Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye

A PestiSrácok hamarosan elindítja a Pesti TV-t: oda igazol a HírTV Informátor című műsorának stábja

Néhány héten belül jöhet a hivatalos bejelentés a Pesti TV elindításáról. A Media1 ma felhívta Huth Gergelyt, a Pesti TV védjegyet beregisztráló PestiSrácok főszerkesztőjét, hogy megtudakolja, lesz-e frekvenciájuk is, vagy csak neten lesz elérhető az új, Karácsony Gergely főpolgármester népszerűségének megkoptatására szolgáló tévé. Közben egyértelművé vált, hogy a HírTv Informátor c. műsorának stábja oda igazol.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt, távozik a fideszes médiaholding, a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó HírTV-től a Szarvas Szilveszter és Bohár Dániel nevével fémjelzett Informátor című műsor teljes stábja.

Már erről szóló hírünkben is említést tettünk arról, hogy egyik informátorunk úgy tudta, hogy a PestiSrácoknál számolnak a Hír Televízió műsorának most távozó stábjával, de egy másik forrásunk ebből csak annyit erősített meg, hogy Bohár Dánielék egy HírTV-től független másik médiumnál folytatják karrierjüket, miután egy „jobb ajánlatot kaptak”, de nem nevezte meg az illető, pontosan honnan.

Azonban azóta Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője telefonon megerősítette a Media1-nek, hogy Bohárék hozzájuk igazolnak.

Már januárban levédték a Pesti TV védjegyet

Bohár Dánielék távozásának időzítése nem tűnik véletlennek. A HírTv-s Informátor című műsor eddigi felelős szerkesztője, Szarvas Szilveszter egyben a kormányközeli PestiSrácok hírigazgatója. A PestiSrácok tulajdonosa az Insider Media Lapkiadó Kft. nevű erősen közpénz-finanszírozott (állami hirdetésekkel kitömött) vállalkozás, mely Pesti TV néven idén év elején kezdeményezte a borítóképünkön szereplő ábrás védjegy, azaz egy új márka regisztrációját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH).

A Pesti TV márka regisztrációját az Insider Media Kft. képviseletében eljáró Krzyzewsky Ügyvédi Iroda még idén januárban indította el az SZTNH adatbázisa szerint. Már a védjegy-regisztráció előtt levédte egy magánszemély a pestitv.hu internetes végződést is.

A védjegyet több áruosztályra is regisztráltatták: reklámozás, rádióadás és televíziós műsorszórás, valamint műsorgyártás. Már ebből is sejteni lehetett, hogy valamire készülhet a PestiSrácok.

Hamar megszakadt az együttműködés a HírTV-s Budapesti srácok című műsor és a PestiSrácok között

Eközben azonban a PestiSrácok idén januárban Budapesti srácok néven indított heti műsort a HírTv-n. Erről azonban a Media1 érdeklődésére Huth Gergely főszerkesztője azt nyilatkozta, munkatársai nagyjából március óta már nem vesznek részt a produkció készítésében, mivel eltérő elképzeléseik voltak a műsor szerkesztése kapcsán a HírTV illetékesével.

Azóta a HírTV saját gyártásban készíti a Budapesti srácokat.

A Media1 iparági forrásai érdeklődésünkre nagyon is reális forgatókönyvnek nevezték, hogy a Pesti TV védjegy-regisztráció és Szarvas Szilveszter, illetve Bohár Dániel és az Informátor teljes stábjának a HírTv-től történő távozása között összefüggés lehet. Ezt Huth Gergely sem tagadta ma a telefonban, miután szavaiból egyértelművé vált, hogy Bohárék – ahogy a Media1 egyik forrása is mondta korábban –a PestiSrácok kötelékében folytatja.

Heteken belül jönnek a konkrétumok

A Pesti TV védjegy kapcsán érdeklődésünkre Huth Gergely azt mondta: egyelőre erről most korai lenne konkrétumokat elárulni.

Huth szavaiból ugyanakkor kiderült, hogy a pestisracok.hu dolgozik egy új projekten, amivel kapcsolatban érdemi bejelentés körülbelül 1 hónap múlva lehet. Arra a kérdésünkre, hogy rendelkeznek-e frekvenciával is, vagy netes tévé lesz-e a Pesti TV (ahogyan például a jobbikos N1TV működik), de Huth nem kívánt egyelőre részleteket elárulni.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letitásról a HírTV-nek 2020. február 14-én
Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letiltásról a HírTV-nek 2020. február 14-én. Fotó: YouTube

Konkurencia a HírTV-nek és a jobbikos N1TV-nek

A Media1 által megkérdezett iparági források egyébként úgy vélekedtek, hogy a Pesti TV az ellenzéki vezetésű budapesti kerületek, illetve főleg Karácsony Gergely budapesti főpolgármester gyengítését segítené elő annak érdekében, hogy a Fidesz vissza tudja szerezni a tavaly elveszített pozícióit a fővárosban.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Fotó: Facebook

A fejlemény azonban más miatt is érdekes lehet: ha a Pesti TV elindulna, és képes lenne értékelhető nézőszámot elérni, akkor ez a Hír Televízió nézettségéből is lecsíphet valamennyit. Márpedig a HírTV egyik erős nézői bázisát épp Budapest jelenti. Emellett a Jobbik-közeli N1Tv-nek is új versenytársat jelentene a Pesti Tv.

A Media1 többször is kereste Szikszai Pétert, a HírTV vezérigazgató-helyettesét, hogy megérdeklődje, hogyan értékelik a fideszes médiaholding hírtévéjénél az új helyzetet, mit szólnak az új konkurens várható indulásához, de sajnos nem vette fel a telefonját.

A távozó Informátor stábját is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye. Fotó: SZTNH

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!