Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben

Huth Gergely: Nem szúrjuk hátba a HírTV-t

A PestiSrácok főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, csak rosszakaróik terjesztik, hogy 10-12 főt is megkerestek a HírTv-nél, hogy igazoljanak át az induló Pesti TV-hez. Huth Gergely szerint valójában a 6 fős Informátor című műsor stábjának szerkesztője kereste meg őket azzal, hogy átmennének hozzájuk. A PestiSrácok vezetője azt is mondta, szerinte ami történik, az nem hátba szúrás és nem igaz, hogy ráígértek a fizetésekre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról korábban elsőként beszámoltunk, távozik a HírTV Informátor című műsorának teljes stábja. Az Informátor stábjának új munkahelye a Pesti TV, a PestiSrácok induló tévés projektje lesz. A fideszes médiaholding, a KESMA/Mediaworks tévéjének ügyeire rálátással bíró informátorainkat idézve megírtuk azt is, hogy

a kormánypárti hírcsatornánál „hátba szúrásként” értékelték a történteket,

pláne mivel informátoraink tudomása szerint

10-12 főt is megkörnyékezett a PS vezetősége a HírTv-nél, hogy igazoljanak át a PestiSrácokhoz, illetve az általuk elindítandó Pesti TV-hez, és ehhez az eddiginél jobb, egyes esetekben akár milliós fizetést is kilátásba helyeztek.

Erre reagálva Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője a Media1-nek elmondta: szerinte a névtelenséget kérő informátoraink valótlanságot terjesztenek. Huth Gergely szavai szerint

„valójában a PestiSrácok senkit sem keresett meg, nem tettünk ajánlatot senkinek sem, és az Informátor stábjából Bohár Dániel (a műsor szerkesztője és riportere) maga kereste meg a PestiSrácok csapatát, hogy szeretnének részt venni a Pesti TV néven induló projektben.”

Huth Gergely azt is mondta, hogy nincs szó arról, hogy a HírTV-t hátba szúrnák, és a Pesti TV profilja különben is eltér majd a hírcsatornáétól, ezért nem konkurensként tekintenek a KESMA tévéjére.

A főszerkesztő hozzátette: egy olyan nagy létszámú stábbal dolgozó tévétársaságot, mint amilyen a HírTV, biztosan nem fog megrengetni egyetlen stáb, a 6 fős Informátor távozása, ezért sem igaz, hogy hátba szúrásról lenne szó.

„Nem tudom, honnan veszik, hogy másokat is megkerestünk a tévénél. Ez vagy paranoia, vagy szándékosan keresztbe akarnak tenni nekünk”

– fogalmazott az imént a telefonban Huth Gergely, majd hozzátette:

„Bohár Dánielék megkeresését nagy örömmel vettük, hogy átjönnének, és mivel szabad piac van, ezért úgy gondoljuk, egy stáb átigazolása még nem jelent merényletet a Hír Televízió ellen.”

Huth azt is állítja, senkinek sem tettek milliós fizetésre vonatkozó ajánlatot, és a HírTV által eddig fizetett hasonló összegre számíthatnak majd az új kollégák a PestiSrácoknál.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben korábban.

Szóljon hozzá!

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.