fbpx
Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye

A PestiSrácok hamarosan elindítja a Pesti TV-t: oda igazol a HírTV Informátor című műsorának stábja

Néhány héten belül jöhet a hivatalos bejelentés a Pesti TV elindításáról. A Media1 ma felhívta Huth Gergelyt, a Pesti TV védjegyet beregisztráló PestiSrácok főszerkesztőjét, hogy megtudakolja, lesz-e frekvenciájuk is, vagy csak neten lesz elérhető az új, Karácsony Gergely főpolgármester népszerűségének megkoptatására szolgáló tévé. Közben egyértelművé vált, hogy a HírTv Informátor c. műsorának stábja oda igazol.

Mint arról elsőként a Media1 beszámolt, távozik a fideszes médiaholding, a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó HírTV-től a Szarvas Szilveszter és Bohár Dániel nevével fémjelzett Informátor című műsor teljes stábja.

Már erről szóló hírünkben is említést tettünk arról, hogy egyik informátorunk úgy tudta, hogy a PestiSrácoknál számolnak a Hír Televízió műsorának most távozó stábjával, de egy másik forrásunk ebből csak annyit erősített meg, hogy Bohár Dánielék egy HírTV-től független másik médiumnál folytatják karrierjüket, miután egy „jobb ajánlatot kaptak”, de nem nevezte meg az illető, pontosan honnan.

Azonban azóta Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője telefonon megerősítette a Media1-nek, hogy Bohárék hozzájuk igazolnak.

Már januárban levédték a Pesti TV védjegyet

Bohár Dánielék távozásának időzítése nem tűnik véletlennek. A HírTv-s Informátor című műsor eddigi felelős szerkesztője, Szarvas Szilveszter egyben a kormányközeli PestiSrácok hírigazgatója. A PestiSrácok tulajdonosa az Insider Media Lapkiadó Kft. nevű erősen közpénz-finanszírozott (állami hirdetésekkel kitömött) vállalkozás, mely Pesti TV néven idén év elején kezdeményezte a borítóképünkön szereplő ábrás védjegy, azaz egy új márka regisztrációját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH).

A Pesti TV márka regisztrációját az Insider Media Kft. képviseletében eljáró Krzyzewsky Ügyvédi Iroda még idén januárban indította el az SZTNH adatbázisa szerint. Már a védjegy-regisztráció előtt levédte egy magánszemély a pestitv.hu internetes végződést is.

A védjegyet több áruosztályra is regisztráltatták: reklámozás, rádióadás és televíziós műsorszórás, valamint műsorgyártás. Már ebből is sejteni lehetett, hogy valamire készülhet a PestiSrácok.

Hamar megszakadt az együttműködés a HírTV-s Budapesti srácok című műsor és a PestiSrácok között

Eközben azonban a PestiSrácok idén januárban Budapesti srácok néven indított heti műsort a HírTv-n. Erről azonban a Media1 érdeklődésére Huth Gergely főszerkesztője azt nyilatkozta, munkatársai nagyjából március óta már nem vesznek részt a produkció készítésében, mivel eltérő elképzeléseik voltak a műsor szerkesztése kapcsán a HírTV illetékesével.

Azóta a HírTV saját gyártásban készíti a Budapesti srácokat.

A Media1 iparági forrásai érdeklődésünkre nagyon is reális forgatókönyvnek nevezték, hogy a Pesti TV védjegy-regisztráció és Szarvas Szilveszter, illetve Bohár Dániel és az Informátor teljes stábjának a HírTv-től történő távozása között összefüggés lehet. Ezt Huth Gergely sem tagadta ma a telefonban, miután szavaiból egyértelművé vált, hogy Bohárék – ahogy a Media1 egyik forrása is mondta korábban –a PestiSrácok kötelékében folytatja.

Heteken belül jönnek a konkrétumok

A Pesti TV védjegy kapcsán érdeklődésünkre Huth Gergely azt mondta: egyelőre erről most korai lenne konkrétumokat elárulni.

Huth szavaiból ugyanakkor kiderült, hogy a pestisracok.hu dolgozik egy új projekten, amivel kapcsolatban érdemi bejelentés körülbelül 1 hónap múlva lehet. Arra a kérdésünkre, hogy rendelkeznek-e frekvenciával is, vagy netes tévé lesz-e a Pesti TV (ahogyan például a jobbikos N1TV működik), de Huth nem kívánt egyelőre részleteket elárulni.

Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letitásról a HírTV-nek 2020. február 14-én
Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője nyilatkozik a pedofil videó miatti letiltásról a HírTV-nek 2020. február 14-én. Fotó: YouTube

Konkurencia a HírTV-nek és a jobbikos N1TV-nek

A Media1 által megkérdezett iparági források egyébként úgy vélekedtek, hogy a Pesti TV az ellenzéki vezetésű budapesti kerületek, illetve főleg Karácsony Gergely budapesti főpolgármester gyengítését segítené elő annak érdekében, hogy a Fidesz vissza tudja szerezni a tavaly elveszített pozícióit a fővárosban.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Fotó: Facebook

A fejlemény azonban más miatt is érdekes lehet: ha a Pesti TV elindulna, és képes lenne értékelhető nézőszámot elérni, akkor ez a Hír Televízió nézettségéből is lecsíphet valamennyit. Márpedig a HírTV egyik erős nézői bázisát épp Budapest jelenti. Emellett a Jobbik-közeli N1Tv-nek is új versenytársat jelentene a Pesti Tv.

A Media1 többször is kereste Szikszai Pétert, a HírTV vezérigazgató-helyettesét, hogy megérdeklődje, hogyan értékelik a fideszes médiaholding hírtévéjénél az új helyzetet, mit szólnak az új konkurens várható indulásához, de sajnos nem vette fel a telefonját.

A távozó Informátor stábját is kerestük, de nem kívántak nyilatkozni.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Pesti TV, a Pestisrácok nevű oldalt működtető Insider Media ábrás védjegye. Fotó: SZTNH
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások