting Vajna többi cégétől

További érdekesség, hogy az MBC elköltözött abból az irodaházból, ahol Vajna cégeinek jelentős része működött, illetve működik. A G7 szerint az MBC épp abba a Ferenc körúti lakásba költözött át, ahol a TV2 sokáig rejtőzködő vevőjének érdekeltségei is vannak, többek között az a BusinessHelp Kft. nevű társaság is ott van, amely korábban Vajnától megvette a céget. De Vida József (a Mészáros Lőrinc közeli bankár, a Takarékbank vezérének) tulajdonában lévő cég, az ABRAHAM GOLDMANN Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. is erre a címre van bejegyezve, amelyen keresztül Vida megveszi a TV2-t.

A TV2 anyavállalata tehát Andy Vajna irodájából a Mészáros-körhöz tartozó Vida József cégeinek székhelyére költözött, miközben a vállalat vezetését átvette az ugyancsak Mészáros Lőrinc közeli Tima János.

További érdekesség, hogy Tima nemcsak a TV2-nél került pozícióba, hanem a korábban a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Lánchíd Rádiónál és a bezárt Heti Válasznál is. Igaz ennél a két vállalatnál nem cégvezetőként, hanem tulajdonosként tűnt fel.

Ma derült ki az is, hogy hol folytatja karrierjét a TV2 egykori műsorvezetője, Azurák Csaba.

További tévés híreket, cikkeket találnak a Media1 Tévé rovatában

Borítókép: Tima János, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, a TV2 anyavállalata, az MBC Co. Zrt. vezérigazgatója, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz tulajdonosa. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások